Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация при нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вибрация при нива

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
    Абе явно не си прочел какво са написали в заводската инструкция щом пишеш такива неща. Я се разтърси и открий темата щот мен тая търсачка хич не ме обича. Там всичко е описано по стъпки. Първо се мести в една плоскост при едни обороти и се подлагат или махат шайби, после в друга. После ако трябва се въртят и карданите спрямо шлиците... Що си мислиш че не съм правил и аз по Нивата нищо...Ако не бях правил щях да я обичам сега
    Аз така съм го правил както съм написал по горе и съм постигнал резултати които мен ме устройват напълноНикой не карам да прави същото.Просто споделям защото форумът е за обмяна на информация и идей

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
      Аз така съм го правил както съм написал по горе и съм постигнал резултати които мен ме устройват напълноНикой не карам да прави същото.Просто споделям защото форумът е за обмяна на информация и идей
      Ти като си направил така си имал късмет че фланците на кардана са били съосни. Друг ще го направи и нищо няма да постигне. Като форумът е за обмяна на информация вземете вижте какво казват в заводската инструкция и се учете, щот и рубриката "една жена каза" също е информация ама не винаги е миродавна. Недей се инати има ето че има едно нещо което можеш да научиш от такъв заклет нивомразец като мен и то да ти е от полза. Така че преглътни си желанието да спориш с мен на всяка цена и се разрови назад в темите, ако го откриеш ще е от полза на всички които карат Нива.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ти като си направил така си имал късмет че фланците на кардана са били съосни. Друг ще го направи и нищо няма да постигне. Като форумът е за обмяна на информация вземете вижте какво казват в заводската инструкция и се учете, щот и рубриката "една жена каза" също е информация ама не винаги е миродавна. Недей се инати има ето че има едно нещо което можеш да научиш от такъв заклет нивомразец като мен и то да ти е от полза. Така че преглътни си желанието да спориш с мен на всяка цена и се разрови назад в темите, ако го откриеш ще е от полза на всички които карат Нива.
        Колега,въобще не се опитвам да споря с теб.Споделям какво съм правил аз по Нивата и какво се е получило.Информацията която споделям съм я пробвал а не съм я научил от ("една жена на пазара каза че рабрала как глухият чул че слепият видял един сакат да тича с голям пирон по влака за да му пука гумите")

Коментар

Колега,въобще не се опитвам да споря с теб.Споделям какво съм правил аз по Нивата и какво се е получило.Информацията която споделям съм я пробвал а не съм я научил от ("една жена на пазара каза че рабрала как глухият чул че слепият видял един сакат да тича с голям пирон по влака за да му пука гумите")
          Пак ти казвам - това че си го правил не е миродавно - имал си късмет че фланците са били на една ос...Айде нейсе, оправяйте се, що ли се занимавам...Цял живот е@и, учи, e@и учи....
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

За центроването на раздатъчната кутия:и двамата сте прави.Решението,което предлага Трапера е най-популярното(сигурно почти всички са го правили) и става най-бързо.Митко предлага препоръката на производителя,която признавам не съм чел(не можах да я намеря).Аз от своя страна ще кажа следното:окачването на раздатката към пода според мен не е добро решение на конструкторите,обаче те си питат ушите и на 1,7 е по същия начин.Възможностите са доста (тук сме ги споделяли в стари теми).Камен и Явор предпочитат три или четириточково окачване,аз съм за цяла стойка на раздатката хваната през лонжероните с тръбички в тях и шпилки.Тази стойка "изяжда" около 15 мм от клиренса,но е по-високо от най-ниската точка.Т.е. не нарушава общия клиренс.Но най-интересното:руснаците от сайта за "Нива" твърдят,че сложена на стойка и центрована раздатката не се нуждае вече от периодично центроване.(не знам дали е вярно).Виждал съм окачване с шина през тунела отвътре на купето и какво ли не още.
            Митко,като бивш нивовод дай да ги прочетем тия препоръки на завода.Аз не ги откривам-навсякъде стандартния съвет(на Трапера).
            Но всеки който има "Нива" рано или късно ще се сблъска с проблема за закрепването на раздатката към купето.Най-малкото шпилките след време се повреждат(основно от ръжда),а като скъсаш една-те ти приключение.На всичко отгоре са 8 мм с нормална резба-поне 10-ки да бяха сложили.И чисто нова "Нива" да имах,първо това щях да направя.Защото има случай(описан тук от колега) да се скъса шпилка в движение и човекът едвам се е прибрал-бил е извън града.
            И последно:ако правите такива подобрения,слагайте по възможност неръждаеми гайки и болтове.Вече ги продават и не са на космическа цена.После и ремонта е по-лесен.
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Само не разбрах на мен ли ми казваш Митко, или има друг човек към когото е отправено питането. Препоръките на завода аз ги бях превеждал от руски и ги постнах тук по молба на колега от форума, но това беше преди повече от година. Даже не си спомням каква беше темата първоначално. Но щом ги има някъде на руски, значи самият материал го има някъде в оригинал де... Никой ли няма книжка с заводските препоръки за ремонт и поддръжка на Нива?

Коментар

Извинявай,моя грешка.Дано не съм те засегнал.
                Ще потърся пак.

Коментар

Няма нищо, ако бях Димитър щеше да е правилно, но понеже съм Дмитрий то по-правилно е Дима. Обаче все очаквам някой от капацитетите по Ниви да го намери и да каже, ама те като ме видат мен вече не искат да пишат в темата

Коментар

Няма нищо, ако бях Димитър щеше да е правилно, но понеже съм Дмитрий то по-правилно е Дима. Обаче все очаквам някой от капацитетите по Ниви да го намери и да каже, ама те като ме видат мен вече не искат да пишат в темата
                    Имам го ръководството в което пише абсолютно всичко за ремонт и обслужване на Нива-но е на хартия(книга е).Ако го намеря някъде ще го пусна като залепена тема

Коментар

Вземи най-после да й простиш на "Нива"-та опита за убийство.И моята ме пробва на Негушево на кариерата,ама те са си така.
                      Трапер,това ще е много полезно.Не може ли да се сканира или нещо такова?

Коментар

Имам го ръководството в което пише абсолютно всичко за ремонт и обслужване на Нива-но е на хартия(книга е).Ако го намеря някъде ще го пусна като залепена тема
                        Можеш ли да пуснеш само частта за центровката на раздатката, ще го преведа пак ако трябва.

Коментар

Можеш ли да пуснеш само частта за центровката на раздатката, ще го преведа пак ако трябва.
                          Ще трябва да сканирам цялата книга-но ще е поне след една седмица защото нямам много време от ремонти а и скенер нямам

Коментар

ОК

Коментар

Ето нещо полезно за намаляване на вибрацийте при Нивата
                              http://podramnikrk.narod.ru/

Коментар

Точно за нещо подобно писах вчера.Конструкцията която гледах в сайта "Нива 4х4" е по-различна,но идеята е същата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X