Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Гуми за Лада Нива

Ами по принцип Дияна пускат едни промоции като дойде сезона (сега е рано за зимни да купуваш) - нещо от сорта - 10%, като имаш и отстъпка при поръчка онлайн и ти идва примерно около 15% надолу. Това ако е 200 кинта бройката примерно бриджстона ти идва към 170 лв., което е около 25-30 лв отгоре спрямо камата, умножаваш по 4 и ето ти 100-120 лв. разлика, не че е малко де.
    Да не си помисли някой, че правя реклама на Дияна - никога не съм пазарувал от тях, просто като нямам какво да правя си ръчкам сайтове и гледам цени. Според мен изчакай, поразгледай какво се предлага и си реши, но е още рано за зимни. Обикновено се почва ноември средата да се купуват.
    Александър

Коментар

Само да вметна за 1000-1500км грайфера на руската кама спадна значително и забележим с просто око.Каквато и да била А/Т гума ще се издържи да кажем-два,три пъти повече от кама.Инвестицията от 100лв сега,ти спестява други 450+,когато разочарован след 10 000км си принуден да хвърлиш камата или да ги дадеш на някой изпаднал колега с нива за гуми.Ако си толкова зорлия за руска гума и оригинална джанта ВЛИ-5 са добър избор,е имат шумолене,но пък за сметка на това ще навъртиш доста километри с тях.Все пак колата е твоя,следователно ти си решаваш-ние,ние просто даваме съвети.Минал съм през доста гуми и най-удачно за асфалтова нива е А/Т гума за лов,риба и разходки по гората има доста голям избор.

Коментар

Ясно е, че сега не е точно времето, ще се поизчака. Просто си правя проучване, набавям информация. А за A/T гуми, ще трябват и други джанти( поправете ме, ако не е така, не съм добре запознат) а пари и за джанти ... Стават много. Ако може и повече информация или препратка за информация относно A/T гуми, не са ли и всесезонни, а камата си е зимна. Ами мисля, че е това. Всякаква информация и съвети са добре дошли и благодаря за тях. Разбира се няма да се бърза с покупката, а и сега възможност няма много. В етап на проучване и набавяне на информация съм Благодаря !
        Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Първоначално публикуван от tyto_ Преглед на мнение
          Ясно е, че сега не е точно времето, ще се поизчака. Просто си правя проучване, набавям информация. А за A/T гуми, ще трябват и други джанти( поправете ме, ако не е така, не съм добре запознат) а пари и за джанти ... Стават много. Ако може и повече информация или препратка за информация относно A/T гуми, не са ли и всесезонни, а камата си е зимна. Ами мисля, че е това. Всякаква информация и съвети са добре дошли и благодаря за тях. Разбира се няма да се бърза с покупката, а и сега възможност няма много. В етап на проучване и набавяне на информация съм Благодаря !
          Колега,едни джанти от витарка ще ти излезнат 130-150лв.Аз бях скептично настроен при слизането на 15ски,но сега съм много доволен.Направи си опит и премери една руска джанта и една от витарка или друг 15цолов аналог.То нема такова чудо,видимо малка джаната но доста си понатежева,пък за тежеста на руските гуми да не говорим.По-малко баласат-по-леко на машината,следователно разхода пада а и вървенето се подобрява.

Коментар

И аз съм на мнение, че 15 цоловите джанти и гуми ( от Витара или Фероза) са по-добрият вариант за Нива, която се кара 80-90% по асфалт. Следата на машината става малко по-широка от леко изнесените джанти и стабилността на Нивата по път с много завои се подобрява, отколкото с оригиналните джанти и гуми. Не, че Нивата е кой знае каква "бегачка", но в определени ситуации това дава леко предимство при по-динамично шофиране. Също се подобрява устойчивостта на страничен наклон, която при Нивата и без това е доста добра. Относно клиренса на Нивата с руски и украински гуми и с АТ гуми 15 цола ( размер 195/80), разлика няма абсолютно никаква. Вли-5, Кама И-511, К-156-1 всички са все около 67-68 см в диаметър, колкото е и на АТ гумите 195/80 R15. Е какъв е тогава смисъла от тези гуми след като на 15 цола и комфорта е по-голям, и качеството на гумите и въобще предимствата са много повече от недостатъците на руските гуми? На оригиналните джанти май само Lassa OK-144 е гумата която си заслужава и отново АТ гуми в размер 205/80 R16, но това е ако се кара доста извън пътя. Знам, че това ще подразни някои колеги, но по-добро от 15 цоловите джанти на Нива за асфалта няма!

Коментар

Напълно подкрепям мнението на кара кольо.

Коментар

А за 15 цолови джанти има широк избор от АТ гуми. От ферозаджиите има колеги , които са доста доволни от Ласа Компетус. Аз лично имам опит до тук 3 години с Кумхо кл78 195/80/15 на Ферозката и смея да кажа, че се представят добре. Колата се кара с тях и зиме и лете, като през седмицата се ходи на работа с нея а през почивните дни се правят леки разходки. 195/80/15 Кумхото излиза около 150 лева едната.
                Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Вие направо го разбихте колегата......той тъкмо се насочи към гуми (16) и вие сега .... 15 цола.
                  Става интересно.....
                  Сега новата нива е с ВлИ 10. За асфалт са си добре. За кал .... то суша.... не съм ги пробвал.
                  И ще са слаби предполагам.....но забелязвам разлика . С тези няма шум, няма тресене .....все едно съм с лека кола.
                  Не, че ми харесват .... аз съм си за кални..... но за колегата стават.
                  Препоръчвам му ги . Те чисто новите ниви са с такива гуми от завода.
                  Колега - или купувай по-бързо .... или ще ти хвърлим още някое предложение за размисъл.....

Коментар

По-добре колегата да събере максимално информация и тогава да купува, отколкото после да реши, че има по-добър вариант. А и темата може да е полезна за следващите хора със същия проблем.
                    Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

О, разбира се така е Хвърляйте мнения, това е идеята. Нека има максимално повече информация и варианти. След като препоръчвате А/Т на 15 цола, дайте и по-конкретни марки, размери и цени ако може. Това кумхо не разбрах какво е точно и също така джанти казвате заводски на витара и фероза стават ? 150лв за комплект ли имахте предвид и евентуално тук от форума ли да погледна или някакви други опции бихте препоръчали. Нека има мнения, нека има информация, предложения различни. Мисля, че ще е полезна тази информация не само на мен БЛАГОДАРЯ !

Коментар

И аз колега минах на 15цолови джанти и мога смело да потвърдя че разликата е в пъти по-добра
                        мойта Нива е с джанти от Фероза и гуми фулда мултитрак 195/80/R15
                        0898707872-Здравко

Коментар

Първоначално публикуван от ribar4eto Преглед на мнение
                          И аз колега минах на 15цолови джанти и мога смело да потвърдя че разликата е в пъти по-добра
                          мойта Нива е с джанти от Фероза и гуми фулда мултитрак 195/80/R15
                          Браво Даче!АТ-тата са ти добри наистина.

Коментар

Колега, аз преди време пак във форума прочетох за 15" джантите и си намерихме 30 лв бройката. Отиди по моргите в Габрово, там ще са по-евтини от София (40-50 лв бр). Боряна груп - автогуми.ком са ти в Дряново ако не греша и може да се разходиш. Ласа компетус са около 170 лв бройката там. Искай 10% отстъпка, трябва да ти дадат поне 7%. Продаваш нивовите джанти и двата чифта и си ти. После ако ти прищрака да ставаш офроудър слагаш едни кобри 195/80/15 или каквото рошаво намериш и си готов. С тези джанти ще си супер, 140 по магистралата се кара без проблем и табуретката е управляема. С'я търтея да не ми се намеси че не можело, пробвано по гпс, ако не те е страх(Или си достатъчно глупав) в тази консервна кутия да летиш с толкова. Имай предвид, че ат-то са сравнително зле на сняг, но на късата база всякакво сцепление е измамно и се губи лесно, така че да не ти пука.
                            Александър

Коментар

За скорости и по-високи съм развивал с тоя Хавтомобил Става като летяща чиния и недай си боже неравност. Както и да е. Не това е въпроса. Може да измъдря откъде да се сдобия з джанти. Само ако някой може да ми даде повече разяснения за AT и MT гуми. Какво значат тия означения. Тези гуми всесезонни ли са. Как се държат зиме и в кал например. Асфалт. Извинявам се за невежеството, разбира се може да ме отпратите и към някой сайт, линк и прочие. Благодаря !

Коментар

Първоначално публикуван от tyto_ Преглед на мнение
                                За скорости и по-високи съм развивал с тоя Хавтомобил Става като летяща чиния и недай си боже неравност. Както и да е. Не това е въпроса. Може да измъдря откъде да се сдобия з джанти. Само ако някой може да ми даде повече разяснения за AT и MT гуми. Какво значат тия означения. Тези гуми всесезонни ли са. Как се държат зиме и в кал например. Асфалт. Извинявам се за невежеството, разбира се може да ме отпратите и към някой сайт, линк и прочие. Благодаря !
                                АТ-all terrain
                                MT-mud terrain
                                Първият модел гуми е за всякакъв терен-/универсални/.По принцип се ползват най-вече за джипки,движещи се предимно по асфалт и по-малко по черни и разкаляни пътища.
                                Втория модел е предназначен главно за каране по горски силно-разкаляни пътища,често и с коловози.Отличителната им черта е едрия и дълбок грайфер и трудно биха били объркани с АТ.
                                Това е съвсем накратко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X