Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една тема за блокажа...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още една тема за блокажа...

Какво толкова откривате в един обикновен междуосев диф със 100% механичен блокаж не мога да разбера?Навън толкова хубаво вали-тъй ли няма някой,който да е в калта и да си пробва блокажа в действителност?Какво ново очаквате да се каже???Нива с блокиран междуосев диф си е като всеки джип "парт-тайм" с включен преден мост и зацепени хъбове....нищо ново под небето от десетилетия назад....карайте ги тия кошници.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Добре де, въпрос който е 1000 пъти обсъден, пак си го говорим и пак има неразбрали. Не, не се бъркам. Ама няма да го пиша още веднъж. Прочетете що е въртящ момент, що е ъглова скорост и кое е равното от двете страни на отворен и на затворен диф.
      Аз се поправих...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        А!?
        Ама Нивата с асиметричен диференциал ли е?
        НЕ-50 НА 5О Е.Симетричен.

Коментар

Благодаря на всички, дето обясниха колко сложна кола е Нивата, повдигнаха ми самочувствието... А аз си мислех, че е толкова проходима от вълшебните думи "мамата" и "газ-зззззззззз".
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Благодаря на всички, дето обясниха колко сложна кола е Нивата, повдигнаха ми самочувствието... А аз си мислех, че е толкова проходима от вълшебните думи "мамата" и "газ-зззззззззз".
            Ха ха ха това ми хареса .Да си жив и здрав колега много се смях еееее може и от ракийката да е вече но ми хареса.

Коментар

Не знам кое е обяснено 1000 пъти, но щом още има спорове за безспорни неща - някой обяснява грешно. Ясене - мисля, че си ти.
              И така - не обяснявам, а цитирам от книга за Нива :
              "Междуосевия симетричен диференциал позволява на колелата да се въртят с различни обороти. За движение извън пътя междуосевия диференциал има принудителна блокировка. При блокиране на диференциала се получава ТВЪРДО разпределение на въртящия момент между двата моста, което повишава проходимостта." - край на цитата . Превод от руски език.
              Който разбрал - разбрал , който не - жив и здрав . Който има друго виждане за блокажа на РК на Нива - да напише нова книга. Ще си я купя и нея .

Коментар

А, не с тоя номер. Да каже човек, че само аз съм го обяснявал, ...
                А това твърдото е някакво чудо на превода. Не знам какво значи.

Айде за последен път. Блокажът осигурява въртене с равна скорост от двете страни. ТОВА НЕ Е РАВЕН ВЪРТЯЩ МОМЕНТ!

Равен въртящ момент осигурява отвореният диференциал. Той затова е измислен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  А, не с тоя номер. Да каже човек, че само аз съм го обяснявал, ...
                  А това твърдото е някакво чудо на превода. Не знам какво значи.

Айде за последен път. Блокажът осигурява въртене с равна скорост от двете страни. ТОВА НЕ Е РАВЕН ВЪРТЯЩ МОМЕНТ!

Равен въртящ момент осигурява отвореният диференциал. Той затова е измислен.
                  Да не се обиждаме на превод от руски. Има две основни думи за диференциала в предния пост - симетричен и твърдо разпределение(жесткое разпределение крутящего момента ) . И така какво значат тези думи ?
                  Май темата се е изчерпила ? Да завършим с усмивка ! Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X