Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Държи ли ви ръчната спирачка ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Държи ли ви ръчната спирачка ?

http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...h-kolodok.html

Тук има добри снимки, ако искаш хвърли им едно око.
    Александър

Коментар

Мойта Нива е от старите и проблема с ръчната съм го решил кардинално. Просто такава няма и няма да има . Сменях накладки, късо въже, дълго въже, регулирах от гайката, болтовете и т.н. всичко беше временно решение. Отначало има - след месец/два няма. На ГТП оня вика дърпай и аз дърпам - нищо не става. Оня пак вика дърпай и аз пак дърпам - и пак нищо. На третото дърпане явно съм прибавил от себе си малко въртяш момент, защото лоста се огъна в основата и кльопна на седалката. Какво да направя като съм здрав и прост. Изправих си го с не малко псуване. Датчика за червената лампичка беше отскубнат, тъй като лоста вече не можах да го пасна на мястото му, така че да изключва и от тогава практикувам номера с бавните.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...h-kolodok.html

Тук има добри снимки, ако искаш хвърли им едно око.
        Благодаря, нещо такова търсех. Като гледам, икономисали са ексцентрика на лостчето. Доста самонадеяно от тяхна страна...
        Ако няма и резби на буталцата, остава фокуса с пилата, но верно си иска известна доза търпение и внимание. Или аз пропускам нещо по снимките
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Като купих колата имах ръчна спирачка за два месеца. Прецака се като покарах на ръчна по "планина Пъстрина" миналата есен търсейки изгубена коза. След приключението хващаше едвам на последния зъб.

Бях решил, че съм направил накладките на нищо. Да, ама не - на ГТП преглед тази година се оказа, че задните спирачки са си наред, а само ръчната почти я няма. Преди месец сменях амортесьори и на излизане се сетих и казах на майстора да натегне и ръчната. Не знам какво точно направи отдолу на канала, но след 30 секунди имах перфектна ръчна спирачка. И така досега - лови идеално и застопорява колата на всякакви разумни наклони. Практически не мога да потегля нормално на ръчна - ще угасне.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
            Като купих колата имах ръчна спирачка за два месеца. Прецака се като покарах на ръчна по "планина Пъстрина" миналата есен търсейки изгубена коза. След приключението хващаше едвам на последния зъб.

Бях решил, че съм направил накладките на нищо. Да, ама не - на ГТП преглед тази година се оказа, че задните спирачки са си наред, а само ръчната почти я няма. Преди месец сменях амортесьори и на излизане се сетих и казах на майстора да натегне и ръчната. Не знам какво точно направи отдолу на канала, но след 30 секунди имах перфектна ръчна спирачка. И така досега - лови идеално и застопорява колата на всякакви разумни наклони. Практически не мога да потегля нормално на ръчна - ще угасне.
            Я го сподели тоя майстор, че моя сега си мести сервиза и няма време да ме погледне.
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              ... казах на майстора да натегне и ръчната. Не знам какво точно направи отдолу на канала, но след 30 секунди имах перфектна ръчна спирачка.
              Единтвеното, което може да е направил, е да натегне ръчната. Лесно е - въжето, което се опъва с лоста в купето, завършва с шпилка, на която е нанизана вилка с U-профил, на която ляга средата на другото въже, което отива към барабаните. На шпилката са навити 2 гайки, с предната се натяга ръчната, а втората е контра.
              Я го сподели тоя майстор, че моя сега си мести сервиза и няма време да ме погледне.
              Реглаж на ръчната спирачка на Нива всеки може да си направи, без да се набутва, вж. горе. По-лесно е, ако имате канал.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Има решение,но се прави друг "меганизъм" за опъване на важето и става.На старата ми нива е така,но при стечение на абтоятелствата нещо стана и с него,беше му паднал щтифтът и така отиде жертва по горите.По този начин има ефект,един вид се опъва важето повече-от там и ръчна почва да лови доста по-добре.Ей сега се сетих,как беше направено на старата нива.Поздрави

Коментар

http://www.bgmaps.com/link/7CBCEB82D...6E68C3569176B7

Сервизът е попринцип за ремонт на амортисьори.

Коментар

А можете ли да ми кажете ГТП минава ли се успешно без работеща ръчна спирачка или зависи на какъв пункт ще попаднеш?

Коментар

Абе аз където ходя последно ме питаха дали изобщо искам да ми гледат спирачките ...
                      Александър

Коментар

По принцип не би трябвало да може да се мине преглед с неработеща ръчна спирачка.
                        Де факто... Има си крачна която действа и на задните колела

П.П.
                        Виждал съм случай в който за да отчете компютъра на пункта някакво усилие върху барабаните колата се дава назад, да влязат предните колела във валяците, с лек натиск се имитират задни спирачки, после ръчна, и всичко е наред.
                        "Дай 25 лева, застраховката, и старото картонче за преглед, изкарай колата, и ела след 15 минути да си вземеш документите" Или нещо от сорта...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Питам, защото с Нивата скоро ще ми е първото ходене на ГТП, а иначе с лекаъа кола винаги много обстойно ми проверяват спирачките. Колега axlastro гледам, че Нивата ти е със СТ регистрация, което значи Стара Загора или Казанлък и се очудвам, че при заралии е толкова занижен контрола при ГТП...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Има си крачна която действа и на задните колела
                            Ама тя действа и на стоп-светлините. Ако искат, ще те хванат.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                              Питам, защото с Нивата скоро ще ми е първото ходене на ГТП, а иначе с лекаъа кола винаги много обстойно ми проверяват спирачките. Колега axlastro гледам, че Нивата ти е със СТ регистрация, което значи Стара Загора или Казанлък и се очудвам, че при заралии е толкова занижен контрола при ГТП...
                              Ами те са наши хора там, иначе много обстойно си гледат, дори бяха забелязали, че съединителя ми отделя много ниско (това беше със стария) ... Но със спирачките аз компромис не искам да правя. Затова тази есен накарах да ми сменят предни накладки, маркучи, регулатора на налягането на задните спирачки (беше спрял да работи и носеше задницата при спиране).
                              Александър

Коментар

Aбе момчатии ,и набори!!Четох, четох и се чудих?? Няма афтонобил на които да неможе да му държи ръчната!! Даааа такае! На мен 20 годошен пишлигарец,първия ми афтонобил бе Масквичофскии 1360 АЗЛК Ах защо ли та купих??Та казваики ви винаги сим имал ръчна максимум на 4тия зъб!!Дааа такае! ПО натам няма да ви обяснявам !! Няча нива дет да не дава ,само!! трябва да я посееш правилно!Тъи че не се оправдаваите ами,ковете накладки,регулираите и вситко щее ок!! Козата си сака пръч!!!
                                Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                                Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X