Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще кУпувам евтина НИВА, какво да гледам ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ще кУпувам евтина НИВА, какво да гледам ....

Борко, кажи за тия 3 години, колко километра е изминала ваща нива. Мой познат има вече 6та година БМВ 325 и още не е сменял маслото, то хубаво имаш нива ама за какво я ползваш и колко се кара. Дай ми я за един сезон на мен, да видиш каква ще ти я върна, може само стъклата да са здрави. Една нива вече успях да счупя,също така направих на едната скоростите на пихтия - нито една скорост не включва, става въпрос за 5степени. Скапе ли се една от нивите си взимам Г-клас, решено е. Колега ако решиш да отделиш повечко пари, метни се на нещо друго. Нивата е кола с темперамент и не е за всеки човек. Казвам от опит

Коментар

Колеги бях в командировка до днес и нямах време да гледам и чета нищо.... но маи се е завъдила голяма тема Надявам се идните 2 седмици да мога да разгледам какво се предлага и да се видя с колегата за консултация. За момента бюджета е толкова, не че няма как да извадя някои лев отгоре но просто не ми се дават много за такава кола. Просто искам нещо което като издера за нула време в гората да не ми пука. Нямам никакви претенции към външен вид или състояние на салон просто си търся здрава откъм техническо състояние и по възможност не много гнила кола. Няма да излиза на повече от 100км от София. Няма да има и тежък офроуд да се справя със снега по асфалта и баирите на Бояна зимата и черни пътища през лятото.
      0-

Коментар

Само за инфо познат е купил нива за 2500лв 1.7 мотор.Сега ще и слага газ за да може зимата да си кара.Скоро ще мине покрай мен да я огледам.Така че който търси намира.
        ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Колега,тъй като аз си взех нива точно за 2000 лв. ще ти кажа какво да гледаш,а то е същото каквото и аз-гледай да не е изгнила,като казвам изгнила имам предвид изгнила,не ръжда по калниците,а изгнила гредите на двигателя да са на фафла.Всичко друго е за без пари.Моята и броих 2000 камъка,смених съединител,хебел,долна помпа на съединителя,един шарнир,ревизирах главата и смених клапани и гумички и и сложих пластмасови подкалници.Това са 300-350 лв. с твой труд,сега е в малко над задоволително състояние,като не мога да кажа,че е перфектна,но за това за което ми трябва е даже и повече.Ако ще ти трябва за основна кола и да ходиш на дълъг път се ориентирай да е в по-добро състояние,на мен ми трябва да си ходя до вилата и да лъзгам в града,тъй като е на метан и е за без пари.

Та-гледай да не е изгнила,другото е твърде евтино,че да те притеснява.
          Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
            Това са 300-350 лв. с твой труд.
            При положение, че НИЩО не отбирам от двигатели, ремонти: мога да наливам масло и бензин, да сменям кабели на свещи, да сменям гуми, да мажа с мистрията кит върху ръждата и да клепам с блажна боя... как би изглеждала тази сума, ако се иде на майстор?
            Че да почна и аз да се оглеждам...
            Публикувайте отговор

Коментар

Ако е приятел - 100на лв. (най-скъпо като труд е смяната на съединителя,че се откача раздатката) иначе 170-180 лв. ако не е на един път,а на няколко пъти във времеви период да речем от 5-6 месеца,ако е на един път 120-30 лв.
              Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
              feikot@abv.bg
              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Като дългогодишен автомеханик и тенекеджия за Нивата мога да кажа ,че си струва,караш джип подържаш кола!Задни щанги,бърза работа и евтини,предница нищо особенно ,освен долни носачи и по -точно смяна на селенови втулки ,често запичат болтовете на носача и трябва греене и избиване и се отива на нови!По ДВГ и трансмисии също нищо сложно за ремонт,ск. кутия се прави бързо ,но не си струва при положение ,че друга ти е 150,200лв.,амбриажен комплект на канал се сменя за 1,30ч.,на улицата за 2:3часа!По ламарините също се работи без главоболия,кърпиш обмазваш с антикорозионни мазила и през ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ОТВОРИ на прагове, греди,рогове и страници пръскаш масло с разгрята грес с пистолет и комресор след това има тук таме мазни петна ,но няма ръжди и трудно избиват! Добра джипка за кофти терен,единствено ,че е тесничка!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                  Като дългогодишен автомеханик и тенекеджия за Нивата мога да кажа ,че си струва,караш джип подържаш кола!Задни щанги,бърза работа и евтини,предница нищо особенно ,освен долни носачи и по -точно смяна на селенови втулки ,често запичат болтовете на носача и трябва греене и избиване и се отива на нови!По ДВГ и трансмисии също нищо сложно за ремонт,ск. кутия се прави бързо ,но не си струва при положение ,че друга ти е 150,200лв.,амбриажен комплект на канал се сменя за 1,30ч.,на улицата за 2:3часа!По ламарините също се работи без главоболия,кърпиш обмазваш с антикорозионни мазила и през ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ОТВОРИ на прагове, греди,рогове и страници пръскаш масло с разгрята грес с пистолет и комресор след това има тук таме мазни петна ,но няма ръжди и трудно избиват! Добра джипка за кофти терен,единствено ,че е тесничка!
                  Много точен и правилен отговор! Абсолютно всичко е вярно, без нито едно изключение!

Коментар

Мисля, че знам вече какво търся.
                    Благодаря!
                    Публикувайте отговор

Коментар

Айде бе не я ли купихте тая НИВА вече бре!!! Вземаш и правиш - това е положението

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                        Мисля, че знам вече какво търся.
                        Благодаря!
                        Гледай все пак да не е пълна гробница не са допустими:виене по трансмисии,луфтове по карета кардани/проверяват се при изключена от скорост кутия на ръка/и шумове от мотора ,както и течове ,не е добре още от началото да се занимаваш с изброените ремонти ,виж по ходова част и тенекии както и да е!Когато купувам МПС гледам мотор и трансмисии избрал съм на доста хора коли и няма недоволни може би е усет от практиката граничещ с професионално изкривяване!Желая ти успешен избор!Ако има нещо питай доста неща са ми познати до болка по коли и джипове!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Гледай все пак да не е пълна гробница не са допустими:виене по трансмисии,луфтове по карета кардани/проверяват се при изключена от скорост кутия на ръка/и шумове от мотора ,както и течове ,не е добре още от началото да се занимаваш с изброените ремонти ,виж по ходова част и тенекии както и да е!Когато купувам МПС гледам мотор и трансмисии избрал съм на доста хора коли и няма недоволни може би е усет от практиката граничещ с професионално изкривяване!Желая ти успешен избор!Ако има нещо питай доста неща са ми познати до болка по коли и джипове!
                          TЪРСЕЩИТЕ НИВА ДА НЕ ГО ЧЕТАТ!Колега,къде ще намериш такава Нива за тези пари,а и какво разбираш под ,,тенекии''?
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Под тенекии се разбира всичко по купето -от,до и защо да не четат търсещите НИВА,който го е страх от мечка да не ходи в гората!Това е най-елементарния4х4!На който му е трудно да си купи- Гоуф!Аро правил ли си за да видиш кво е скапан джип и набутване или някой занемарен яко ,та ако ще и най-марковия да е! !От теории няма нужда вервам само на това дето ми е минало през ръцете -демек практика!

Коментар

Под тенекии се разбира всичко по купето -от,до и защо да не четат търсещите НИВА,който го е страх от мечка да не ходи в гората!Това е най-елементарния4х4!На който му е трудно да си купи- Гоуф!Аро правил ли си за да видиш кво е скапан джип и набутване или някой занемарен яко ,та ако ще и най-марковия да е! !От теории няма нужда вервам само на това дето ми е минало през ръцете -демек практика!
                              Ми с тези цени от 100-300 лв. дето ги обаждате за възстановяване на купе и аз бих си взел една-двигател и все що се движи и маже аз отговарям.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Със 100,200,300 лв. "каталясала" Нива не може да се възстанови-това е ясно-/няма какво да се лъжем/.
                                За 2000лв. да се намери читава Нива също е много трудно,да не кажа почти невъзможно-/разбира се има и късметлии,но в общи линий не е лесно/.
                                П.П.Преди няма и час се прибрах от 320-километров преход в Стара Планина,в голяма част от които по черно.
                                Преминахме доста сериозни участъци и продължителни стръмни изкачвания,особено в района на Ботев връх.....,и да-Нивата се справи повече от добре,но все пак колкто и да и евтина подръжката няма какво да се заблуждаваме,че като се дадат там някакви си 200-300лв. и край,проблеми няма.
                                Щом се експлоатира ежедневно и сериозно колата си иска своето и то почти ежемесечно.
                                Иначе става една развалина на която грам не може да се разчита-/казвам го от опит,тъй като за 4 години и половина и почти 100 000км. стигнах 2500лв.,дадени само за части,т.е. в сумата не са включени масла,филтри и гуми/.
                                Тъй че евтини джипове няма,няма и да има........,особено ако се вкарват често в гората,калта,снега,коловозите.
                                Последно редактирано от Янко Желязков; 18-08-12, 00:51.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X