Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със запалителната уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със запалителната уредба

Добре, стана ми ясно след последното обяснение "for dummies". Май ще отида да си купя един учебник по електротехника да се приспивам с него, че никъде нито в гимназията, нито в университета не съм учил, и ми е като китайски.

Лека нощ.
    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      ... Май ще отида да си купя един учебник по електротехника да се приспивам с него...

Това е ужасно!

Коментар

Добре, стана ми ясно след последното обяснение "for dummies". Май ще отида да си купя един учебник по електротехника да се приспивам с него, че никъде нито в гимназията, нито в университета не съм учил, и ми е като китайски.

Лека нощ.
        Добро утро!
        Като имаш път насам, обади се да те снабдя.
        А иначе потърси по "Славейков" книжката "Аз ремонтирам Лада". Много е полезна за приспиване.

Коментар

Ще си я взема, но този руския сайт е доста добре направен - с диагносика и всичко останало, веднага знаех, че е от стартера проблема само по описанието, само че дотам Днес ще го реша проблема и ще пиша какво е станало.
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...-startera.html
            На втората снимка човека е хванал едно червено кабелче. Премери има ли ток на него, като си завъртял контактния ключ на стартер. Ако няма ток проблема не е в стартера, а в управляващата верига до шалтера.
            Освен шалтер, причина може да бъде "четки".
            Тъкмо щях да пиша че е несериозно да карат човека да сменя шалтер при тая диагноза.Проблема наи-вероятно е четки.
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

А сега де. Знам ли вече какъв е проблема.
              Купил съм шалтер, но не ми пречи да го върна или заменя за нещо друго. Има и един стартер за 50 лв. втора употреба, който ме чака. Имам обаче съмнения, че не е изобщо този шалтер или нещо по стартера, а най-вероятно е релето, което се намира между ключа за запалване и стартера - нали има такова (поне на схемите го има). Искам да се оплача от нашия нивок - днес ми се скапа и мотора на чистачките в най-големия дъжд. Имам подозрения, че проблема се крие някъде дълбоко в ел. инсталацията на автомобила. Както и да е, утре ще се борим с нея.
              Александър

Коментар

Ето ти една страница от бъдещия ти учебник :
                Цялото купе е "маса" за тока, т.е минуса.Стартера е замасен чрез болтовете към двигателя.
                Плюса - тръгва от акумулатора по два кабела. Единия е дебел (около 10 мм ) и отива директно в стартера захванат с гайка 13.
                При всеки ремонт на стартер този кабел е опасен и за това се откачва акумулатора.
                Втори кабел отива от акум. до контактния ключ.Отзад на контактния ключ има много клеми(клеморед,клиноред) и една от тези клеми е за стартирането. Когато завъртиш ключа подаваш ток от тази клема до тази част която обсъждаме(включвателя). Той (нали е електромагнит) се задейства и подава въртенето към двигателя (както ти обясних по-горе).
                Общо взето това е стартирането.
                Възможните повреди са ги изброили колегите:
                - включвател
                - четки на стартера
                - повреден клеморед на контактния ключ
                - разхлабен кабел от тези до стартера и конт. ключ
                Друго по-сложно не виждам при твоя проблем (не , че няма ) но да не те претоварвам .
                Успех с ремонта !

Коментар

http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...loka-rele.html
                  Имах предвид това реле
                  Александър

Коментар

Сега прочетох твоя пост. (писали сме едновременно)
                    Не се колебай, а свали стартера. Пробвай го както е свален и ще се разбере какъв е проблема.
                    Не е трудно. Просто започваш работа и стъпка по стъпка за един час си готов.
                    1. Откачваш акумулатора
                    2. Започваш и развиваш трите гайки на стартера с които е захванат към двигателя
                    3. Развиваш дебелия кабел (който идва от акум. )
                    4. Вадиш с малко "пиниз" стартера
                    5. Пробваш го - корпуса на минуса, а с кабел подаваш ток на стартера
                    6. Когато подадеш ток И НА ВКЛЮЧВАТЕЛЯ виждаш как работи и какъв е проблема на стартера
                    Пишеш и продължаваме.
                    Или отиваш на майстор.............

Коментар

• От: Проблем със запалителната уредба

http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...loka-rele.html
                      Имах предвид това реле
                      Я пиши отново какво прави стартера ? (това реле е малко вероятно)

Коментар

Ще разкажа:
                        Сутринта влизам в колата, въртя ключа и нищо. Лампите на таблото реагират при подаване на контакт - т.е. от акумулатора се подава ток. Отварям капака и вратата за да чувам добре какво става. Въртя ключа - чува се нещо като прещракване на реле, няма силен шум, стартера не развърта изобщо. Така няколко пъти. Взех гаечен ключ и ударих стартера няколко пъти. Въртя - пак не пали. Въртя вече за 10-ти път с "мамата" - запали. След това карах известно време (около 30 км градско). Оставих колата на обяд по топлото пред общината в Панчарево и след около половин час се върнах - не пали - пак въртя 10-тина пъти, вадя ключа, пак въртя 5 пъти и пали. След това карах още 10 км и я оставих за 15 минути - пак не пали - пак въртя като гламав и запали. После я спирах, оствях я за 10 минути и си палеше перфектно. Отидох при майсторите в Лозен - там да им покажа как не пали. Е седя 1 час там колата, чаках я да изстине, но не можех да им покажа как не пали. После като се връщах ми се скапаха и чистачките.
                        Александър

Коментар

Взимаш от наи-близките вторични един стартер на късмет и не се занимаваш с ремонти .
                          [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от b.bore@mail.bg Преглед на мнение
                            Взимаш от наи-близките вторични един стартер на късмет и не се занимаваш с ремонти .
                            Колега, ако си чел темата, вече няколко души ме посъветваха това. Какъв е късмета обаче, не знам. Проверих и струва около 50 лева, ще го спазаря да речем на 40 лв. И ако даде фира какво? Ако се стигне до решение стартер 2-ра ръка или нов, ще взема нов - "българските" на елхово са по 90 лв., има и по 70 лв. но не се знае колко са български. Защото искам да го сложа и докато не и окапят ламарините да не го мисля повече, а този от вторичните е 50:50 вероятно да е по-голям боклук и от сегашния ми. Така разсъждавам аз, може и да греша.
                            Какво може да се счупи на стартера - доколкото успях да разбера това са износени четки (8 лв. комплекта), износени втулки - сигурно и те толкова, скапан шалтер. За бендикса не знам дали може да се скапе за 90 000 км - той на практика представлява няколко зъбни колела на ос (поне аз така го виждам). Най-лошия вариант е Шалтер+втулки+четки или около 40 лв за части + още толкова за ремонт = нов стартер от елхово.
                            Александър

Коментар

Александър

Коментар

Добре де-какви са толкова кахърите не мога да разбера???Нали говорим за обикновен Нивов стартер.Ами сваляш го и му правиш пълна профилактика.Каквото е нужно просто го подменяш и караш.Проблема,който ти се явява НЕ Е някакъв странен и нечуван-или е включвателя,или са заминали четките.Моя Лятото също го ремонтирах-бяха му заминали втулките и се товареше страшно-ротора триеше в статора.....как не съм го изгорил не зная?Набих му нови втулки,подмених му и четките за всеки случай и край-сега ще изкара буталата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X