Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация при нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Вибрация при нива

Аз също бях шокиран от вибрацийте от раздатката - вярно големия тампон беше нацепен смених го .
    Ходих при двама майстори от които единия е оправял 20г нивите на горското и той каза че отдоло всичко е перфектно но вибрацията напълно няма да изчезне. и по добре да се премиря с шумоветеи вибрацийте! И ме попита защо бе хора се нахвърляте на тези ниви - не ви разбирам?
    А което си е истина си е истина че колата е ДЪРВО!!!
    Ще я видим от тук нататък кво може в калта!!! Дано си оправдае парите - че взе да ме хваща малко яд що я купих!!!
    Иначе колата е супер и климатик има!!!
    Не ме е яд като ме мачка ботуш!
    Яд ме е като ме настъпва Цървул!

Коментар

От: Вибрация при нива

Тези болтове на раздатката къде се намират. Зад резервоара има два болта да не са те. Тъкмо се чудех дали да не ги развия че трябва да обработвам пода.

Коментар

Колега руски ли е климатика.Вибрацийте са ти от климатика.
        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от yyonkov Преглед на мнение
          Тези болтове на раздатката къде се намират. Зад резервоара има два болта да не са те. Тъкмо се чудех дали да не ги развия че трябва да обработвам пода.
          Болтовете на раздатката са 2х2 от двете страни на предните седалки (отпред пред шините на седалките вътрешните).Заварени за купето са.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
            Колега руски ли е климатика.Вибрацийте са ти от климатика.
            Незная вкарана е от италия има много тунинг- Ще я снимам ! Така била поръчана явно в италия с екстра -климатик!
            климатика духа от едно нещо под жабката а управлението на климатика е един топуз от ляво до кормилото!
            Тресенето не е от климатика а от раздатката!!!

Коментар

Това за климатика и тресенето са глупости. Климатикът има твърде малко въртящи се маси.

Бачо Иване, трябва да кажеш какви са вибрациите и при какви условия се появяват. Иначе нищо не правим. Ако човек има желание, Нива може да вибрира не повече от коя да е кола със задно или 4х4. Разбира се, с майсторите, които са работили по социализма в автопарковете, няма да стане, трябва си грамотно пипане.

Коментар

Добре,това вече е прекалено.Момчета,карам нива вече 8години и съм имал какви ли не преживявания с този автомобил.Това,че вие сте некомпетенти и се водите по акъла на някой пишман майстор не значи,че нивата не струва.Ела на дате кача на моята нива,вдигни махсимална скорост,ако има някакви силни вибрации и тропания/тресене аз ще ти подаря нивата.Омръзнало ми е да слушам философийте на разни хора,разбрали нещо не доразбрали и предават на татък.Вече не сме в детската градина да си играем на счупен телефон.

Коментар

Айде по-кротко, не заставай на амбразурата само заради един автомобил. На Иван явно му тресе и ако каже как, ще му кажем как да си я оправи. Твоята като не тресе - радвай се. Все е кола - ще намери как да ти ходи по нервите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Това за климатика и тресенето са глупости. Климатикът има твърде малко въртящи се маси.

Бачо Иване, трябва да кажеш какви са вибрациите и при какви условия се появяват. Иначе нищо не правим. Ако човек има желание, Нива може да вибрира не повече от коя да е кола със задно или 4х4. Разбира се, с майсторите, които са работили по социализма в автопарковете, няма да стане, трябва си грамотно пипане.
                    Естествено че не е климатика, малко майтап колеги.

Коментар

Колега ba4o_ivan, защо не пробваш този начин на центроване показан на този клип http://www.youtube.com/watch?v=C9N0a...eature=related и виж как ти е положението в момента. Друг начин да разбереш дали е раздатката или кардана е източника на вибрации е да пробваш като включиш раздатката в неутрална позиция и включиш на 4-та. ката ще разбереш и ще си оправиш центроването. После качваш е и караш ако имаш вибрации значи си провери кардана как е.

Коментар

За клипчето го разбрах ще го пробвам - предполагам ще се види тогава дали има усукване на тампона ? Благодаря колега!
                        Но не можах да разбера след това какво имаш в предвид на неутрална и после четвърта! Светни ме !
                        Благодаря ви !

Коментар

Исках да кажа като е на неутрална раздатката, дългия лост в средна позиция, така вала на раздатката се върти свободно и включиш СК 4-та или 5-та хем си върти СК, хем и радатката. Така може да си нагласиш съосието и да махнеш или намалиш вибрациите.

Коментар

ок- благодаря ви на всички!!!

Коментар

Колеги, много неща изчетох за раздатката, за рами, за регулировки. Накрая си смених двата кардана и нямам никакви вибрации. Пробвах с по един кардан-също. Учудващо е колко нещо е изписано, колко допълнителни конструкции са направени за нещо толкова просто. Карданите се разбиват от шлицовите съединения и от това идват последващите вибрации на различни скорости.Надявам се, че съм бил полезен.Нивата е 1989, 2121, 1600.

Коментар

Първоначално публикуван от petko_paraskov Преглед на мнение
                                Колеги, много неща изчетох за раздатката, за рами, за регулировки. Накрая си смених двата кардана и нямам никакви вибрации. Пробвах с по един кардан-също. Учудващо е колко нещо е изписано, колко допълнителни конструкции са направени за нещо толкова просто. Карданите се разбиват от шлицовите съединения и от това идват последващите вибрации на различни скорости.Надявам се, че съм бил полезен.Нивата е 1989, 2121, 1600.
                                Лесно си минал. Има много други източници на вибрация в Нива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X