Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Контактно-транзисторно запалване за класиката 2121
Свий
X
-
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-02-11, 09:18.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
-
От: Контактно-транзисторно запалване за класиката 2121
Червен на +В на бобината. Черен на добре почистена маса. Син на другия извод на бобината. Преди това махаш изцяло и прибираш в жабката кабелчето, което оригинално отива от бобината до делкото. От извода на делкото откачаш и извода на кондензатора. Зеления кабел връзваш към извода на делкото. От бобината откачваш и единия извод на вариатора, който също не се ползва. Успех!Първоначално публикуван от a4o.pepi.krasi Преглед на мнениездравейте, вчера изрових едно транзисторно на което пише ultra transistor ignition от което излизат 4 кабела червен син зелен и черен. моля компетентните да кажат как да го свържа на газ69 с двигател газ24.
благодаря предварително.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Добър вечер колеги.
От известно време с приятел стягаме Нива 2121 с мотор 1600.
И така стигнахме до запалителна с-ма.
Момчето твърдо реши,че старата такава с чукче и наковалня ще се сменя с делко с датчик на Хол,Самарска нискоомна бобина и Самарски комутатор.
Нещата са набавени,проблемът е,че досега не съм свързвал такова запалване,нямам и схема,което е и най-кофтито.
Ще бъда много благодарен,ако някой ме насочи със схема или пък даде конкретни обяснения как да свържим нискоомната бобина/комутатора/делкото с датчик на Хол и с-мата да заработи.Последно редактирано от Янко Желязков; 02-09-13, 21:36.
Коментар
-
Е схема на самара нямате ли? И да нямате, някак не си представям да не може да се намери, еле пък по руските сайтове. Те са 10-ина жици на кръст, а даже и толкова май нямаше.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Уникално полезна тема в раздела за НИВА на потърпевшия форумник Фейкот (дано не бъркам).
п.п.след #99
Тема: Постоянни проблеми с Нива...
Последно редактирано от veskov; 02-09-13, 21:35.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
На ЗИЛ съм виждал такова.Двата кабела на вариатора защо си ги вързал заедно.Първоначално публикуван от dijn Преглед на мнениеИ аз да покажа моето запалване за сега няма ядове [ATTACH=CONFIG]627989[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]627990[/ATTACH]
Коментар
-
Не съм много наясно но си върви и с бубина ,тази бубина не става на кондензатор само ,топи чукчетоПървоначално публикуван от Totko Преглед на мнениеТова е някакво тиристорно, "многоискрово"..
И бяха по надеждни от обикновените транзисторни. Не е чудно, че още работи.
Коментар
-
Тогава е някаква по-модерна с-ма. Старите бобини са няколко ома. Новите около 0,4 или там някъде. За да могат да натрупват "по-бързо" енергия и да не зависят от "ъгъла на затворено състояние" на чукчето. Тая схема на Самарата дето съм я постнал по-горе е така. Ма си требе електроника да я управлява.
Коментар
-
Не е по модерна система.Като сложиш такъв транзистор слагаш и бубина за безконтактно запалване от самара примерно или от друг западен автомобил.На българските пише БТЗ бубина транзисторно запалване на руските Б118.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар