Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Държи ли ви ръчната спирачка ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Държи ли ви ръчната спирачка ?

Днес минах преглед без грам ръчна.Човека на пункта стои в страни от колата и ми вика:"Ха се опъни и ръчната".Аз се правя,че я опъвам,но си помогнах и с крачната,та така.Вчера специално я гледах и регулирах,освен това и накладките са добре отзад.На всичкото отгоре и жилото е перфектно/не заяжда никъде/,ръчна,обаче почти НЯМА.Ако ще да има-утре отново я хаквам в калта.Важното е,че основните и спирачки са ефективни и изправни.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ама тя действа и на стоп-светлините. Ако искат, ще те хванат.
      Ясене, не се прави на луд...
      Те чичковците от пункта си казват да понатиснеш крачната, за какво "хващане" става въпрос.
      А и нали съм написал,ч е има случаи колата да дава назад и с предните спирачки да имитира действието на задните и ръчната...
      Всичко е за пари, прегледите са си жив ташак. Ако не беше така-почти никой от "направените" джипове нямаше да може да се движи по пътя.
      Да говорим ли за сменени пружини и по-дълги обеци? Да не показвам "патрола" на бай Матьо от Русе, че това няма нищо общо с нормален автомобил. А си има и номер и се движи по пътя. Все някога и на това ще му дойде края, надявам се да не е скоро.

Извинявайте за спама.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Няма да му дойде края, не се тревожи. По-скоро ще отменят голяма част от ГТП - ако някой управник има акъл да го направи.

Иначе не знам как е при тебе, ама аз знам един пункт, на който единственото изискване е да дойдеш на собствен ход с "преглежданата" кола. На валяци изобщо не стъпваш, не знам и дали работят. Знам и друг, на който и това не се изисква - само трябва да е застрахован талонът, който носиш - иначе ако искаш, иди с автобуса. Но там отдавна не съм ходил.

Коментар

Абе то начин винаги има, но не е там въпроса.
          прост пример: джиткате си из гората по непознат терен и стигате до препятстие Х, което изглежда подозрително. Аз лично, предпочитам да сляза и да огледам отблизо, вместо да се бухна с всичката газ и после да се чудя на кого да звънна да дойде да ме вади. И ако трябва на всяко спиране да гася и да паля - може, но дразни. особено, когато навън е -10.
          Пресен пример от миналата седмица, бехме се дръннали вечерта (като всеки път) по един "път" през Балкана, някъде западно от Вратник, където спиране и оглеждане се налагаха през 300метра средно. Ако трябваше всеки път да гася и да паля...

Ръчната си е хубаво нещо. Не бъдете мързели, оправете си я, не е чак толкова трудно. Дори и да има нещо принципно прецакано, приложете малко ТНТМ, сега поне морги бол, чаркалаци всякакви, а и оригиналните на Нивата едва ли са скъпи.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
            Днес минах преглед без грам ръчна.Човека на пункта стои в страни от колата и ми вика:"Ха се опъни и ръчната".Аз се правя,че я опъвам,но си помогнах и с крачната,та така.Вчера специално я гледах и регулирах,освен това и накладките са добре отзад.На всичкото отгоре и жилото е перфектно/не заяжда никъде/,ръчна,обаче почти НЯМА.Ако ще да има-утре отново я хаквам в калта.Важното е,че основните и спирачки са ефективни и изправни.
            Според майстора, при който ходя, проблема с ръчната спирачка е от въжетата, а не от накладките. Поне така ми обясняваше последно. Според него, въжетата които продават са в голямата си част некачествени, поне така твърди човека и съм склонен да му вярвам. Та хората с работеща ръчна - вие с какво въже сте, сменяли ли сте го изобщо и с какво ?
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
              Според майстора, при който ходя, проблема с ръчната спирачка е от въжетата, а не от накладките. Поне така ми обясняваше последно. Според него, въжетата които продават са в голямата си част некачествени, поне така твърди човека и съм склонен да му вярвам. Та хората с работеща ръчна - вие с какво въже сте, сменяли ли сте го изобщо и с какво ?
              Нашата си работи безпроблемно, съдейки по вида на въжетата не са сменяни, притягам от време на време и пак си спира
              П.П Май съм с някакви Руски, но какви и аз не знам...
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Въпросната ръчна - натегнаха въжето. В момента хваща на предпоследния зъб. Вероятно ще се сменят накладки напролет - хваща но със сериозни усилия. Иначе днес на ГТП показанията на спирачките бяха добри и на предните и на задните. Вчера установих, че сериозно ми капе спирачна течност между спирачната помпа и серво апарата. Бях карал така 200 км по магистралата... Сменихме я с нова.
                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X