Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслояд...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Маслояд...

Колега, ако блока не е шлайфан като хората или изобщо не е , след 5 000 км ще си в същата ситуация, каквото и да избереш.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Ако е излязъл на N-ти ремонт-също.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
        Ако е излязъл на N-ти ремонт-също.
        Няма проблеми стига буталата и сегментите да са за N тия ремонт .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          Този от три части може да понесе повече тормоз, не случайно са слагали такива на запорожеца , там топлинното натоварване е сериозно, аз лично бих избрал такива щом има избор
          Ще стигнете до Истината, най-накрая!!

Коментар

Нещо не схванах? Отворен ли е блока и замерено ли е износването? Колега стига чете. Има инструменти за мерене. Съставния е по- добър, но ако няма износване по канала на буталото. Так оставам с впечатление, че очакваш едни сегменти да направят чудо. Е няма да стане. Иначе- да, мале са хубави сегменти. Като съвременните са стоманени- говорим компресионните. Съставния маслен няма как да е от чугун. И най- добрите сегменти поставени неправилно не решават нищо. Смени водачите на клапаните задължително! И то не с руски.
            ...
            Стават и прима. Стават и гьотц, нищо че са от третия свят. Но сложени правилно. Успех.
            Последно редактирано от Ясен; 01-11-12, 09:20.

Коментар

Колеги, темата е дълга, ремонтите са разнообрани и често пъти се оказва, че да смениш двигателя е по-лесно, по-евтино и по-бързо. Дали ще е по-хубав двигателя (новия) - ами колкото има гаранция за ремонта, толкова и за двигателя.
              Има си начини да се разбере.
              Аз, като ми се наложи ремонт на двигател на кола - направо скачам на нов двигател , а стария - по осмотрение.
              (по-рано правих ремонти - 5 двигателя, но сега е друго време)
              Като пари - за мен ремонт на стар двигател (популярен и масов) е грешно. Но това си е мое мнение.
              Като гледам дискусията ... до сега колко километра на новия двигател щяха да са навъртяни....и колко ПРИЯТНИ емоции щеше да има.
              Хайде с усмивка - успешен ремонт !

Коментар

Това се прави когато трудът и смяната на номерата на двигателя в КАТ е безплатно.
                Винаги един качествен ремонт е за предпочитане пред двигател втора употреба.

Коментар

А качествен ремонт. Ето това е разковничето. Смяната на сегменти не е капитален ремонт. Даже по принцип не е ремонт. Макар, че и аз основно практикувам това. За това говоря. Смяната на сегменти не е панацея, ако и да са мале. Всичко е комплексно.
                  Последно редактирано от Ясен; 01-11-12, 09:20.

Коментар

Аз моята Нива я взех с блокирал двигател задрало бутало на втори цилиндър . Била е фирмена и през целия живот като такава около 80 000 километра не и сменяно маслото . Въобще не съм се колебал за двигателя направо поръчах всичко за основния ремонт което излиза 300 - 400 лева . Шлайфах блока и качих български бутала . Двигателя на ладата е елементарен и ремонтопригоден сглобяването не отнема повече от един ден .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                      Това се прави когато трудът и смяната на номерата на двигателя в КАТ е безплатно.
                      Винаги един качествен ремонт е за предпочитане пред двигател втора употреба.
                      + +
                      Даника

Коментар

Да вземеш двигател или жена втора употреба си е нещо повече от късмет !!!
                        Като я купих моята Нива през 2004-та от Италците, на километража и пишеше 87 000км .Колко са реални за кола набор 87-ма и то купена с монтирана газова не се знаеше но пък знаех ,че за 500-600 лв. мотора става !
                        Всъщност моторетката се оказа перфектна !На към 145 000км започна сутрин да подпушва и похапва масълце но за 60 хилки на газ си бе съвсем нормално гумичките да заминат .За 50 кинта известен стар лададжия ми смени гумичките и "да не съм посмял да отворям часовника" шот бил перфектен.След още 3-4 хилки смених съединителя шот му беше време а покрай него някой друг семеринг и тва беше .На 175 хилки я продадох и през цялото време се опитвах да убедя купувача ,че колата не е 5-10 хилки след основен ремонт а на толкова колкото му казвам .Естествено толкова време и километри издържа в моите защото баща ми отпреди още 25 години се е запознал с руската техника.
                        "Нема Немски ,нема Руски двигател!И двата с убаво масло,убави части и редовна поддръжка не се изплашат"
                        Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                          "Нема Немски ,нема Руски двигател!И двата с убаво масло,убави части и редовна поддръжка не се изплашат"
                          Това цитат ли е или му вярваш(щото аз му робувам и не правя двигатели,поне мои).
                          Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                            Това цитат ли е или му вярваш(щото аз му робувам и не правя двигатели,поне мои).
                            Доказал съм го !
                            Лудак

Коментар

Е сега , АКО заспорим кое масло е хубаво и темата отиде за отпадъци.....
                              Няма хубаво масло. Всяко на пазара си има пробег, вискозитет и цена. Ако спазваме това което е за конкретното масло - проблеми няма.
                              Като прегрееш двигателя до 130 и после колко убаво ти е маслото...?
                              Ако трябва да го смениш на 6000 км , а ти го караш до 10000 пак същия въпрос.
                              Ако трябва да сипваш 14W40 , а ти му слагаш М10Д пак въпрос - колко е убаво това дето правиш?
                              Хвали ми собственик, не масло или двигател.
                              Но и това си е мое мнение, научено по трудния начин - личен опит с основни ремонти.

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                                Доказал съм го !
                                Не съм и предполагал друго,ама да си питам!
                                Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X