Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Гуми за Лада Нива

Днес минах с Лада Нива 1,7i на бензин 190 км с ВлИ 5 от София до отбивката за Пловдив по магистралата и след това до с. Соколица, Карловска община. Сняг, вода и скорост 90-100 км на 5-та предавка без проблеми. Гумите са нови с вътрешни и съм доволен от тях.
    Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

От известно време съм с Kumho Road Venture AT KL78 и съм страшно доволен !

Коментар

Първоначално публикуван от glogi17 Преглед на мнение
        От известно време съм с Kumho Road Venture AT KL78 и съм страшно доволен !
        Моля, дайте километри пробег, по какви настилки, как е износването, поведението на мокра настилка, в кал, камъни, трева и т.н. Цена на закупуване и др.
        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
          Колега, от Boriana ли ги взе тези? Много са вдигнали цените тази година, иначе и аз ги харесах много по картинките, а на нивата стоят перфектно. Ако не са станали по 230 лв като KUMHO-то са страхотен вариант за нивата.
          От дистрибутор на боряната,стояха му в склада повече от година,някакъв ги поръчал и повече не се появил.Около 3000км им навъртях,основно зимата и съм повече от доволен.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Моля, дайте километри пробег, по какви настилки, как е износването, поведението на мокра настилка, в кал, камъни, трева и т.н. Цена на закупуване и др.

Значи изминал съм около 600 км. с тези гуми, карал съм ги по всякакви настилки и съм повече от доволен. На мокра настилка са супер (поне за мен), в неголяма кал също са добре, за камъни и трева немога да кажа, ама като ги сравня с предиштите гуми вли-5, направо са свръх. Само да спомена, че гумите са втора употреба и бяха износени на около 20% , цената е повече от добра.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
              В момента на новата ми нива съм с такива, взех ги втора употреба заедно с витарови джанти 15" за 400 лв. Гумите са карани не повече от 5000 км защото още им стоят част от шипчетата. Не съм ги карал достатъчно но забелязвам перфектно поведение на асвалт, и утъпкан сняг.
              Land Rover Discovery II 3,9 V8
              Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=114834
                Колеги, защо не споделите нещо за тези гуми, за поведението на Нивата извън пътя с тях, разберете, че всичко друго е компромис.
                Не искам да прозвучи, като реклама, но по-добри гуми за Нивата извън пътя няма.
                Моля, който е карал с такива гуми да сподели впечатления от тях.

Коментар

Колега, това са гуми за екстремен офроуд. Колегите си ползват Нивите за ежедневни коли, затова не могат да намерят компромис. То не е и лесно. Представи си с тия гуми да караш всеки ден в София. А пък, ако падне малко сняг, хептен интересно става.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                    Колеги, защо не споделите нещо за тези гуми, за поведението на Нивата извън пътя с тях, разберете, че всичко друго е компромис.
                    Струва ми се че тези гуми ще са доста тежки и високи за нивата.
                    В момента съм с тези и се държат доста добре на сняг и кал, а и цената им беше добра.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07785.jpg
Прегледи:3
Размер:158.6 КБ
ID:5257904
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:niva_5.jpg
Прегледи:2
Размер:131.4 КБ
ID:5257905
                    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                    Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                      Не са ли прекалено агресивни и тежки за ниволета.
                      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
                        Не са ли прекалено агресивни и тежки за ниволета.
                        По принцип да.И освен всичко друго си искат и по-бавни дифове-/напр.4.3/,кутия 2101 и внимателно отношение с педала на газта.Иначе всеки днес в бокса.Като размер и височина са наистина перфектни за лифтована Нива.Стандартните дифове 3.9 на Нива 1.7,обаче не вършат работа-идват много бързи и мотора няма сила да развърти добре гумите на 2-ра бавна.Принципно колегата Киро е много прав,но практически се иска Нивичката да се пипне и то най-вече по главното предаване преди да се поставят тези гуми.Каквото и да си пишем за СТАНДАРТНА Нива Ласа ОК-144 си остава една от най-добрите гуми за кал и неутъпкат сняг до към 40-45см.

Коментар

Мисля,че колегата mkenzie питаше за моите гуми, не за първите.
                          Засега нямам проблем с тях, а и Нивката се кара само събота или неделя за разходки.
                          Нямам на идея колко тежат, но по спомен че съм ги носил на ръце са колкоти вли-5.
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

Не колега за Инса Турбо - Спешал Трак 205 80 16 става въпрос пука, твоите не са чак толкова агресивни.
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от Константин (stankovich) Преглед на мнение
                              Струва ми се че тези гуми ще са доста тежки и високи за нивата.
                              В момента съм с тези и се държат доста добре на сняг и кал, а и цената им беше добра.
                              [ATTACH=CONFIG]306722[/ATTACH]
                              [ATTACH=CONFIG]306724[/ATTACH]
                              колега каква е марката и модела на тези гуми

Коментар

Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнение
                                колега каква е марката и модела на тези гуми
                                Гумите са "PNEUS OVADA" модел "SUPER TRAC". Италиански регенерат, цената им беше май около 135 лв. бройката.
                                Препоръчват се за използване на състезателни превозни средства,кални, заблатени терени и тежък сняг. На асфалт са доста шумни.
                                Това успях да преведа от италиански.
                                Dacia Duster 4WD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X