Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация във волана на lj70-причини?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тойота LJ73 тресе над 80км/ч

Това кога го прави? Аз имах същия проблем и се оказа каретата ма предния мост.Това го прави само на 4х4 ако не си ги поглеждал може и от тях да излезе

Коментар

При мен се оправи, когато смених гумите. Преди това, при балансиране, почти изчезваше и след 200 - 300км. се появяваше отново. Виждам, че си от София, не може да нямаш някой познат, пробвай с неговите гуми и джанти, това поне е безплатно. Ако имаш път към Русе бих ти помогнал. Успех!

Коментар

Аз имах същия проблем и се оказа каретата ма предния мост.Това го прави само на 4х4 ако не си ги поглеждал може и от тях да излезе

Не го прави на вкл. 4WD, аз почти не го ползвам, защото карам предимно на асфалт!

Коментар

Добре, да кажем вдигаш 80 и караш на 5-та и се появява, вдигаш 90, става ли по силно докато ускоряваш? Свали кап на 80, по слабо ли, когато не ускоряваш? СЕга качи пак на 90 и извади от скорост има ли го пак и колко посилно/слабо е в сравнение с предишните 2 ситуации. Това е нещо като бърз тест да разбереш свързано ли е със задвижващи елементи или не се влиае от тях и е съответно нещо от мостовете и окачването... До сега до-колкото разбирам си проверил мостовете и окаването, та се чудя дали не е каре-кардан или нещо подобно...

Коментар

Винаги е свързано с въртящи се маси и с резонанс. Това си е вид резонанс. Изчезва ако си достатъчно луд да ускоряваш когато колата се разпада. Аз с моята съм го правил и изчезва, само че си е голям секс да я удържиш докато ускорявваш по време на шими. А и вибрациите са толкова силни че нещо може да се скъса. Ако опита с друг размер гуми може да изчезне или да се смени скороста на която го прави. Всичко е до трептенията, ама те са такава скрита наука, че нямам идея как се изследват.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз имам в задния мост над 100 много силен брум и вибрация, реално съм като механично ограничен. Мисля много вероятно е каре-кардан, но и гумите са за баланс. Последно като сменях предно каре на предния кардан имах силни вибрации около 80, но само ако давам газ. Още по-силно се усещаше с газ луфт на лагерана главината или как там се нарича последния лагер след полуоската и карето. На неутрална предавка не се усеща почти...

Коментар

Не е по темата, ама , защо не си провериш кардана. Доколкото разбирам си автомат, ако е така, тия вибрации са много вредни за автомата. А и накрая можеш да останеш на пътя или да си убиеш кардана.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не не съм автомат, неутрална предавка имат и ръчките, нали 1 2 3 4 5, задна и N... извадено от скорост. Предния кардан е разминат най-вероятно, ще му правя баланс преди да го сложа пак. За задния ще видим аз трябва да сменям кожуха та всичко ще се разглоби и каквото не е ок, ще се сменя. Чакам зимата да мине така да се каже, а машината не се кара. Наистина не е по темата, но аз се чудя по темата дали не е възможно да е от карета/кардани, луфтове другаде...

Коментар

Снимките не са перфектни, те са от обявата за продажба, от която си намерих "жипката".
                    Прикачени файлове

Коментар

Извинявайте за спама, но това така наречено "шими" дали е възможно да се проявява и при лек автомобил. Защото имаме едно служебно рено меган , което има същото тресене при около 80-90 км/ч. Може би е по-слабо, но все пак е неприятно...

Коментар

При лек автомобил виж джанти (баланс) и карета!

Коментар

Вибрация във волана на lj70-причини?

Вибрацията се проявява от време на време при достигане на скорост от 80km/h преди и над тази скорост изчезва. Каде може да е проблема при положение че гумите са еднакво напомпени и балансирани?

Коментар

До: Вибрация във волана на lj70-причини?

Търси луфтове по предницата.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

При мен го има същото, въпреки че съм с усилен демпфер. Обяснявам си го с лифта и големите гуми, които и с най добро желание не могат да се балансирата като на лека кола.
                              Зима иде

Коментар

Разбити тампони на напречната щанга,която държи предния мост с рамата.
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X