Обява

Свий
Няма добавени обяви.

№ 9 - Парахода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: № 9 - Парахода

Погледни, какви свещи препоръчват за твоя двигател в сайта на NGK:
    http://www.ngkpartfinder.co.uk/partfinder.php
    После можеш лесно да намериш аналозите от другите производители, както и да сравниш с препоръчваните от дилърите.
    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
    No wahalla.

Коментар

Аз бих препоръчал да не се доверявате на подобни каталози. Днес си направих труда да проверя. В каталога от линка за парахода препоръчват свещ на 20.5V, В каталога на Денсо отново за парахода препоръчват свещ с волтаж 10.5V. Само, че правилните са на 14V

Верният отговор е да си извадиш номера от каталога на производителя за точно твоята рама, защото за парахода има 6 /шест/ вида свещи с различен волтаж. Ако все пак искаш неоригинални приравняваш номера от производителя с техдок и си поръчваш модела който искаш.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз вече имам комплект NGK които не са нужният волтаж нищо че ги дават за моя мотор и затова търся съвет как да не си допопълня колекцията с ненужни свещи.

Благодаря за съветите, ще посетя дилъшипа за да намаля финансовия риск.
        Toyota Land Cruiser BJ70 1985
        Lexus LS430

Коментар

Събота е. Първият ден в който имах малко време да монтирам новите свещи и новата шина за тях. Почистих отворите, монтирах оригиналните свещи, новата шина им заспа. Направих я от две шини на Ауди поради безумният срок на доставка на нова такава. По нова година ставали чудеса. Парахода видя ключа да се подава от джоба и запали. Странното е, че с тези свещи днес подгрева светна за около три секунди, а с предните различни и напуканата шина, светеше доста повече.

Последва ходене до пункта за смяна на масла. Както споменах преди, маслото е много черно и гъсто. Момчето слезе в канала и ме повика. Слизам и аз отдолу и гледам как пробката е развита и оттам само се мъчи да прокапе нещо, а на щеката си беше около минимума маслото. След малко помощ започна да изтича някаква гадост с вискозитет като на течна грес. Двигателя беше топъл. Нещото се точи около един час. Продухахме го със сгъстен въздух и последва двадесет минутна промивка с промивно масло. Източихме и промивното, вискозитета беше коренно различен. Тъкмо да се зарадвам, че утре сме в гората и се оказа, че филтъра който уж беше наличен се оказа неналичен. Парахода остана на канала с отворена пробка да се изтича на воля до 3ти догодина.

Така и така е мъртвец за момента реших да смена предварително закупените въздушен и горивен филтър. С въздушният драма никаква, но с горивният.... Сваляме старият, пълним с гориво новият, завиваме и ...пак глуха акула. Филтъра се навива на два оборота и спира. Няма как резбата да е друга, защото е избиран по рамата на автомобила. Погледнах стария и след внимателно вглеждане разбирам, че на стария почти няма резба. Опипвам резбата където се завива филтъра и не откривам резба, а кълчища. След почистване на кълчищата се оказа че там резбата си е без драскотина и новият филтър се нави безпроблемно. Предполагам, че който го е навивал е прецакал резбата на филтъра и е навил тая гадост и затова и старият филтър таеше и падаше нафтата. Калчищата не се закисват от нафтата обаче. След доставката на новия филтър за маслото ще налея качествено масло 15В40, което ще карам 1000км и ще сменя отново масло и филтър. Следва през другата седмица смяна на маслата на кутия раздатка и дифовете с правилните качествено и количествено. След 10.01 пристига и оригиналният термостат и гарнитура и тогава ще се сменя и антифриза с нов, че тоя е на -17 и не е ясно дали не е оригиналният. След това ще може да се движи и започвам по дългият няколко километра списък.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

ехххх, Тойота с късмет

Коментар

Аз си мислех че само служебните УАЗ не сменят маслото. Моя като го купих ( бивш служебен ) беше същата гняс в двигатела както го описва Джамбазов. Успех с възтановяването.
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение

Последва ходене до пункта за смяна на масла. ...........

.
                Как ти звучи едно сваляне на картера? Колкото и да го промиваш, с пароструйката е друго. И продухване с нея. Точно на теб, не виждам нужда да обяснявам.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

И да и не. Наистина със валяне ще изчистя картера и цедката на помпата, но само картера и цедката, маслената магистрала и всички гадости по блока излизат само с честа смяна на качествено масло. Няма друг начин дори с разглобяване на мотора, освен ако не разглобиш напълно мотора и не разпробиеш всички слепи отвори и не се сбъркаш от търкане. Вярно, че не е от най-ефтините варианти предвид количествата масло и филтри които ще отидат, 10л масло на смяна, ама опита ми показва, че това е правилният начин.

Коментар

Колеги ако нещо трябва да се навие и да не тече има една корда на локтаид, в магазините за ВиК я продават около 20лв, газ нафта всичко запушва. Не е ли много гъсто 15/40 масло камо ли за зимата?

Коментар

Предвид, че в момента е с течна грес и първата смяна ще е на малко километри и го няма датчика за налягане на маслото а и инсталацията я няма, някой е навил една пробка и тепърва ще се възстановява, мисля, че 15/40 ще е подходящо. Иначе 61цата си я карах със синтетика, като се възстанови тази вероятно и на нея ще сложа, но е рано още.

Относно лентите на локтайт и други такива съм голям скептик. Аз съм фен на механичното възстановяване във състояние на ново, всичко друго е временно и незнам кога ще ме изненада и ще го правя втори път. Днес дядо Мраз донесе и акумулатор за парахода. Днес изкопах от запасите и едно виско, но не помня от каква Тойота беше. Ще свалям старото да меря. По каталог дават, че си става само за 60 и 61 бензин и дизел. Много вероятно е да поръчам оригинално, лошото е, че наближава 1к лв. Ще търся малко по ефтин вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Днес изкопах от запасите и едно виско, но не помня от каква Тойота беше. Ще свалям старото да меря. По каталог дават, че си става само за 60 и 61 бензин и дизел. Много вероятно е да поръчам оригинално, лошото е, че наближава 1к лв. Ще търся малко по ефтин вариант.
                        От мен имаш чисто ново виско, за промивка на тая гназ слагай българско масло през 300-500км все ще се промие.

Коментар

Тоя конец е професионален, ние го ползваме по газови и други инсталации, най-доброто за уплътняване м/у резбите. При колите се ползва когато са прецакани нещата но върши работа, давам я информацията да не се мъчат хората с калчища.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                            От мен имаш чисто ново виско, за промивка на тая гназ слагай българско масло през 300-500км все ще се промие.
                            Теб ще мина да те видя тия дни, че и други неща ми се въртят в главата. Имаш ли джанти 16/10/-44 за един приятел.

Коментар

Заповядай, джанти може и да имам ще проверя утре!

Коментар

Днес толкова ме напъна работата, че изключих да се обадя. Преди малко прибрах Парахода от сервиза, с ново масло е и нови филтри. Сина ми го хареса повече от Скрапа. Следва смяна на други течности.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X