Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми КОБРА на Малатеста и пластмасови подкалници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Гуми КОБРА на Малатеста и пластмасови подкалници

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
    Първоначално публикуван от TRAPERA
    Повечето са регенерат-имам малко предубеждения към регенерата,освен това са по широки от стандартните гуми на Нивата,трябват други джанти,по шумни са на шосе.Като цяло не мисля че си заслужава да се сменят оригиналните гуми.Проходимоста е добра и с руските(не шосейните гуми).
    Първо тези регенерати са доста по-добри от руските оригинални, ако все още страдаш от предубеждения просто питай Голди...
    offtopic:
    Дима, аз не мисля, че страдам от предубеждения но помня каква трагедия беше бензиновата ТЛК 70 на Венци Петров в Симеоново (отъпкан сняг + лек наклон) с чисто новите си Кобри. Дори и BFG MT са по-добре в такъв случай. Говоря за улицата пред тях, където Уаз-а с Я409 се движи спокойно, от същия шофьор.

Моето скромно мнение е, че оригиналните кални гуми на Нивата (Вли-5 май бяха) се справят добре в калта и да, ужасни са на асвалт. И аз, като TRAPERA, смятам, че Нивата е най-добре с оригиналните си гуми (като размер). Оттам насетне бих взел по-скоро Ласа 144 (май така беше моделът) 6.00/16. Двигателчето не е абсолютен звяр, но спрямо теглото на колата (~1300кг.) is just about fine.

Коментар

Яро трябваше да видиш аз каква трагедия бях на разходката в Пирдоп с Кобрите на сняг. Четвърта джипка бях като качих нанагорнището. После слезнах да дърпам и повече сам не можах да го кача. Като се отъпка снегът - мъка.

Коментар

моите са 15 цола с нулево ЕТ саветвам ви да не праите цигания като мене джанти с нулево ЕТ опират от всякаде и от пред в калниците до бронята и от зад на арките гуметата са 205 15
        Прикачени файлове

Коментар

миналата година се изложих пред блока с включени дваата дифа едвам на няколко засилки преминах едно баирче ,а един голф с фулда диамант(маи тъе се казваха) прелетя краи мен
          ходих да пребирам и едина друга закъсала нива, е тя докадето беше стигнакла с ласата аз доста по трудно стигнах ,е ама аз не съм закъсал, а тои да )
          кобрата за сняг не е много добър вариант, но за кал ,не смятам че стандартната нивовска може да и е конкурент
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Карам само с оригиналните Вли-5.На кал и сняг се държат добре,на заледено горе-долу.Това е,че са шумни-не ти трябва тролей.Обаче пускам по-силно музиката.
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Вли-5 верно са шумни ама на сняг и кал си се 4истят добре и то при не много високи обороти, а на мокър или заледен асвалт се пързаляш се едно караш табуретка с хокейни кънки, иначе на сухо са си добре. Миналата зима карах вли-5 ама не на оригиналните джанти а на едни от аро ет им е 0 или - не помня вече и седеше доста обре на пътя, ама между 40 и 60 се едно излитах такъв шум имаше. Иначе ласа ок144 6.00/16 май са добър избор щото 7.5/16 едвам се побират в арките докато е в покой, а я се сететекато се разкекерчи по дупките.
              идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Благодаря Ви колеги, като чета какво сте написали, мисля да си намеря 2-ра употреба 15 ц. джанти и да им сложа Малатеста за по як сняг, нали все пак съм ловец, а 16-ките да ги оборудвам с някакви гуми за лятото...

Коментар

Първоначално публикуван от Little Joe Преглед на мнение
                  Аз карам с такива http://www.colwaytyres.co.uk/ctraxmt.htm защото не ми се сменяха оригиналните джанти. Размерът на първите в колонката е точно нивовски.

Вярно че са шумни и с високо съпротивление на асфалта, но пък където трябва се представят отлично.

Колега, а колко струват все пак? Струват ми се добри !

Коментар

До: Гуми КОБРА на Малатеста и пластмасови подкалници

Нека никой да не се сърди ,защото ни най-малко искам да обидя някой,но се начетох на какво ли не и затова пиша все по-малко.Нива с по-малки гуми от 205 R 16 не става за нищо освен за нормални разходки до вилата и до язовира.Няма никаква височина,а без нея си за у тиквите.Този размер с оригиналните джанти не опира абсолютно никъде,дядото си е кара от 5 години така,а за моя дзвер да не говорим,като монтирам шпера ,разпределителния вал и веберите ще пусна нова тема.

Коментар

Абе,приятелю,колко вебера ще слагаш.Два ли?А дай малко инфо?

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                        Абе,приятелю,колко вебера ще слагаш.Два ли?А дай малко инфо?
                        Като е направя ще разбереш ,приятелче

Коментар

Първоначално публикуван от inko Преглед на мнение
                          ...Нива с по-малки гуми от 205 R 16 не става за нищо освен за нормални разходки до вилата и до язовира.Няма никаква височина,а без нея си за у тиквите.Този размер с оригиналните джанти не опира абсолютно никъде,дядото си е кара от 5 години така,а за моя дзвер да не говорим...
                          Не вярвам.
                          Дай снимки. Освен ако това за размера не е правописна грешка.

Аз съм сигурен че гуми по големи от 70см в диаметър упират в задната част на задния калник.
                          На снимката са 74 и упират зверски. А ти говориш за 75см.

Чуи как упират 195/R/15 - 71см
                          https://htftp.offroad-bulgaria.com/k...7/MVI_0007.AVI - 22М !!!

Коментар

[QUOTE=kinex;181571]Не вярвам.

Аз съм сигурен че гуми по големи от 70см в диаметър упират в задната част на задния калник.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/k...7/MVI_0007.AVI - 22М !
                            Е според теб тия руснаци явно са малоумни щом фабричния размер е 175 или 185/75/16???

Коментар

Първоначално публикуван от kondalini Преглед на мнение
                              Е според теб тия руснаци явно са малоумни щом фабричния размер е 175 или 185/75/16???
                              Фабричните гуми са 68см в диаметър.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                Не вярвам.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/k...7/MVI_0007.AVI - 22М !!!
                                Приятелче, нямам време да снимам и да убеждавам някой в каквото и да било.Започвам да си мисля ,че не ми вярвате,но..........пробвай и пиши

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X