Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Държи ли ви ръчната спирачка ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Държи ли ви ръчната спирачка ?

Колеги, наскоро установих, че ръчната ми спирачка не държи особено добре.
    Скоро е сменяно въжето с ново, но според майстора не трябва да се натяга повече. Започвам да се съмнявам, че са свършили задните накладки, но не ми остава време да проверя. Как са нещата при вас - на какъв наклон и при какво положение на лоста, ръчната спирачка започва да си върши работата?
    Александър

От: Държи ли ви ръчната спирачка ?

Вероятно са накладките, ама гледай, като е студено, да не я ползваш. Че става весело!

Коментар

Моята не държи изобщо. И да, диагнозата е накладки. С крачната все още държат, но явно са много изтънели и вече им е ред.

Коментар

Ясно. Ще се сменят тогава. Аз и с крачната нещо не ги усещам - колата осезаемо забива нос, но може само да си внушавам.
        Александър

Коментар

Разбира се, че ще забива нос. От мястото на шофьора много трудно ще познаеш дали задните работят, трябва някой отвън да гледа, кои колела спират да се въртят и се провлачват при рязко спиране.

Коментар

Смени накладките и ще дойде ръчната,но няма да е за дълго.По принцип жилото се натяга така,че да хваща на 4-5-ия зъб.Аз след малко ще правя тази операция,че днес ще е водя на преглед моята-/ГТП/.Дано да мина.В момента няма грам ръчна и в гората по наклоните винаги я оставям на бавни и срещу някое близко дърво.Веднъж щях да я търся по деретата,барабар с пасажерите вътре-/на големия преход към вр.Чумерна/.

Коментар

Ами тя моята хваща на последния, но някак несигурно държи, не бих я оставил на наклон спокойно. Ще видим да ги сменя, че и аз скоро ще ходя на ГТП, а и ме дразни да не ми е изправно нещо...
              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                Ами тя моята хваща на последния, но някак несигурно държи, не бих я оставил на наклон спокойно. Ще видим да ги сменя, че и аз скоро ще ходя на ГТП, а и ме дразни да не ми е изправно нещо...
                Хубаво нещо е ръчната,обаче при Нивите често липсва.

Коментар

Дотолкова, че често я забравям вдигната и потеглям.
                  Александър

Коментар

Да, ръчната спирачка е едно от многото неща по Нивата, които са направени некадърно и са напълно безполезни...

Коментар

Нищо си и няма на ръчната спирачка, ако веднъж на 60000км се сменят накладки, а при смяната на маслото се проверява и регулировката и. Сменяте масло, нали?

Коментар

Масло в диференциалите ли ? Ако е за него за 4000 км 2 пъти съм го сменял. Задните накладки са ми добре, въжето също изглежда наред и въпреки това ръчна няма...

Коментар

Само от любопитство: какъв е механизма за компенсация на задните спирачки на Нивата? На повечето коли проблема е от там.
                          Иначе ръчната е много полезно нещо - поради скъсано жило (и голяма доза мързел) карах Витарника няколко месеца без ръчна и сега ми е голям кеф, като не се налага да гася мотора за щяло и нещяло, особено в гората.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Компенсацията на износването на задните спирачки при Нива не работи върху механизма за ръчната, поради което се налага донастройване през 10000км. Не знам как е при други автомобили.

Коментар

http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...-tormozov.html
                              Не е в него проблема, скоро го сменяхме.
                              Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X