Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не иска да запали ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не иска да запали ?

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
    Ако става въпрос за всмукателните да,но ако е за изпускателните-не пречат,аз си свалях и сменях стартера поне 8 пъти без проблем,включая,че и кабелчето ми се вади 1-2 пъти и накрая го стегнах със свинска опашка,та сега е ок
    Акъл давай там, където си силен.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ами ако ми кажеш кое не ми е силно в това,което съм написал-ще ти дам 2 лв.
      Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
      feikot@abv.bg
      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ще ти кажа for free.
        Щом си сменял свалял стартер 8 пъти, явно трябва да правиш неща, които можеш. За целия живот на въпросния боклук стартера се сваля доста по-рядко.
        Човек, неможещ да се оправи с жигула, не е редно да дава акъл.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Давам,защото пак си разбрал недоразбрал.С твоите хапливи коментари по всички теми за нива...не знам какво целиш.Свалих го веднъж за да го почистя.Свалих го втори път да сменя болтовете (контакторните).Трети защото бях запоил котвата на обратно и 4тото беше монтирането на новия.Готино,а ? Плюс един демонтаж/монтаж на друга нива,не моята.

А една механична част,без значение каква е,не може да и бъде определен живота и срока на годност от форумен нинджа.Изобщо нямам намерение да се опитвам да ти показвам правия път,защото явно си избрал света на заядливите и хапливи критики.Мир вам.
          Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Има някакво бегло развитие по проблема. Опитах да ми се даде ток от друг автомобил. Резултата - всичко по таблото светва, когато се опитам да запаля, се чува един чаткаш звук( наподобява удар на метал в метал, так-так-так, с относително висока честота) и точно така так-так-так-так ... При което колата просто не пали. Реших да изолирам всякакви проблеми с тока, като я запалим на скорост, докато се бута. Резултат - нулев. Не иска и не иска да запали ... Ще се отправя на буксир към сервиз най-вероятно, но все пак преди това ще ми е полезно да чуя вашите мнения. Благодаря !
            Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Още ли не си я излекувал таз кола, за проблема от описаното хлабави връзки по дебелите кабели или стартера ще се ремонтира
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Аз днес като цяло се занимах с нея, защото нямаше време. Добре при положение, че и на скорост не иска да се запали, какъв трябва да е проблема със стартера ? А да се добера до него/стартера/ като оглеждах коша се оказа, че трябва да се демонтират колекторите, а в някакво ръководство за ремонт, дори инжекциона пишеше, че махат Все пак успях да си провра ръката и кабелите на допир ги усещам затегнати. Не усетих да има хлабини,всичко е стегнато. Тънкият кабел който е на букса също е на място /червеният/.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнение
                  Има някакво бегло развитие по проблема. Опитах да ми се даде ток от друг автомобил. Резултата - всичко по таблото светва, когато се опитам да запаля, се чува един чаткаш звук( наподобява удар на метал в метал, так-так-так, с относително висока честота) и точно така так-так-так-так ... При което колата просто не пали. Реших да изолирам всякакви проблеми с тока, като я запалим на скорост, докато се бута. Резултат - нулев. Не иска и не иска да запали ... Ще се отправя на буксир към сервиз най-вероятно, но все пак преди това ще ми е полезно да чуя вашите мнения. Благодаря !
                  Това тук-тук е остра липса на ток, вероятно релето на стартера се опитва да сработи, ама като сработи тока свършва и хайде отначало. Между другото, на някои коли го прави при свършили четки на стартера.
                  Добър съвет, избягвай подаването на ток от външен източник без крайна необходимост. Първо, шанса да стане инфекция е много голям. Второ, половината кабели, които се продават за тази цел, са абсолютни ментета и могат да те подведат лошо. Трето, почти всички евтини "стартерни помощници" са още по-големи ментета и или не правят нищо (в добрия случай) или могат да ти одухат всичката елетрконика по колата (по-лошия вариант). Тия, дето вършат работа, обикновено струват повече от колата и по неизвестни причини малко хора си ги купуват

като опитвахте да палите на скорост, премери ли напрежението на акумулатора? Обикновено ако е под някаква граница, компа така или иначе не бачка и да я скъсаш от бутане, пак няма да запали.

Има сравнително прости тестове за разните системи по двигателя, но тъй като не съм достатъчно запознат със спецификата на конкретния, ще се въздържа от даване на акъл, да не те вкарам в приключение
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не се бях замислил, че при толкова голяма липса на ток компютъра няма да разбере, че се опитвам да я запаля... В крайна сметка май най-доброто стартово решение на въпроса е да купя един нов акумулатор / така и така този ми правеше бели и по-рано, а и вече е стар/ Ако с новия акумулатор не стане, почвам да въртя другите неща, но поне да знам, че тока го има е всичко точно!

В този ред на мисли, препоръчайте ми евентуално някой магазин и читавичка марка акумулатори, да не са повече от 140-150лв. Благодаря !

Едит: Резултат - НОВ акумулатор - запали всичко е 6 Явно просто тоя акумулатор си е изпял песента и нито с чужд акумулатор стана нито с кабели от друга кола - просто НОВ акумулатор 65 Аh- няма грешка !
                    Само газовият инжекцион нещо пострада ... не знам какво се случи не ще да работи, но ще го видим този проблем Поздрави и благодаря на всички за мненията !
                    Последно редактирано от Петър Пенчев (tyto_); 03-08-13, 11:48.

Коментар

А честито Тези дето сте давали ток с тях за нищо не стават, инжекциона от тези падове на напрежението може до си е забравил настройките та най добре при газаджиите
                      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Очевидно кабелите са боклуци, ама пък и тоя акумулатор който го сложих от другата кола - малко му е дишъл сигурно стартовият ток или вече и той е поостарял. Беше 52 Ah , за Нивата по книжка дават 55Ah ама ... нз. Сега да изследвам проблема с газта и да си затегна ремъка, че бърниках по коша напред назад- да стигна до стартера и незнайно защо развих болта на генератора с който се регулираа ремъка, та трябва да го стегна, че свирииии

Коментар

Ново 20 ..... явно се е случило нещо не знам и аз какво. Днес отивам до колата ... Същата схема грам ток няма !? Къде изчезва тоя ток!? Какво се случва !?

Коментар

Вариант1: лош контакт на кламите на акумулатора.
                            Вариант2: забравил си да стегнеш нещо по големите кабели.
                            Вариант 3: имаш гадна утечка, която изяжда акумулатора за няколко часа.
                            Вариант4: невероятен карък си и ти се е паднал скапан акумулатор

Бих заложил на 1 или 3, може и двете заедно.

П.П. Вземи си купи един мултицет, ако ще да е китаец за 5 лева и премери имаш ли изобщо напрежение на клемите акумулатора. Ако има, премери има ли на предпазителите. Все на някой ще има и да не е на контакт колата.

Ако акумулатора покаже под 12 волта, търси утечки, но като гледам, май по-добре потърси някой да ти помага. Ако акумулатора е над 12 (примерно 12.2), а на предпазителите няма или е много по-малко - огледай внимателно кабели и маси.
                            Ако навсякъде има и лампите по таблото не угасват, като се опиташ да палиш, но не върти, контактен ключ или реле на стартера. И така нататък по веригата...

П.П.П.: Ако все пак акумулатора има ток, а другде няма, препипай внимателно дебелите кабели, да няма някой пречупен, че и това се случва.
                            Последно редактирано от tef4o; 04-08-13, 11:11.

Коментар

е как така бе .... аре стига .... не знам вече какво да правя честно ...

Коментар

Писал съм ти какво да правиш като за начало. Мериш. Ако няма от къде да вземеш мултицет в неделя, направи си пробна лампа, по-горе някой вече го беше писал, полезна вещ е
                                Иначе с гледане няма да стане, най-много да се вътриш за още един акумулатор.
                                Ако акумулатора все пак е паднал по някаква причина, ЗАРЕДИ ГО! Ако го оставиш 2-3 дена изтощен, ако да е нов и ако да е топло времето, ще се скапе и после пак на магазина, а това боли. Заеми се сериозно, иначе излиза по-скъпо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X