Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LJ-70 регулира ли се напрежението на заряд?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: LJ-70 регулира ли се U на зареждане?

Тази вечер стана късно, но утре ще замеря при мен как е! Аз съм забелязъл, че когато нищо не свети по таблото и е тъмно, лампата за зареждане свети много, много слабо. При вкл. фарове стрелката на уреда е около средата, при изключени е в горния ъгъл, на около 2-3мм надолу от нормалната зона. Подеменил съм един път релето със същото такова, защото на предното му сърбах попарата...така че утре ще Ви кажа и при мен как са показанията.
    Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Така е добре! Не пипайте, ако не се променят тези стойности.
      С колко акумулатора си?

Оргинално с два акумулатора.

Коментар

Първоначално публикуван от cvetan LJ73 Преглед на мнение
        Така е добре! Не пипайте, ако не се променят тези стойности.
        С колко акумулатора си?

Оргинално с два акумулатора.
        С един акумулатор съм!! Оригинално.

Коментар

14.8 е все още приемливо, стига да е абсолютния максимум.

Недостатъна на тоя тип релета е че по принцип не са в състояние да поддържат еднакво напрежение и при 800, и при над 2000 об/мин. Искренно ви препоръчвам, ако има възможност да заместите поне частта, отговорна за зареждането, с електронна такава. Тогава ще можете да нагласите да речем 14.3 волта за целия диапазон от обороти, които почти няма да зависят от товара, особено от към 1000 оборота и нагоре.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе за бой сте!

С тази тема сега всички със 70-ки ще почнат да ръгат мултицети и да се чешат по главите.
            Не е ли според вас всичко нормално, когато стрелката седи в бялата зона?
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
              Абе за бой сте!

С тази тема сега всички със 70-ки ще почнат да ръгат мултицети и да се чешат по главите.
              Вече почнахме да ръгаме!! )

Коментар

Абе за бой сте!

И при мен стрелката си стоеше в бялата зона, ама след шофиране на фарове взе да се чуди дали да пали. След пипане на релето, за мен нещата поне за сега се оправиха. Сега и ел. стъклата се вдигат нормално /преди се чудеха по половин минута/ и пали без проблем.

Коментар

Още по темата...или не желаете...?
                  Митко-Фулдата каза,че подгрева на свещите на 2-ЛТ мАтора продължава и след стартиране на мотора на половин напрежение,докато не се достигне някаква температура...оказа се прав,както винаги,предполагам!Днес проверих-следобяд след стартиране на мотора на свещите се поддържаше напрежение 6.6 В за около 30 секунди....още ли смятате да подценявате старото магаре...?не знам къде да търся причината вече,но няма да се учудя,ако проблема е от това,че имам две подгревни свещи за смяна!
                  Затова,докато продължава намаления подгрев напрежението е по-ниско!отделно,че и релето действа доста бавно,и явно има собствено мнение-може би не без основание?
                  Както казах следващите дни ще пътувам,та си поиграх с тънките клещички,и намалих малко напрежението на заряд,като го докарах на 14.2В при 2500 об./мин. без товар.
                  Търся някой мераклия да преправи инсталацията,като се подключи електронно реле,и се запази функцията на старото,която участва в подгрева,в контролните лампи,както и в диодите(зелен и червен)на турбото-клиентела ще има!
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Абе за бой сте!

Бялата зона се оказва доста обширна!
                    Днес я проверих обстойно-ако стрелката се изравни с долната бяла отметка това са 11 В,а в горния край са 15 В.Точно по средата е 13.8 В.Така,че не си е работа да си караш в долната граница-след ден,или два градско на фарове задължително ще издъхне акумулатора!Аз лично започнах да го усещам,откакто се задържах 4-5 дена в града,без да карам на фарове,като стрелката си беше над минималната черта поне 2 мм.на празен ход,и по-високо при обороти.Имам много лошо предчувствие,че като гледам как са навързани нещата няма да е никак лесно да се натепа ел.реле без да се лишаваме от другите "екстри",което оригиналното изпълнява!
                    Затова уважаеми другари с таквиз магарета(LJ-70)-гледайте си уреда,и ако пада под средата на място и стига почти до минимума взимайте мерки,че зимата ще се сетите какво съм ви препоръчал!

Коментар

Само да вметна, че е много важно къде се мери напрежението. Ако всеки мери където му е най-удобно по инсталацията (запалка, бушони...) данните не са много надеждни , когато става дума за десети от волта. Трябва да се мери точно върху клемите на акума, ама точно забити пробниците на уреда в оловото, а не отстрани на обувките. Когато се говори за десети, също не са много надеждни китайските сапунерки с екранче, които се намножиха напоследък - те при всяко превключване на въртящия се селектор показват различно.
                      Ако ще издребняваме де... Иначе както е казал Майстора: "Карай, нема да стреля!"

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Само да вметна, че е много важно къде се мери напрежението. Ако всеки мери където му е най-удобно по инсталацията (запалка, бушони...) данните не са много надеждни , когато става дума за десети от волта. Трябва да се мери точно върху клемите на акума, ама точно забити пробниците на уреда в оловото, а не отстрани на обувките. Когато се говори за десети, също не са много надеждни китайските сапунерки с екранче, които се намножиха напоследък - те при всяко превключване на въртящия се селектор показват различно.
                        Ако ще издребняваме де... Иначе както е казал Майстора: "Карай, нема да стреля!"
                        Така е-прав си!Затова мериме точно на клемите!И съм си сверил подробно едно китайче за никви пари с няколко скъпи професионални уреда,ама се оказа изключително точно(да му се не надяваш!).
                        За съжаление(поне при мен)показанията са верни...!

Коментар

Аз имах сходния проблем сега съм с електроно реле и нямам никакви проблеми
                          Прикачени файлове
                          ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                            Аз имах сходния проблем сега съм с електроно реле и нямам никакви проблеми
                            Колега, дай малко повече инфо за новото реле. Запази ли останалите функции на старото реле, за които спомена колегата mbenz? Благодаря предварително.

Коментар

Джипа си работи както беше преди Буксата на електроното реле е същата като на механичното . Не правиш никакви присадки. пасна точно на мястото си .само един кабел който е оделно от буксата остава свободен и аз го изолирах.
                              ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                                Джипа си работи както беше преди Буксата на електроното реле е същата като на механичното . Не правиш никакви присадки. пасна точно на мястото си .само един кабел който е оделно от буксата остава свободен и аз го изолирах.
                                А какъв беше джипа и с кой двигател?
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X