Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще кУпувам евтина НИВА, какво да гледам ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ще кУпувам евтина НИВА, какво да гледам ....

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    Колега, аз съм пробвал всичко което ми се е искало. Няма да изброявам марки и модели.
    Просто не съм човек, който ще пише на друг колко му е скапана марката или модела.
    Естествено си е мое мнение, но при една и съща цена други марки са мнооого по-скапани.
    Блажени са вярващите ... и поддържат митове и легенди за джипове - здрави , нечупещи се ... но стоящи в града и рядко каращи се по предназначение.
    И за да си спокоен - няма по-скапан джип от нивата, но е единствения който мога да карам ЕЖЕДНЕВНО в гората без да ме боли джоба.
    Карал съм , чупил съм и съм ремонтирал за да стигна до този извод.
    Давайте скапаните ниви на нас - недоволните, а вие си карайте в здравите за да сте спокойни.
    Отново казвам - за 2000 лева се купува нива средна хубост. Качваш се и караш.Не става за пред кафето .... но за барбекю в гората си е "баш".
    Сега набързо една калкулация на вероятните проблеми на всеки такъв джип:
    1. Теч на масло - семеринги. 10- 20 лева всичките.
    2. Къпрене - нямам идея, но струва по-етино от всеки друг джип.Цял под (целия) - 150 лева. Режеш каквото ти трябва и кърпиш
    3. Скорости - от 50 до 200 лева всякакви .
    4. Раздатка - 100 - 150 лева
    5. Съединител - 25 лева
    6. Евентуално някакви греди ПОД купето - има си готови и само ги сменяш.Под стотина лева.
    7. Джанти с гумите - 200 лева.
    8. Врата оборудвана - 40 лева.
    И каквото се сетиш друго - ЯСЕН продава нива на части. Има я в раздела и нивата е при Дядо Владо.
    За това - лош /хубав.....за 2000 лева става.
    На теория всичко изглежда ОК но почнеш ли ще видиш за какво става въпрос . Аз минах по тоя път при положение че средното ми образование е ДВГ "Вилхелм Пик" а висшето ТУ София. Разполагам с голяма машинна база в която на практика няма нещо което да не мога да го произведа или отремонтирам . Доста колеги от форума са идвали при мен и знаят за какво става въпрос . И докато докарам нивата да отговаря на моите критерии за надеждно придвижване вложих над половин година работа в свободното си време . Парите спрях да ги смятам като отминаха 1000 лева а още бях до никъде . Не знам защо се вкарах в това приключение при положение че това ми е втора Нива и много добре знаех какво да очаквам . Дали кърпиш Лада или Мерцедес цените и труда са същите само където при джиповете работиш с ламарина 1.5 и нагоре . Миналата година ходих да гледам за един приятел от ловната дружинка разни ниви с цени от 2000 до 3000 лева и само си загубихме времето .
    Последно редактирано от sek.1; 11-08-12, 14:06.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

+1.
      Много точно формулиран пост.
      Към колегата,който държи да си купи Нива:най-добре-/писах го и в предния си пост/ е да не избързва и към тези 2000 посъбере още поне 2000 за да знае,че после в идните 7-8 години ще подържа само механика и няма да се занимава с кърпежи и ръжди.
      П.П.Разбира се съвсем не е казано,че като е лепната цена да речем 5000лв. и колата е супер-/трябва да се гледа и то от човек,който знае къде и какво да гледа/.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        На теория всичко изглежда ОК но почнеш ли ще видиш за какво става въпрос . Аз минах по тоя път при положение че средното ми образование е ДВГ "Вилхелм Пик" а висшето ТУ София. ..........
        И докато докарам нивата да отговаря на моите критерии за надеждно придвижване вложих над половин година работа в свободното си време . Парите спрях да ги смятам като отминаха 1000 лева а още бях до никъде . Не знам защо се вкарах в това приключение при положение че това ми е втора Нива и много добре знаех какво да очаквам . Дали кърпиш Лада или Мерцедес цените и труда са същите само където при джиповете работиш с ламарина 1.5 и нагоре . Миналата година ходих да гледам за един приятел от ловната дружинка разни ниви с цени от 2000 до 3000 лева и само си загубихме времето .
        Явно различни критерии ни водят.
        Аз всяка нива която съм купувал съм я стягал САМ.
        А съм строителен техник и после минен инженер.
        Нямам база, нито сервиз.... но няма нещо по нивата което да не знам или да не мога да го сменя с лекота.
        Стягането е било под 300 лева на всяка. 300 даже е много. Трябва да съм объркал при покупката.
        Но както казах - различни критерии. Имам други коли и нивата ми е за в гората.
        Сменил съм 9 ниви. Последната с проблем в скоростите и втулки на горен носач.
        Нямам много опит.... само 9 бройки. Но воден от стадното усещане ....
        .... изчезвам от тука.
        То, ако колегата си събере още 10 хиляди да си купи нещо наистина хубаво.
        Вие вместо да помагате на колега се чудите как да го откажете.

Коментар

Моята ми е подарък, никога преди това не бих си помислил че ще карам Лада Нива, в момента я карам постоянно,независимо че имам и друг автомобил Алфа 166.Голям кеф е да минаваш там където другите спират.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Другарче, нека и аз да ти дам съвет.
            Повярвай ми, че безплатно е само сиренцето в мишеловката
            Всеки продавач продава автомобил в мн. добро състояние, а какво е това за 2000лв направо не ми се мисли. при положение, че цените са над 5 бона на такива.
            Каквато и кола да е, за 2000лв кола не е.
            Казвам ти това с най-добри намерения.

Поздрави и късмет !

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Стягането е било под 300 лева на всяка. 300 даже е много.
              300 лева не стигат само за частите за основен ремонт на двигателя .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

BGBUL ....То, ако колегата си събере още 10 хиляди да си купи нещо наистина хубаво....

Допълвам те колега, аз ако имах около 16 000 лв отделени за автомобил ето го избора
                http://www.cars.bg/u559217

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4х4 лада.jpg
Прегледи:1
Размер:113.9 КБ
ID:5398975
                Последно редактирано от ubp; 12-08-12, 00:41.

Коментар

Имам "удоволствието" да карам Нива от 10 години и то само купувани от магазин -чисто новички. В момента съм със служебна нива на 80 хил. -2011 г. модел /много хубаво свети таблото/. Преди четири месеца върнахме във фирмата вносител друга Нива поради изтичане на договора и я оцениха на 1200 лв.-такъв беше договора. Едва я докарахме до София Та за 2000 лв. трябва или да си голям късметлия или да имаш приятел със сервиз. Събери ако можеш още малко пари и си вземи нещо по читаво като автомобил, а иначе Нивата за пикник, лов и риболов става. Успех в търсенето.

Коментар

Първоначално публикуван от ubp Преглед на мнение
                    BGBUL ....То, ако колегата си събере още 10 хиляди да си купи нещо наистина хубаво....

Допълвам те колега, аз ако имах около 16 000 лв отделени за автомобил ето го избора
                    http://www.cars.bg/u559217

[ATTACH=CONFIG]481206[/ATTACH]
                    Такава проява най-малкото би ме озадачила и накарала да си преразгледам отношенията с извършителя,ако се познаваме.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Колкото и странно,във Варна наскоро се продаде Нива в доста добро състояние за смешни 1500лв.Но има Нива в добро състояние за 5000 и Нива в добро състояние за 2000.Не чакай нови гуми и акумолатор и т.н. Та колегата ако си е решил Нива,какво да си търси.Които търси ще намери с повече късмет.Това да събере още 2-3-5хил.и да си купи друго са безмислени съвети.Той си има 2000.То за някой от вас може и по лесно да се събират....За едната риба и разходка ще намери Нива за тея пари.За друго НЕ стигат.Поздрави и успех......
                      Последно редактирано от Руди; 12-08-12, 08:30.

Коментар

Коментарите вече излизат от рамките на разумните доводи и навлизат в сферата на вербалната демагогия.
                        През 2009 г. си купих Лада Нива 1.7 Mi, нов внос, за 4800 лв.. С новите гуми И 511, нов акумулатор, тотална профилактика на ходова част и спир. с-ма, ми излезе 6000 лв. Продадох я май месец тази година за 2700 лв. Колата беше перфектна.

п.с. Чета страшно много мнения на притежатели/бивши и настоящи/ на Лада Нива, с абсолютно погрешно мнение за този автомобил. Това пък си е лично мое, неангажиращо никого мнение.
                        С въпросната Лада съм изминал 30000 км.

Коментар

Повече няма да казвам нищо.
                          Ако имате лоши ниви за около 2000 лв - обаждайте се.

Коментар

Много го наплашихте човека,ще вземе да се откаже!Всичко си опира до чист късмет,моята я взех от полицейски търг за 1740лв,1992г е,имаше козметични забележки.След смяна на масла филтри и закупуване на акумулатор,стъпи на 2000лв.и си вървеше перфектно за Нива.След време и метнахме нова боя,джанти гуми,което съвсем не е задължително.От три години насам съм сменил съединител,гумено каре и водна помпа,изминала е около 20000км.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                              Много го наплашихте човека,ще вземе да се откаже!Всичко си опира до чист късмет,моята я взех от полицейски търг за 1740лв,1992г е,имаше козметични забележки.След смяна на масла филтри и закупуване на акумулатор,стъпи на 2000лв.и си вървеше перфектно за Нива.След време и метнахме нова боя,джанти гуми,което съвсем не е задължително.От три години насам съм сменил съединител,гумено каре и водна помпа,изминала е около 20000км.
                              Наистина го стреснаха Няма да си намери, голям късмет трябвало, който търси, намира..Търгове има, частници също..
                              Последната оферта, която видях беше Нива за 900 лева, със свален двигател, подготвена за изкърпване, барабар с всички части за изкърпването...
                              Сега един приятел, ще взима Нива за 1 200 лева, 1.6 изкърпена, в движение, платено и е всичко......
                              Човека, трябва да си направи сметката, дали иска да изръси "един куп пари" на веднъж за нива/хубава, стегната/, или да я купи за сравнително малко пари и да си я стегне с времето... Като знае, че всичко му е минало през ръцете и е правено, като за веднъж...
                              Нашата я купихме за 1 500 лева, с проблем в раздатката, изкъртена беше едната опора на раздатката, който пък се реши за 20-30 лева в военния завод, с аргонова заварка.... 88ми набор.. С двигател 1.6
                              Имаше малко изгнило, по пода, понеже беше стояла 1 година, на един тротоар, паркирана и не я мърдаха от там...
                              Двигателят и, не е изгорял грам масло за 3 години........
                              Така че колега, направи си сметка и избери от какъв ценови клас да купиш Нива
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                                Наистина го стреснаха .............
                                Така че колега, направи си сметка и избери от какъв ценови клас да купиш Нива
                                Странни съвети давате.
                                Колегата е избрал от кой ценови диапазон. Вие все едно говорите с дете......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X