Обява

Свий
Няма добавени обяви.

80-та серия на Ленд Крузър и нейните алтернативи...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 80-та серия на Ленд Крузър и нейните алтернативи...

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
    Хладилник има само във VX ,VXL и това са с най-висик клас на оборудване ТЛК-съответно и за такива"опоненти" трябва да се разсъждава.Моята е и с фабрична лебедка,стълба,резервно колело на задна врата и багажник за експедиции и е ВИ-ЕКС ЛИМИТЕД.
    Пак ли я продаваш?
    Ще има какво да се забавляваме цяла зима

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Ник, 200-та я забрави, по-много причини, най-дребната от които е, че не можеш да се събереш в нея... на шофьорското място...

На 100-цата окачването макар че е проблем не е главният... Има много други които я правят неподходяща за пътуване в не много цивилизовани места... Да речем двигателите и горивата които искат... Дребен проблем но съществен. Кажи ми ако сипеш типичното гориво което се намира по разните интересни места за ходене (без значение бензин или дизел) и то не става какво правиш там... Дори и един и същи дизел когато се слага на автомобил т.н. heavy duty е различен и може да работи с различни по качество горива... Как ти изглежда да тръгнеш с помпа с електронно управление? Или например задай си въпросът защо с излизането на серия 100 двигателите и стават 24-клапанни но серия 105 си продължава с 12 клапанният двигател...? Който между другото е единствения слаган до ден днешен на автомобили продавани в онези страни...
      Тук съм абсолютно съгласен,но колцина от нас ще тръгнат по "пътя на коприната" или по "долината на царете",или към Катманду или Карачи??

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
        Пак ли я продаваш?
        Ще има какво да се забавляваме цяла зима
        Ако следиш темата-написано е и за двата джипа,че НЕ СЕ ПРОДАВАТ,колега.

Коментар

Колеги, позволявам си да напомня, че вече знаем всичко за автомобилите на tuni и бих желал да се пише по темата, важна е, и със сигурност полезна... Явор по-горе веднъж напомни, повтарям и аз:

Има ли алтернатива Тойота 80?
          VPetrov.photography

Коментар

Нека направим конспект-какво ще се търси в алтернативните преложения като качества.

Коментар

Има ли алтернатива за какво? и за къде?

По принцип може би няма алтернатива като "най-универсален автомобил за пътешествия" но... нали винаги има едно "НО"... както са тръгнали нещата, много скоро тия "най-универсални" автомобили, ще трябва да си ги базираме някъде извън Европа и да си ходим до тях със самолета.

Германците вече почнаха да си затварят най-интересните местенца и ако нямаш зелено стикерче (ЕВРО4) не можеш да припариш вътре. Има и жълто стикерче (ЕВРО3) и т.н.
              А както добре знаем, почти цяла Европа гледа Германия и чака "тон за песен".

И какво правим???
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

То си е ясно че говорим за експедиции, иначе има алтернативи и то много... За пътищата да ви кажа Субаро е мнооого по-добро... А това за жълтите стикери в Германия не засяга темата... Те са за вътрешните зони в големите градове... То въобще една 80-ка не виждам какво е прави в Европа..., освен да харчи повече гориво...

Тук аз разбирам идеята има ли алтернатива при пътуване по интересни места от третия свят... За нашата си Европа по-добре лек автомобил...
                VPetrov.photography

Коментар

Достатъчно е само едно каране с газ до ламарината по автомагистрала с по-голяма скорост и цепи турбина (за турбодизела)... и изпускателни колектори... .
                  Значи с две думи не от скороста а от дългото време на високи обороти на двигателя ли се получава???Ако е така при евентуално закъсване или изкачване на бавни с високи обороти то всеки път ще "цепи турбина " така ли да го разбирам???
                  и по темата,според моите наблюдения за алтернатива на 80-ката нисана дългата база Y61 ще е по добрият вариянт.
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Не точно! Много повече двигателят се товари на магистралата с пълна газ отколкото на обороти на понижена предавка... НО! По принцип турбо дизелите трябва да се карат с глава на раменете... Само с газ не става... Митовете и легендите че този двигател е неубиваем са неверни... Неубиваем е само в правилните ръце и глава... Иначе който му е любопитно може да пита А. Ковачев как в пясъците на Тунис, съвсем нова Тойота с най-култовият дизел го прегрява за 20-на минути... климатика на макс, газене в пясък и газ до ламарината...
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                      ... за алтернатива на 80-ката нисана дългата база Y61 ще е по добрият вариянт.
                      Прочети ми подписа (спокойно можеш да замениш GQ с GU) ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

А това за жълтите стикери в Германия не засяга темата... Те са за вътрешните зони в големите градове...
                        Не е баш тъй - по планините им също е бъкано с "екозони".

А пък що се отнася до сериозни експедиции в "третия свят" - да, може би няма сериозна алтернатива, но колко от хората тук са си взели 80-ка за да обиколят Африка с нея?

Аз поне имам такава идея за след няколко години и съм напълно наясно, че закупуването и подготовката на автомобил за целта са една много малка част от разходите и усилята, необходими за осъществяване на подобно начинание...

Коментар

За това става дума, за Африка или Азия.
                          Дълги експедиции. И пясъци.
                          Значи Тойота 78 без комфорт, Nisan 4.2 дизел дълга база, пак без комфорт, или TLC80 по комфортна но и по чуплива.

За тези земи, май друго в което да си сигурен - няма.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                            Значи Тойота 78 без комфорт, Nisan 4.2 дизел дълга база, пак без комфорт, или TLC80 по комфортна но и по чуплива.

За тези земи, май друго в което да си сигурен - няма.
                            Само с половин уста ще кажа "Рубикон" дълга база и веднага си посипвам главата с пепел, щото не съм в правилния подфорум

А има и чисто новички 78/79 дето са си правени за там. И вече не са чак толкова без комфорт.
                            Последно редактирано от stargazer; 03-11-09, 15:39. Причина: пак се сетих още нещо

Коментар

Тук следва да добавя. Имам приятели в Абу Даби и...там по магистралите карат с 300.
                              Ако зациклиш едни 90 колометра на магистрала ще те размажат.
                              Същото било положението и в Саудитска Арабия и Емирствата.
                              Има закони но никой не спазва. Това знам от разкази. Не съм бил там.
                              Същевременно пътищата извън магистралите са доста лоши.

Но средния живот на един джип там е 50 000 километра.
                              След това нов.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

А кой каза, че Нисана не се чупи. Няма нечупливи. 78цата е просто на ресор отзад и позволява повече товар. Като механика са идентични. 50к изкарват тия няколко джипа дето у нас ще изкарат по 500к. Затова и само такива се карат там. Просто друго не издържа.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X