Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ниските обороти. Гаснене.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с ниските обороти. Гаснене.

Такааа като спомена "отдушника на резервоара" ми светна една лампичка (в главата). Много вероятно е именно това да е проблема, защото докато пълнеха в една бензиностанция ми казаха, че е възможно нещо не е в ред с него.

Той къде точно се намира - някъде под корите отзад ли? Кофти е,
    че там ми е газовата уредба...

Коментар

Ако нещо не е в ред с отдушника, колата на бензин няма да стигне далече. Иначе, в зависимост от модела, клапанът на отдушника е или в задния десен калник при сепаратора на бензинови пари, или в коша при двигателя, или изобщо няма такъв. Отдушникът с абсолютна сигурност първо ще порази високите режими на двигателя и чак накрая, когато изобщо не може да се пътува - празния ход.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ако нещо не е в ред с отдушника, колата на бензин няма да стигне далече. Иначе, в зависимост от модела, клапанът на отдушника е или в задния десен калник при сепаратора на бензинови пари, или в коша при двигателя, или изобщо няма такъв. Отдушникът с абсолютна сигурност първо ще порази високите режими на двигателя и чак накрая, когато изобщо не може да се пътува - празния ход.
        Значи да не се мъча да го гледам, а е другия вариант? Аз защо бях чувал, че е под кората в купето и на него се дължал лекия "мирис на Лада", т.е. на бензин?

Този "въздухозаборник" къде се намира и как изглежда? За първи път чувам тази дума Предполагам е нещо свързано с въздушния филтър?

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
          Значи да не се мъча да го гледам, а е другия вариант?
          НЯКОЙ от другите варианти.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
            Значи да не се мъча да го гледам, а е другия вариант? Аз защо бях чувал, че е под кората в купето и на него се дължал лекия "мирис на Лада", т.е. на бензин?

Този "въздухозаборник" къде се намира и как изглежда? За първи път чувам тази дума Предполагам е нещо свързано с въздушния филтър?
            Говоря само за мястото от което влиза(засмуква ) въздуха . То е леко разширение на пластмасата . Нищо друго - извинявай за за "въздухозаборника" - то е при самолетите и е на руски .
            На празен ход да работи двигателя , а ти лееееко притваряш отвора с ръка . Трябва да промени оборотите .
            Ако се вдигнат - търси от къде ти смуче въздух .
            Дали ти е запушен отдушника - проверява се лесно .
            (аз винаги предлагам ПЪРВО най-лесните и леки възможности ) и после преминавам към по-сериозните .
            Като отваряш капачката на резервоара - усещаш ли вакуум . Даже се чува засмукването на въздух към резервоара .
            Никакви кори , никакви ляганици под колата . Елементарно, лесно - показателно !
            Следваща стъпка е регулиране на карбуратора .
            Може първо да навиеш един оборот на винта за празен ход . Има такъв .( брой си оборотите които въртиш на половинки , за да можеш да си върнеш настройката в първоначално положение ).
            Това се прави на бензин .
            Вдигаш оборотите до каквито ти харесват и толкова .
            Ако отново се окаже , че това не помага - трябва си почистване на карбуратора . Ама ти си май инжекция ..... пиши какъв е двигателя и имаш ли карбуратор ...ще продължим по-късно .

Коментар

На Нива в резервоара почти винаги има вакуум. Има клапан, който държи налягането в определени граници. Пробата с отварянето на капачката е неудачна.

Коментар

Мерси, утре ще пробвам първия вариант

Инак - на карбуратор съм. Нямам инжекцион.

Коментар

На Нива в резервоара почти винаги има вакуум. Има клапан, който държи налягането в определени граници. Пробата с отварянето на капачката е неудачна.
                  Да си призная - не съм имал този проблем с Нивата и за това не съм убеден . т.е. - възможно е да си прав .
                  Обаче - нали всеки резервоар освен отдушник (като маркуч и клапан) има и отдушник на капачката на резервоара ( един мнооого малък отвор).
                  Та капачката не позволява онзи голям вакуум който ще окаже влияние на бензиноподаването .
                  Така стана на Форда - ТД - имах такъв проблем .Но се познаваше по трудното влизане на гориво в резервоара като зареждам на бензиностанцията .
                  Нивата обаче е с голяма гърловина и няма как да се познае по вливането на горивото . За това и предложих тази проверка .

П.С. Сетих се и друга възможна причина - от леките .
                  Бензиновото филтърче - дали е проходимо . Има ли утайка от горивото - една такава , кафява и .... гадна . Едно филтърче е 2 -3 лева . И лесно се сменя .

Коментар

Изправните резервоари нямат тази дупка, освен може би Трабант. Тя се пробива, за да се прибереш. При Жиповете е съвсем противопоказна, защото през нея ще лее гориво.

Филтърчето, както и всичко, което ограничава дебита, влияе първо на високите режими. Чак после на празния ход.

Коментар

Изправните резервоари нямат тази дупка, освен може би Трабант. Тя се пробива, за да се прибереш. При Жиповете е съвсем противопоказна, защото през нея ще лее гориво.

Филтърчето, както и всичко, което ограничава дебита, влияе първо на високите режими. Чак после на празния ход.
                      Ти си винаги на линия .... ама не поддържаш жарта на младите Ниваджии .
                      Нали е добре да се запознае с Нивата . Да пипне тук-там за да придобие представа какво може сам и какво да не пипа неподготвен .
                      По-лесно от това да не върти с ключове , а да си смени филтърче , да си провери маркучлетата за въздух , да проследи бензинопровода и въздуха - няма какво друго .
                      Иначе :
                      1. Да си продуха карбуратора с въздух .
                      2. Да прочисти жигльора за празен ход на карбуратора .
                      3. Да си смени бензиновия филтър.
                      4. Да си регулира оборотите .
                      И ето ти решение на проблема .
                      И най-лесния съвет - " да отиде на ЕЛКОН " .
                      Готов е !
                      Аз не мисля , че така трябва да съветвам един млад и незнаещ какво да пита колега .
                      Млад и със Форума - не знае как да търси и т.н.
                      Млад и с Нивата - пита за елементарни неща .
                      Млад и на възраст .
                      Според мен - постепенно и от по-леко към по-трудно се става истински Колега !
                      Ето защо - поради уважение към по-знаещи колеги - няма повече да пиша в тази тема .
                      А в друга тема - от уважение към мен ( ако го има ) - нека не повдигаме спор помежду ни .Излишен е !
                      Аз не ставам за спорове - вие знаете повече , можете повече и т.н.
                      Не търся признание , нито слава .
                      Просто ми е приятно да общувам с колеги . И младите със своите наивни въпроси не ме дразнят .
                      Напротив - припомнят ми какъв съм бил . За това и им отговарям . За кеф !
                      С усмивка и Ниваджииски поздрав !

Коментар

Аз имах абсолютно същият проблем с един "японец", бях му сложил газов инжекцион...след 4-5 месеца, въпреки редовната употреба на бензин (система за омасляване на клапаните и тн. абе грижех се за нея)..оборотите гледам нещо варират сами на кръстовищата...някой път ахъ да угасне и ги вдига (без да пипам с крак газта, стрелката на оборотите си мърда все едно кардиограма прави)..някой път направо като натисна съеденителя да сменя ниска скорост на кртъстовище и гасне..че и волана като остане без хидравлика в такъв момент страшно става. Целият проблем..ами като отида на майстор и няма проблем . Обяснявам всичко как притриса аха да загасне..как си го прави в зависимост как съм я събудил сутринта..някои дни няма проблем други цял ден ги прави..никой не помогна. Не бяха елкони...автоматичния оборотомер сменяха ( да смешно е, но за човек като мене дето е с две леви ..и така гивизи аутото само и само да не го остави на пътя,че тогава вече не знае какво да прави) слушам и изпълнявам, абе тръбички ли не бяха..нищо..единият път даже минаха към 7 дена преди да го направи номера, че таман си мислих че ми се е разминало..ама не би. Понеже съм нервак, като загасна един ден 3-4 пъти в голям град на кръстовищата...айде, продадох я на безценица..и до ден днешен не съжалявам, скъси ми живота с години тази колица...
                        п.с: та по въпроса колега..не е проблема в това, че е руска машината, не мога да помогна с нищо освен да те поразведря, че не си най- зле..така може и да ти стане по-добре (поне докато намериш решението на проблема за, което аз нямах нервите да изчакам с моята)

Коментар

Може този коментар да се стори малоумен, но... Възможно ли е проблемът с падането на оборотите (НЕ варирането им) да се появява заради това, че сутрин паля на "полусмукач"?

Пояснявам - като паля "на студено" колата винаги дърпам смукача. Само, че 2000 оборота ми се струват доста за празен ход и затова го връщам винаги така, че да отидат до 1100-1200. След това чакам да вдигне температурата до 70 и го връщам. При такъв режим оборотите ми падат ниско (както казах варират от много ниски до към 500). Естествено това ме изнервя и пак дърпам смукача... та си карам на "полусмукач".

Вчера обаче смених "тактиката". Дръпнах смукача до край и карах така пак докато вдигне 70 градуса. После върнах смукача и... всичко си стана както преди, т.е. оборотите пак варираха, но между 700 и 1000, което се търпи.

Нарочно пробвах още веднъж - на палене и загряване при дръпнат докрай смукач оборотите се държат по-високи. После пак пробвах с "полусмукач" - лежат ниско.

Monday, Tuesday... W T F

Коментар

Я кажи първо готов ли си да покараш 1-2 дни без усилвател на спирачките?

Коментар

Я кажи първо готов ли си да покараш 1-2 дни без усилвател на спирачките?
                              Този въпрос леко ме стряска Но ако това ще направи някакво чудо - защо не

Коментар

Тогава изнижи маркуча от сервото и го запуши със стара свещ или нещо друго. И кажи дали потръгват нещата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X