Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Гуми за Лада Нива

Чак 205, май едно от добрите решения е 195/80. До колкото разбрах влизат без проблем. А 205 ми се вижда вече много широко, а и все пак се ходи по леки разходки, които може пък да се задълбочат
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Колега,тук в БГ кой знае какви Зимни гуми-/асфалтови/ за Нива няма.Не,че съвсем не се внасят,но като заговори за отъпкан сняг и лед та да ти кажа,че една от най-престижните марки гуми за такива условия е "Гиславед".Нейн модел е "Норд фрост".Това е страхотна гума,лично имах удоволствието да карам две поредни Зими с такива.Много са добри като протекторен рисунък,качество на материала и поведение.Но тук къде ще намериш и то размер за Нива и идея си нямам.А и ще са едни париии....???Моите бяха донесени от човек-/вулканизатор/ от Австрия.

Коментар

Аз пък друго исках да ти кажа - това, че ще караш зимата не ти гарантира, че ще караш само по настилката, за която е правена съответната гума - чисто зимната за отъпкан сняг и лед да речем е чудесна, но на разкалян асфалт може да е по-зле от лятна. В София лед и сняг почти не се задържа по улиците.

Същата тази зимна (не руска) ме е спасявала при влизане в много остър завой със 70. С руските съм се пързалял по завои неконтролируемо по 40-50 км/ч поне 3-4 пъти и то с различни видове - няма по безконтролно нещо.
        Имаш време до зимата - взимай 15-ки и слагай някакво АТ, каквото ти хареса ей така на пипане и като цена. Миналата година колега с Витара си я беше продал и беше пуснал обява за ласа компетус заедно с джантите за 400 лв, т'ва чисто нови с мустаците. Абе оглеждай се по-внимателно и ще спечелиш. Щом няма да караш в гората, 16-ки не ти трябват.
        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от tyto_ Преглед на мнение
          Чак 205, май едно от добрите решения е 195/80. До колкото разбрах влизат без проблем. А 205 ми се вижда вече много широко, а и все пак се ходи по леки разходки, които може пък да се задълбочат

В момента карам с 205/70/15,спад в мощноста не съм осетил,а си я юркам по обичайните терени много асфалт и много черно,като черното е съпроводено с доста хард изпълнения.А и все ми се струва,че тия витаркови джанти с настоящите ми гуми са по-леки от руските кютуци.Усеща се как на машината и става по-леко.След 215,вече е ивръщение за нивата,освен ако не ти се занимава с смяна на предавателни числа,скорости и раздатки.

Коментар

а и все пак се ходи по леки разходки, които може пък да се задълбочат
            Ей го и тоя взе да чете по форума и скоро ще се чуди дали да вземе рошави или още по-рошави

Спокойно, и с тези ще става за разходки. И със зимни става в калта, само трябва повече газ http://vbox7.com/play:bc92e6f5
            Александър

Коментар

Не от четенето по форума ми е дошло вдъхновението Просто ... Не знам. Още когато нямах книжка ходихме по калища и гори. Е не много сериозни преходи ама ... Достатъчно, за да е весело А вече.... С времето и мащабите ще растат най-вероятно Както и да е идеята бе, че 205 все пак вече много широки ми се струват. И най-добре май си пасват 195/80 по моите усещания. Въпроса е какви А/Т да се изберат вече май. Макар, че може би ще доизнося тая зима едни бусовски, бях ги пуснал по-рано какви са. Че не знам дали ще се намерят средства преди това за друго. Най-вероятно единия комплект заводски джанти ще се продадат, заедно с гуми с които я купихме. Те са си заводските все пак скоро направи 32 хил. километра нивата. И дори през последните 10тина с въпросните бусовски. Така, че тия заводските не са много карани. Както и да е много се отплеснах. Може да давате идеи и впечатления от А/Т модели гуми

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                Колега,тук в БГ кой знае какви Зимни гуми-/асфалтови/ за Нива няма.Не,че съвсем не се внасят,но като заговори за отъпкан сняг и лед та да ти кажа,че една от най-престижните марки гуми за такива условия е "Гиславед".Нейн модел е "Норд фрост".Това е страхотна гума,лично имах удоволствието да карам две поредни Зими с такива.Много са добри като протекторен рисунък,качество на материала и поведение.Но тук къде ще намериш и то размер за Нива и идея си нямам.А и ще са едни париии....???Моите бяха донесени от човек-/вулканизатор/ от Австрия.
                Янко, въпросният модел на Гиславед вече не се предлага на пазара в Европа с изключение на скандинавските страни, където зимата е много продължителна и снежна. Наистина са много добри гуми, които дори имат и специални гнезда за поставяне на метални шипове. Жалко, че новият модел Euro Frost няма почти нищо общо като проходимост спрямо стария модел. Ти на каква кола си ги карал тези гуми?

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                  Янко, въпросният модел на Гиславед вече не се предлага на пазара в Европа с изключение на скандинавските страни, където зимата е много продължителна и снежна. Наистина са много добри гуми, които дори имат и специални гнезда за поставяне на метални шипове. Жалко, че новият модел Euro Frost няма почти нищо общо като проходимост спрямо стария модел. Ти на каква кола си ги карал тези гуми?
                  И аз съм ги карал на Нива точно тези са супер.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0281.JPG
Прегледи:2
Размер:193.3 КБ
ID:5307434
                  Land Rover Discovery II 3,9 V8
                  Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Дано не се отклонявам много от темата, но ако някой знае къде се продават все още от този модел гуми ( Gislaved Nord Frost), ще бъда благодарен за информацията?

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                      Е хайде сега,не помниш ли предшественика на Нивата ми с какви гуми беше обут отзад в продължение на две Зими-/именно въпросния "Гиславед"/.
                      Говоря за зеления звяр...
                      Прикачени файлове

Коментар

Дааа,аз също имам добро впечатление от въпросните гуми.При мен ги карах на астра комби и зимата проходимоста на колата беше забележителна.

Коментар

От Фероза джантите също стават на нива. Иначе от АТ-тата зимата съм останал доволен.
                          Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Знам, че и от Фероза стават. Гледах разстоянията и броя отвори. Но на Витарата като че ли ми изглеждат по-добре и май са по леки или греша

Коментар

Знам, че и от Фероза стават. Гледах разстоянията и броя отвори. Но на Витарата като че ли ми изглеждат по-добре и май са по леки или греша
                              Каквото ти изпадне на оферта. Не го мисли чак толкова. Гледай в какво състояние са. И от КИА мисля, че стават. По принцип има много модели. Аз съм с тия на дупките - те май се водят от Самурай. Изнасят се доста навън, което е добре.
                              Александър

Коментар

На Кията по спомен са с много положителен офсет. Т.е. изнесени навътре. На ферозата са +19 , на Витарата пак по спомен +28... За оригиналните говорим.
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X