Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация във волана на lj70-причини?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вибрация във волана на lj70-причини?

Първоначално публикуван от batharbatko Преглед на мнение
    По скоро от гайките колега.

Съгласен съм че може да е от гайките,ако са с различен конус,но как ще обясниш спирането на вибрациите след 80 км/ч.
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Ами просто един и същ конус на джанта с гайка дистанцира правилно джантата към главината и вибрациата я няма
      НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

При положение че съм с някакви "измислени" китайски фланци без втулки, както трябва да бъдат. Кое според вас центрова джантата към фланеца когато няма втулка? Ни6то друго освен подходящите гайки. Нямаш ли ги никакъв баланс не може да ти помогне. Че гумаджийте не могат да правят баланс и че има криви гуми нови от магазина е едно на ръка.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
          Съгласен съм че може да е от гайките,ако са с различен конус,но как ще обясниш спирането на вибрациите след 80 км/ч.
          Не мога да си го обясня но е факт. А също и че изчезна.

Коментар

По темата-при мен се получават вибрации във волана(LJ-70),ако със скорост около 100км./ч мина през неколкократни ситни неравности по шосе,или магистрала.Волана и предницата започват да треперят много гадно и ситно,та веднага отпускам газта,леееко и за кратко спирачката,и се успокоява.Може пък това да е така нареченият шими-ефект?Амортисьорите и доста от втулките са за смяна,чакам доставка тези дни,и като ги сменя ще пиша има ли разлика.
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              По темата-при мен се получават вибрации във волана(LJ-70),ако със скорост около 100км./ч мина през неколкократни ситни неравности по шосе,или магистрала.Волана и предницата започват да треперят много гадно и ситно,та веднага отпускам газта,леееко и за кратко спирачката,и се успокоява.Може пък това да е така нареченият шими-ефект?Амортисьорите и доста от втулките са за смяна,чакам доставка тези дни,и като ги сменя ще пиша има ли разлика.
              Амортисьори.Основно те. Както и други неща с луфтове.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Амортисьори.Основно те. Както и други неща с луфтове.
                В смисъл ... трябва да смени амортисьорите с по-твърди или с по-меки ли?

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  В смисъл ... трябва да смени амортисьорите с по-твърди или с по-меки ли?
                  Със изправни! Има стендове за това. Повечето проверяват безплатно.

Коментар

Аз го имам същия проблем и даже знам от кое имам износен лагер на предната главина.И смятам най скоро време да го реша вече

Коментар

Изчезват вибрациите при по-висока скорост и още как. Ако проблема е от дизбаланс на гумите. При този случай за мен е от баланс на гумите. Или крива гума, но тогава биенето на волана се усеща при ниска скорост.
                      А може и да е следният проблем, ако е от гумите. При монтажа на гумата върху джантата, когато се напомпва за да излезнат бордовете за да легне гумата на джантата може някои от двата да не излезне докрай. Тогава гумата си се напомпва без да издиша и даже може да се балансира, но тя не е съвсем кръгла и.... Тези големи балонести гуми с тези малки джанти (като диаметър) правят такива мизерии често при монтаж.
                      Мои съвет: напомпай гумите на 3.5 атмосфери или 4 за да "излезе" борда ако има нужда, направи едно кръгче и после ги спадни на колкото ги караш и виж дали има ефект.
                      Разбира се така по интернет от разстояние не мога да бъда категоричен. Естествено проблема може да е и в предницата, но на мен ми си вижда в гумите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X