Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
    иии голямо размишление голямо нещо който има въпроси да пита двигателя е монтиран в завода колата е купена чисто нова пежо 1.9 турбо дизел с доста изменения за да стане истински са направили в завода
    Какво имаш в предвид /доста изменения за да стане истински са направили в завода/.
    Скоростната кутия чие производство е?
    Собственика карал ли е Нива-бензинка за да каже за разликата?

Май много въпроси зададох!
    Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
      Какво имаш в предвид /доста изменения за да стане истински са направили в завода/.
      Скоростната кутия чие производство е?
      Собственика карал ли е Нива-бензинка за да каже за разликата?

Май много въпроси зададох!
      Под много разбирай скоростите са същите но с различен преден капак предния диференцял не се крепи към мотора а си има отделна стойка на двигателя са му отляти спецялни колектори заради турбото с оригиналните от пежо примерно ще опира я дясния рог отлят му е друг картер сложен му е спецялен маховик който е като тунел дебел е сигурно 80мм фланец преди скоростите спецялен радиатор с спецялни перки сервото е различно и хиляди други просто не ми се описват ако на някой му е много зор да идва и да си гледа! А собственика съм аз и на тази нива съм и минал 67000км на бензинова 1.6 150000км освен това вече десет години се занимавам само с ниви и съм виждал и карал всички възможни оригинални варянти и познавам нивата малко повече от тия дето са я измислили
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Като се постопли времето от чисто любопитство ще мина да я видя! Карай я със здраве а за мерака щом е десета година ....!
        Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Колеги вие тука хубаво си говорите ама аз нещо не разбрах. Какъв е тоя Фиат 131? Търсих в интернет - излиза няква кола където не съм я виждал дори по пътищата. Малко по-подробно за тея двигатели дето пасват може ли? Нещо като номер, или модел на колата?

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
            Колеги вие тука хубаво си говорите ама аз нещо не разбрах. Какъв е тоя Фиат 131? Търсих в интернет - излиза няква кола където не съм я виждал дори по пътищата. Малко по-подробно за тея двигатели дето пасват може ли? Нещо като номер, или модел на колата?
            Виждал си, не си се заглеждал. Старичко е. Практически всички задноприводни фиати са съвместими по куплиране към скоростите. И доста от предноприводните.

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
              Абе да ми го каже някой на 15години че не го е виждал да. Ама ти.
              http://www.snimka.bg/album.php?album_id=323029
              Сега сещаш ли се какво е това животно
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

1.9 D от пежо

Коментар

Днес четох в списание "авто пазар", обява за продажба на НИВА 1.6 D от VW . Някой нещо да знае по въпроса???
                  Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Аз съм виждал такава във Видин преди 10 години, собственика и, ми е приятел, по онова време теглеше с нея автоплатформа и караше коли от Австрия. Мотора беше от Голф 2 , но много бързо сдаде багажа и присадиха на негово място двулитров дизел от Мицубиши, след това я продаде и мисля, че отново е с оригиналния си мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                      иии голямо размишление голямо нещо който има въпроси да пита двигателя е монтиран в завода колата е купена чисто нова пежо 1.9 турбо дизел с доста изменения за да стане истински са направили в завода
                      Да ви запитам колега харесъл съм си една такава Нивичка 1.9 ТД
                      2001г. за 6800 лв. Добре ли е като цена с лети джанти от Витара и втори комплект оригиналните джанти със зимни гуми а и серво на волана има.Ако може да отговорите като на пълен лаик защото досега джип не съм имал само съм шофирал чужди.Благодаря предварително
                      Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                      Honda CB 919 Hornet
                      0898849413-Светльо
                      Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
                        2001г. за 6800 лв. Добре ли е като цена с лети джанти от Витара и втори комплект оригиналните джанти със зимни гуми а и серво на волана има.Ако може да отговорите като на пълен лаик защото досега джип не съм имал само съм шофирал чужди.Благодаря предварително
                        Зависи от състоянието. Може и да е добра цена, може и да е висока.

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
                          Както колегата Ясен ти е казал зависи от състоянието!Според мен цената е добра но трябва много да се внимава с тези ниви промените направени за да се монтира този двигател са прекалено много и са направени като на шега повечето конструкторски промени са глупави и недомислени и биха донесли страшни главоболия на собственика или на майстор който не си е посветил живота на това Руско творение.Тази нива не се прави в Толиати а се произвежда в друг завод някаде в Украина кадето се правят и останалите Лада извращения и поръчката на различните части е невъзможна а и в Пежо този мотор не им е много познат тъй като тои е сбироток от почти всички пежа и ситроени.
                          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Един приятел сложи от Фиат Абарт 2000 и да ви кажа доста добре се развърта.

Коментар

Благодаря и на двамата за съвета.Пак ще ви запитвам ако(когато) възникнат въпроси защото съм в процес на търсене на Джипче и събирам отзиви
                              Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                              Honda CB 919 Hornet
                              0898849413-Светльо
                              Кръвна Група: 0+

Коментар

Нива дизел е безкрайна екзотика. Ако започнат грижи около силовия агрегат (двигател и трансмисия), трудно ще намериш кой да ти помогне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X