Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация във волана на lj70-причини?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вибрация във волана на lj70-причини?

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
    Ако вибрациите се появяват в определен скоростния диапазон - от баланса на гумите.

Другото с тампони, е малко по различна песен. Някои и викат ШИМИ.

Дайте да не бъркаме едното с другото.
    Искаш да кажещ,че с повишаването на скоростта при не добре балансирани гуми вибрациите ще изчезнат?

Ако е така не съм съгласен.
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

За какъв баланс на БФГ А/Т говорите.
      Две камъчета по десет грама между грайфера и гумата е разбалансирана.
      А небалнсирана гума се усеща над 100

Коментар

Значи последно се оказа че гумите имат голям дебаланс, което според майсторите било нормално за тоя тип гуми. Избрахме две които са най малко дебалансирани, занулихме ги и резултата от цялата операция е че вибрацията намаля но все още си я има. Пропуснах да кажа 4е имам 30мм фланци отпред и отзад. Та си мисля дали фланците евентуално не помагат. Също имам лек луфт вероятно в лагера на едното предно колело. Каде и е проблема не мога да разбера

Коментар

Първоначално публикуван от batharbatko Преглед на мнение
          Значи последно се оказа че гумите имат голям дебаланс, което според майсторите било нормално за тоя тип гуми. Избрахме две които са най малко дебалансирани, занулихме ги и резултата от цялата операция е че вибрацията намаля но все още си я има. Пропуснах да кажа 4е имам 30мм фланци отпред и отзад. Та си мисля дали фланците евентуално не помагат. Също имам лек луфт вероятно в лагера на едното предно колело. Каде и е проблема не мога да разбера
          Ми то пълно с проблеми.Незнам какъв ти е "майстора" гумаджията,ама аз вчера сложих на моята ТЛК 80 нови БФГ мад терен,балансирахме ги и карах със скорост 130-140 км/ч без никакъв проблем.

Фланците какви са,ако са правени от някой стругар тук нищо чудно да е в тях проблема,пък и лагера с този луфт
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

С такива гуми съм обиколил половин Европа без никакви проблеми, основно по магистрали - 120 140. Нека преди баланса на гумите, да ти проверят джантите без гуми. Те ако са криви и смачкани, баланса не ги оправя след монтажа на гумите.

Коментар

Тези гуми могат да се балансират.Говорят ти глупости!Просто ги смени(майсторите)и проблема ще изчезне.А за тези с големия дебаланс да ги завартят в джантите и ще станат
              НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Ще се ходи на 3-ти майстор значи.

Коментар

Преди известно време и аз имах подобен проблем.оказа се лагерите на сферите се бяха износили .След подмяната им проблема почти изчезна.Сега не тресе но като мина през някоя неравност по силно усещам как волана се разклаща силно и след това се успокоява .Втулките на напречната щанга са сменени.Сектора няма луфт.Моля някой ако е имал подобен проблем да сподели.Предварително благодаря.Гумите са чисто нови .
                  ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Само да споделя, че в България вече се продават много гуми, които са били за брак в заводите, но БГ вносителите ги купуват на безценица и ни ги продават. Така че може да си купиш чисто нови гуми и те да тресат здраво, защото тя просто си е крива фабрично. А наистина в заводите има доста такива гуми. Такава гума не може да се балансира, тя тресе винаги, а уж на баланс машина показва, че всичко е наред. Това го знам от сигурен източник, така че внимавайте, когато си купите нови гуми и има нещо такова, рекламация навреме и подмяна.

Коментар

Колеги работата заспа. Смених гайките на джантите и сега е ок. Понеже джантите са от nissan а мойте гайки са от toyota, а и съм и с фланци на всичкото отгоре, като сложих нисанските гайки положението заспа. Ама че малко гумаджий са чак на баланса си е факт. Човек се учи докато е жив. И мъжко дупе...
                      Благодаря на всички колеги за отзивчивостта ще почерпя при първа възможност.

Коментар

Колеги работата заспа. Смених гайките на джантите и сега е ок. Понеже джантите са от nissan а мойте гайки са от toyota, а и съм и с фланци на всичкото отгоре, като сложих нисанските гайки положението заспа. Ама че малко гумаджий са чак на баланса си е факт. Човек се учи докато е жив. И мъжко дупе...
                        Благодаря на всички колеги за отзивчивостта ще почерпя при първа възможност.
                        На нов баланс ходили? Че това с гайките ми звучи несериозно. Какво е : не са били затегнати или какво?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          На нов баланс ходили? Че това с гайките ми звучи несериозно. Какво е : не са били затегнати или какво?
                          Гайки и нов баланс естествено.

Коментар

Гайки и нов баланс естествено.
                            Да знаеш, че е от баланса, не от гайките.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Да знаеш, че е от баланса, не от гайките.
                              По скоро от гайките колега.

Коментар

Честито а колко по рано можеше да видиш че едните гаики нямат нищо общо с другите. И нямаше да имаш тези ядове
                                НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X