Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачки-Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: проблем съсъ спирачките

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
    Аз имах подобен проблем-при натискане на педала-колата дърпаше на дясно и различно "ковеха" спирачките, оказа се, че съм скъсал щифта с пружинката,всичко е паднало м-у накладките и рамената на ръчната. Виж ексцентриците с който се регулират накладките и щифтовете с пружинките..
    Не знам, но на моята няма ексцентрици.Лостчетата на ръчната спирачка са захванати за челюстта с цилиндрична ос с шейба и шплент.Може би по-старите са с ексцентрици.
    Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
    0887686779 Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krisspirit Преглед на мнение
      Не знам, но на моята няма ексцентрици.Лостчетата на ръчната спирачка са захванати за челюстта с цилиндрична ос с шейба и шплент.Може би по-старите са с ексцентрици.
      Има няколко вида.... С ексцентрици и с Лостове...
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Преполагам че е така, на Мохера ми бяха с ексцентрици, на баща ми на Ладата също, напълно е възможно...
        0887686779 Краси

Коментар

От: Спирачки-Лада Нива

Предните накладки бяха сменени с Ashika, от магазина nakladki.bg, който препоръчвам на всички от форума, и откъдето са задните ми Lockhead. Оказа се, че нивата можела да спира...
          Александър

Коментар

Когато Нива не спира нормално, обикновено проблемът е в:
            - неподходящи гуми (зиме, често);
            - неравномерно надути гуми (често);
            - каране със скапани гуми (за мъгла, напр. - често);
            - необезвъздушена с-ма (често);
            - дефектирали спирачни цилиндри (чат-пат);
            - стара (за смяна) сп. течност (живот - 5 г., обикновено);
            - различни (по марка и износеност) накладки;
            - износени дискове/барабани за смяна (твърде рядко).
            Проблемът на Нива е, че почти никой не я поддържа като "своя" и си вика "Эбал съм я", а когато я смени за стара трошка Тойота или ЛР си продава къщата, за да й плати ремонтите... и за ракия, да не го боли много, когато се хапе отзад.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              ... ... а когато я смени за стара трошка Тойота или ЛР си продава къщата, за да й плати ремонтите... и за ракия, да не го боли много, когато се хапе отзад.
              ...И къщата, и тъщата....
              0887686779 Краси

Коментар

колеги имам едно питане,предстои ми смяна на предни накладки на нивата,да ми препоръчате някой,намерих обикновени за 11лв.и някакви керамични за 20лв.

Коментар

Керамичните на Мастер спорт не са лоши в момента съм с такива и нямам оплаквания. Друг е въпроса до колко са керамични.
                  Land Rover Discovery II 3,9 V8
                  Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

във форума има колега, в търговски партньори - nakladki.bg Не го познавам лично, но купувам от техния магазин - задните ми са Lockhead за 38 лв. май бяха, предните ми са Ashika - 20-тина лева. Резултата е, че спирането ми се подобри осезаемо. На мокър асфалт спирам все едно съм с abs, изобщо няма поднасяне. Появиха се различни нива на спирачно усилие, колата спира по-плавно и по-сигурно. Вече съм решил накладките (предните) да се сменят ежегодно, заслужава си ако караш повече на асфалт.
                    Александър

Коментар

FERODO 195-FDB
                      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Здравейте !
                        Преди няколко дни нивата ми започна да гасне при натискане на спирачката . Вчера при натискане започна и да съска и педала се вдърви . Днес пробвах с друг маркуч за вакума и същата работа . Какво да правя ?

Коментар

Първоначално публикуван от G1RB1 Преглед на мнение
                          Здравейте !
                          Преди няколко дни нивата ми започна да гасне при натискане на спирачката . Вчера при натискане започна и да съска и педала се вдърви . Днес пробвах с друг маркуч за вакума и същата работа . Какво да правя ?
                          Щом си пробвал с нов маркуч и проблема остава значи си е заминал сервоапарата.
                          Сменяш го и нещата ще се оправят.

Коментар

Здравейте !
                            НЕ е от маркуча, а от уплътнението. 2 лева струва. Смени го.
                            Ако се стигне до серво ( не вярвам) - обаждай се.

Коментар

малко поизбързах и сам си смених сервото . 80 лева добра цена ли е за ново ? това уплътнение къде се намира да рециклирам стария апарат ?

Коментар

малко поизбързах и сам си смених сервото . 80 лева добра цена ли е за ново ? това уплътнение къде се намира да рециклирам стария апарат ?
                                В магазините, ако няма, имаше един човек, който прави гумени изделия "Шкодрата" му казваха.... Доста са останали доволни...
                                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X