Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачки-Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: проблем съсъ спирачките

ако имаш кантар го изолирай

Коментар

Говорили сме вече за това, кантара си е сложен там защото е полезно за здравето и живота ти, и не само твоя но и на другите. Категорично съм против такива "съвети"!
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

отдавна го няма
        моя беше се скапал и затова го махнах
        нещо друго ще да е
        "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Аз имах подобен проблем-при натискане на педала-колата дърпаше на дясно и различно "ковеха" спирачките, оказа се, че съм скъсал щифта с пружинката,всичко е паднало м-у накладките и рамената на ръчната. Виж ексцентриците с който се регулират накладките и щифтовете с пружинките..

Коментар

От: Спирачки-Лада Нива

Колеги, ако не сте нагласили гърбиците на задните спирачки, ограничаващи големия ход на цилиндърчетата, ще трябва да помпате и усещате спирането на второто натискане. При обиране на луфта и връщане около 10-20 градуса на ключа 17, проверявайки свободното завъртане на колелото няма нужда от помпане, тоест спира още при натискане на педала./ Всичко е описано в съответните книжки/

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:metelli-05-0063.jpg
Прегледи:1
Размер:12.0 КБ
ID:5354279Протече ми главния спирачен цилиндър, тъй наречената спирачна помпа. Купих тази на METELLI кат. № 05-0063 запечатана в кутия. По каталога в магазина си излиза, но като отворих капака на колата се оказа, че захващането на металните тръбиички е различно. По руския каталог дават 21213-3505009-00 и 21080-3505010-00. Колата е произведена м. май 2006 год.
              http://lada-image.ru/products/catalo...ail.php?ID=436
              http://lada-image.ru/products/catalo...ail.php?ID=435
              Коя помпа е за моята кола, за да търся западен аналог и по какво се различават двете?
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колкото и да не ми се иска ще купувам руска помпа. Аналог от утвърден западен производител не намерих в интернет. Каталозите в известните магазини в България за ВАЗ 21214 за съжаление са стари и неверни за много от резервните части. Дайте препоръка от къде да купя оригинална руска помпа, може и на лично.
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]426738[/ATTACH]Протече ми главния спирачен цилиндър, тъй наречената спирачна помпа. Купих тази на METELLI кат. № 05-0063 запечатана в кутия. По каталога в магазина си излиза, но като отворих капака на колата се оказа, че захващането на металните тръбиички е различно. По руския каталог дават 21213-3505009-00 и 21080-3505010-00. Колата е произведена м. май 2006 год.
                  http://lada-image.ru/products/catalo...ail.php?ID=436
                  http://lada-image.ru/products/catalo...ail.php?ID=435
                  Коя помпа е за моята кола, за да търся западен аналог и по какво се различават двете?
                  Различават се по диаметъра на буталата, за по-старите модели са с мо-малък диаметър.Иначе захващането е едно и също.Моята (21213) беше с помпа с по-широките бутала, започна да изпуска, смених гумичките но никакъв ефект, даже започна направо да тече спирачна течност(казваха ми да сменя помпата, ама аз нали съм любознателен, смених гумичките ) отидох в нашия магазин, там имаха само помпи с по-тесния диаметър, и понеже ми трябваше колата спешно, взех и сложих такава помпа.Беше производство на "Encо". Не усетих никаква разлика в спирането на колата, помпата върши същата работа като другия модел.Така че няма значение от кой вид ще вземеш, захващането е еднакво на двата вида и отзад и на щуцерите на тръбичките.
                  Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
                  0887686779 Краси

Коментар

Моята помпа я смених още като купих Нивата-2008г.
                    Сложих оригинална Руска-45лв. на "ОАО АвтоВАЗ".
                    Колата се кара ежедневно.За сега проблеми нямам.
                    П.П.Хубавото в нашия град е,че имаме магазин,който работи с оригинални авточасти на УАЗ,ГАЗ,ВАЗ.
                    Цените са сериозни,но пък досега каквото съм купил оттам проблеми не съм имал.
                    Имаме и още 3-4 магазина за уж оригинални авточасти,но там положението е коренно различно-/разбира се цените почти наполовина за повечето чаркалъци/.

Коментар

До диаметър на буталото в магазина изобщо не стигнахме. Два дена по час време само с мен се занимаваха хората. По техните каталози тръбичките се завиват от горНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Помпа спирачна 212.JPG
Прегледи:1
Размер:26.5 КБ
ID:5354762ната страна. Както и да е, помпата трябва да е като на картинката. Тръбичките се завиват странично.

Коментар

Случайно ако не си го видял http://www.offroad-bulgaria.com/show...29#post1796829
                        0898707872-Здравко

Коментар

Благодаря за линка. Цените са добри. Но.... всичко, което е консуматив ще сменям от утвърден производител в бранша. Не, че съм против руското производство, а защото е украинско, беларуско или сделано незнайно къде. Просто в България се внася най-евтиното и некачествено. Мен по-скоро ме е яд, че си накупих всички помпи, накладки предни и задни на много тънка цена от марките "METELLI" и "FERODO" и трябваше да върна спирачната. Качеството на изработката и опаковките със холограмен стикер е без коментар.

Коментар

Първоначално публикуван от krisspirit Преглед на мнение
                            Различават се по диаметъра на буталата, за по-старите модели са с мо-малък диаметър.Иначе захващането е едно и също.Моята (21213) беше с помпа с по-широките бутала, започна да изпуска, смених гумичките но никакъв ефект, даже започна направо да тече спирачна течност(казваха ми да сменя помпата, ама аз нали съм любознателен, смених гумичките ) отидох в нашия магазин, там имаха само помпи с по-тесния диаметър, и понеже ми трябваше колата спешно, взех и сложих такава помпа.Беше производство на "Encо". Не усетих никаква разлика в спирането на колата, помпата върши същата работа като другия модел.Така че няма значение от кой вид ще вземеш, захващането е еднакво на двата вида и отзад и на щуцерите на тръбичките.
                            Напротив,има значение коя помпа ще бъде!Помпата с по-малък диаметър на буталото дава по-малък дебит и съответно ще иска по-голям ход на педла при цилиндърчета с по-голям диаметър,докато налягането не се променя.
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Поръчах руска и дано излезе читава. Утре пристига.

Коментар

Тук не става въпрос за дебит, защото разликата в диаметрите е около 1мм, а за силата която се предава от педала чрез помпата към спирачните апарати.Според физичните закони на хидравликата, налягането(в случая силата на натискане на педала) което се прилага на единица площ (мм2) на буталото на помпата е равна на силата която прилага течността на същата единица площ в/у буталото на работния цилиндър.Или речено на простобългарски:При еднакво натискане на педала пи по-малкия диаметър силата се разпределя на по-малко площ и съответно оказва по-голям натиск на единица площ. На тоя принцип са и маслените крикове.Карам вече шести месец с по-тясната помпа и не почти не забелязвам разлика, само колата започна да спира по-плавно след като смених и челюстите на задните спирачки.

P.S. Принципа не действие се основава на повишаване и предаване на налягането от помпата към спирачните апарати.По обясними причини хода на педала е ограничен в пространството, целта е с малко разход на течност да се постигне максимален ефект...по въпроса може да се говори мнооого... Поздрави!
                                Последно редактирано от krisspirit; 12-03-12, 13:53.
                                Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
                                0887686779 Краси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X