Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачки-Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ако си сигурен, че си обезвъздушил добре провери устройството за регулиране на луфта между задните накладки и барабана. Ако е много голям ще се налага да натискаш два пъти, докато луфта се обере.
    Разпределителят не махай защото на хлъзгаво ще береш ядове - нивата е склонна да се върти...
    Освен това ако той не работи педалът едва ли ще пропада - просто няма да имаш задни спирачки, но ще е твърд.
    Най-вероятно е помпата, въпреки че е нова да е неплътна между двата кръга и при натискане да ги смесва
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Сменяй гумичките и пиши какво е .

Коментар

Аз имах същия проблем и то след като помпата престоя на сухо два дни,заради ремонт на единия апарат.Всичко се оправи след като смених помпата с нова /руска-35 лв.,а "италианската беше 25 лв. / ,задните цилиндърчета със саморегулиращи и нови накладки.А за да се обезвъздуши както трябва прекарахме към литър спирачна течност.

Коментар

Изхварли отзад така нареченият "кантар" на сприрачките,обезвъздуши наново и ще има спирачки.Аз докато не го изхварлих и не вързах директно тръбичките-смених няколко помпи

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA
            Изхварли отзад така нареченият "кантар" на сприрачките,обезвъздуши наново и ще има спирачки.Аз докато не го изхварлих и не вързах директно тръбичките-смених няколко помпи
            Не го изхвърляй - без него ще се въртиш зимата и само ще си мислиш, че имаш спирачки. Той е важен особено при такъв къс автомобил, като нивата. Спирачките трябва да работят нормално СЪС него.
            "фолклорът" при такива неща е опасен понякога. При нормално спиране няма да усетиш липсата му, но при екстремно на хлъзгаво ще се видиш в приключение. В твоя случай разпределителят със сигурност не е виновен. Той е важен и се погрижи да работи нормално - от това зависи твоята и чуждата безопасност.
            Аз съм слагал помпа от полски фиат 125 на нив (става 1:1)и резултатът беше повече от добър.

Коментар

оказа се че гумичките които се продават или са малки или големи

за смесването на двата кръга и аз си го мисля,защото спирачки има когато педала е високо горе и когато слезе ниско доло, посредата го нямя никакъв
              "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Абе най-добре намери помпа от полски фиат и спирачките ще надминат очакванията ти - проверено е Аз сложих такава помпа някога защото нямах оригинална - но тя се оказа далеч по-добра. Освен това мисля, че няма да ти е трудно да я намериш и няма да е скъпа. Със сигурност става и от други коли, но за тази съм убеден, защото съм го изпитал

Коментар

мисля че имам такава,ше поразровя из гаража,и ще пиша какво е станало след монтажа и

Коментар

Пиши,че ми стана интересно

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев
                      мисля че имам такава,ше поразровя из гаража,и ще пиша какво е станало след монтажа и
                      Ако е седяла в гаража по-добре преди да я монтираш я провери защото най-вероятно е умряла - тези неща не обичат да седят на сухо.
                      При мен ефектът беше умопомрачителен. Ниват никога не е имала такива спирачки

Коментар

днес на мокро на два пъти колата се парзулна ,маи само предно ляво спира,но на сухо при спиране недърпа наникаде

Коментар

спирачките проработиха,вчера я напъвах доста из една дълбока кал ,и днес спирачките са ми супер

Коментар

пак проблем със спирачките

нали знаете има един шплент с пружинка които държи накладката към таза.
                            Е за една седмица го късам два пъти
                            напред като спирам не се усеща, но назад има страшно скарцане
                            от какво може да се къса

Коментар

Re: пак проблем със спирачките

за еи това говоря
                              Прикачени файлове

Коментар

Re: пак проблем със спирачките

Той не може да се скъса по принцип, щом се къса или не е за там или не е сложен както трябва, или нещо друго наоколо не е наред. Я пак провери и огледай всичко...
                                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X