Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Гуми за Лада Нива

Много благодаря A/T си се кара целогодишно ? Какви са му качествата зимния сезон. Сняг. Утъпкан сняг. Различните условия ?
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Кумхото за което говорех е ето товa :
      http://www.flickr.com/photos/cdresz/3028063648/

Моделът е KL78. С него едната Фероза се кара целогодишно. Зимата се представя добре. За лек офроуд също става. По София може да се намери за 150 лв. едната гума.
      Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Ясно. Благодаря. Основното ми притеснение за A/T гумите е представянето им при зимни условия. Защото нали все пак зимната гума си е зимна. По този въпрос някакви коментари, мнения и съвети ?

Коментар

Едната Фероза се кара с Кумхо KL78 целогодишно и зимата нещата са общо взето добре На другата съм с http://www.tirerack.com/tires/tires....=Grandtrek+SJ6.
          Не мога да кажа, че са кой - знае колко по-добре зимата. Ако не я бях купил с тях вероятно щях с АТ -та да си пердаша.
          Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Чудя се все пак дали най-удачното за зимата ще са A/T гуми. И като цяло

Коментар

Колеги,кои са тия руски гуми за Нива,с малкия грайфер? Защото по телефона ги уговарях и ще ходя да ги гледам в събота май...Не знам дали си заслужават ?
              Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
              feikot@abv.bg
              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                Колеги,кои са тия руски гуми за Нива,с малкия грайфер? Защото по телефона ги уговарях и ще ходя да ги гледам в събота май...Не знам дали си заслужават ?

Има два варианта от по-разпространените - или са К-156 или са ВЛИ-10. С първите излиза от завода и са възможно най-лошият избор. Другите гледам, че ги карат. Взимай някакви по-рошави ако си ловджия. Между другото имам ВЛИ-5, две от които са с доста остатъчен грайфер. Мога да ти ги дам за 40-50 лева четирите, ама незнам кога ще смогна. И К-156 мога да изровя, ама те вече не са гуми а са пластмаси...
                Александър

Коментар

Най-вероятно са всеизвестните боклуци Вли-10.Може да взема само джантите и да търся гуменки от другаде...
                  Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                  feikot@abv.bg
                  Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от tyto_ Преглед на мнение
                    Чудя се все пак дали най-удачното за зимата ще са A/T гуми. И като цяло
                    Аз четвърта година съм със БФГ АТ и нямам забележки. На всякакви терени и настилки се държат повече от прилично. На 30000км станаха и още си личат мустаците.

Коментар

Ще трябва май да мисля наистина за вариант витарови джанти 15" + А/Т гуми направо целогодишно. Само нали казвах, че зимата съм притеснен от поведението, защото ми се иска зимата да съм сигурен и спокоен.

Коментар

Ще трябва май да мисля наистина за вариант витарови джанти 15" + А/Т гуми направо целогодишно. Само нали казвах, че зимата съм притеснен от поведението, защото ми се иска зимата да съм сигурен и спокоен.
                        На Витарови джанти Нивата е доста по стабилна, няма от какво да се притесняваш.
                        Land Rover Discovery II 3,9 V8
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Но, зимните условия са проблема за мен. Т.е. притесненията са за заледени участъци и утъпкан сняг.

Коментар

Колега, какво значи "сигурен и спокоен" - всичко зависи от теб самият. Можеш и с АТ-та та да си сигурен и спокоен. Аз миналата зима с перфектни зимни гуми се натресох - просто един изскочи от една пресечка и аз не успях да отреагирам, защото карах като джигит. Настилката беше мокър асфалт примесен с пясък...
                            Александър

Коментар

Говорим за някакви обективни качества. Разбира се и аз съм карал като идиот, правил тъпотии. Понякога обаче гумите може да са причината за лошо поведение. Това ми е мисълта. Не да треперя дали ще има поне малко сцепление гумата и да карам едва. Друго е да си по-спокоен, да знаеш, че си добре обут. Мисля става ясно за какви обективни поведенчески качества става дума.

Коментар

Говорим за някакви обективни качества. Разбира се и аз съм карал като идиот, правил тъпотии. Понякога обаче гумите може да са причината за лошо поведение. Това ми е мисълта. Не да треперя дали ще има поне малко сцепление гумата и да карам едва. Друго е да си по-спокоен, да знаеш, че си добре обут. Мисля става ясно за какви обективни поведенчески качества става дума.

Точно това го няма в нито една руска гума,то тея руските джапанки са си опасни още в завода.Колега хвърляй се на 15ски и гледай нещо от сорта 205-215.Щом ще си я търкаляш по асфалт взимай А/Т

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X