Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация при нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вибрация при нива

Здравей те,днес и аз взех една Нива нещо не останах много- много очарован от страна на вибрацийте. Като потеглям имам чувствито, че ще изпадне раздатката, като катеря байр и започне да боксува положението е същото. Стария собственник ми каза, че е сменил всички тампони от долу включае и тези на раздатката. Дали има шанс да се оправи с регулаж.
    Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Как се усещат вибрациите ?
      1. Като потегляш на първа и после изчезват , отслабват - скъсано гумено каре м/у раздатката и скоростите.
      2. Като караш равномерно до 60-70 и после утихват , но над 90 не можеш да караш ... - разбалансирана ГУМА, крива джанта .
      3. Постоянни вибрации и изчезват само като си на бавни - трябва да си центроваш раздатката . Писано е в друга тема - в този раздел .
      Ето го :
      Прощавайте, но след като малкият лост ще бъде на средно положение Нивата ще си е в покой. Какъв е смисълът да се вдигат гумите във въздуха?
      Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Първоначално публикуван от pepino2829 Преглед на мнение
        Здравей те,днес и аз взех една Нива нещо не останах много- много очарован от страна на вибрацийте. Като потеглям имам чувствито, че ще изпадне раздатката, като катеря байр и започне да боксува положението е същото. Стария собственник ми каза, че е сменил всички тампони от долу включае и тези на раздатката. Дали има шанс да се оправи с регулаж.
        1. Пробвай с реглаж. Ако не се оправи - вж. 2:
        2. Смени гумата на карето от скоростната кутия до раздатката. Ако не се оправи - вж. 3:
        3. Смени карето с ново.
        Ако бързаш, имаш пари или те мързи - прескочи 2.
        Ако продължава да тресе непоносимо - смени марката.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Карето между скоростната кутия и раздатката ( гуменото каре ) се е скъсало . Смени го и си готов .

Прощавайте, но след като малкият лост ще бъде на средно положение Нивата ще си е в покой. Какъв е смисълът да се вдигат гумите във въздуха?
          Когато вдигнеш колата ( Нивата) и направиш написаното - ще разбереш .
          Опитай и пиши какво се е случило .

Коментар

Тези дни щом остана свободен ще направя казаното от вас и веднага ще пиша. Значи лоста на раздатката на средно положение и включвам на четвърта предавка.

Коментар

Колега,яко колата е 1.6-демек стара.Провери си да нямаш гнило и съответно скъсано,около шпилките за захващане на тампоните на раздатката,дигни стелките,яко има мокет и разчовъркай оригиналната руска странна изолация.На моя 1.6 беше по същия начин,гледам одоло сичко е 6 тресе тя кола ще се скъса...казвам си абе кво стаа с тоа кокал.Дигнах тогавашната стелка(вече нямам тези екстри).Останових сериозно сцепване около стандартните шпилки(болтове)

Коментар

Тези дни щом остана свободен ще направя казаното от вас и веднага ще пиша. Значи лоста на раздатката на средно положение и включвам на четвърта предавка.
                Но и четирите гуми във въздуха .
                Пиши дали карданите се завъртат ?
                Дали и гумите( колелата) се завъртат ?
                Опитай ВНИМАТЕЛНО да спреш някое колело да се върти - ще успееш , но внимателно ........
                Дали съм прав или греша .........

Коментар

Айде и аз ще да кажа нещо по темата-какво направих по мойта Нива(вече с друг собственик).Това което направих за да се отърва от досадните вибраций беше 1-во да сменя оригиналните шпилки 8мм. с 10мм,след това направих трети тампон с къса щанга, който държеше раздатката в предния край и ограничаваше хода й.Изхвърлих стария междинен кардан и сложих такъв от новата Нива.Смених и гуменото каре с някакво усилено за новата Нива(видимо по-масивно и явно с по-хубав каучук).Не съм я и центровал по традиционния начин,само на око забелязах че от единия край ще трябва да сложа подложка около 4-5мм, за да има горе долу някаква съосност.Това направих и след това нямаше никакви вибраций-може и късмет да е било,но всеки който се беше качил на нея не можеше да повярва-.............ебати и рекламата!
                  0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Със вдигането и слагането на четвърта нищо не постигнах (е моя приятел настина ). Взех и разкачих карето от раздатката след което я разхлабих и я прикарах плътно до карето за да се монтира без никакво посукване на гумения тампон. За целта се наложи дори да я изместя към 8мм. в дясно. Е сега разликата в тресенето при потегляне е огромна. Е, има пак някакво, но това сигурно е допустимо.
                    А, ще бъда благодарен някой да даде идея как е хванал третата опорна точка за да я сравня с моята .
                    Последно редактирано от pepino2829; 26-01-10, 18:12.

Коментар

Със вдигането и слагането на четвърта нищо не постигнах (е моя приятел настина ). Взех и разкачих карето от раздатката след което я разхлабих и я прикарах плътно до карето за да се монтира без никакво посукване на гумения тампон. За целта се наложи дори да я изместя към 8мм. в дясно. Е сега разликата в тресенето при потегляне е огромна. Е, има пак някакво, но това сигурно е допустимо.
                      А, ще бъда благодарен някой да даде идея как е хванал третата опорна точка за да я сравня с моята .
                      За третата опорна точка-малко се разрови във форума и ще намериш доста неща-определено има ефект!

Коментар

Ето това горе долу беше на мойта Нива:Само че и в двата края беше с тампони
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
                          А, от къкво са тампоните приятелю. И ако правилно съм разбрал си го хванал за тампона на скоростите.

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
                            Влади, точно така е на моята Нива (снимката е моя), вече 3-4 год. се кара така и няма проблеми. Тампона е от задните щанги на лада.

Коментар

А кой е по-добрият вариант за тампон(трети и четвърти), такъв от задната щанга или от раздатката.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
                                А кой е по-добрият вариант за тампон(трети и четвърти), такъв от задната щанга или от раздатката.
                                Тампони колкото и каквито искаш-щангата също може да я направиш от всичко ,което е подходящо за целта-просто прояви въображение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X