Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж печка Webasto на ТЛС 120-2003

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж печка Webasto на ТЛС 120-2003

Моля да се изтрие това мнение.Благодаря.

поздрави
    Последно редактирано от FiveFinger; 28-03-13, 17:42.

Коментар

Както ти каза въпрос на малко диоди и релета. Това е за модела с виско и без виско, отделно има и когато имаш два вида електрически отоплителя за антифриза. Това са схемите преди фейслифта, после са други. Инструкция нямам време да търся преди 15.04

Прикачени файлове
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Така, Джамбазов, виж сега, сега ще съм по-сериозен! Първо - това са ОЕМ схеми, а не схеми за връзване на отоплител към ОЕМ схема! Ако става въпрос има много по-елементарен начин от връзването по схемата, която аз съм постнал, но тогава ще заспи клапата за въздух към предното стъкло и ще имаме топло купе, но неразмразено предно стъкло. Ако погледнем тази ОЕМ схема ще ти дам един ултраелементарен метод да заработи всичко без проблеми-

Двигателят на вентилатора се прекъсва и по маса и по плюс посредством две двойни нормално затворени релета. На другите им контакти се подвръзва маса и постоянен плюс от акумулатора, като преди това мине през съпротивление примерно 30-тина килоома, за да понижим оборотите в купето! Това съпротивление ще седи в двигателния отсег, защото ще грее. Ето една елементарна схема да работи всичко -две релета и едно съпротивление и 5 метра 4 квадрата кабел! Въпросът е защо и как ще се подвърже и кой ще го направи, защото това е отговорност. Така, както се отзоваваш, така утре ще ти напишат, че са счупили бушонното табло при двигателя, защото то не се отваря елементарно и още куп глупости. Ето тук си прав, като обобщи, че не би се наел при така написаната тема да дадеш съвет. Съвет е най-лесен, прост съвет с много акъл още по-лесен, но правилен съвет на правилен човек - трудно!
        ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

С това съм съгласен с теб. Затова и не съм дал съвет в темата. Аз лично бих препоръчал да отиде в дилъра на Вебасто да му я свържат.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            С това съм съгласен с теб. Затова и не съм дал съвет в темата. Аз лично бих препоръчал да отиде в дилъра на Вебасто да му я свържат.
            Е,нали там е заровено кучето ....Мечков е дилъра на Вебасто.(не пиша колега,да не вземе и на мен да ми се обиди.)
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Минахме на лични, че тука стана чудо...

Коментар

Минахме на лични, че тука стана чудо...
                Бе,накрая шЪ са сдушите,ма началото малко трудно тръгна
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Нечовеци сте! Тва първосигналното не прощава. Мечков ще се дотърузя аз с двете печки, ама е го на, пак минА зимата.

Коментар

Разгеле.Най- после си дойдохме на думата.Ама отначало е зор да си преглътнем егото.Все пак се кефя че накрая се разбрахте,и се оказа че не е чак толкова трудно" да мелим брашно заедно".Ако дойдете на състезанието на Узана този уикенд ще почерпя .

Коментар

Малейй ,заради едно мое питане,скарах хората/извинявам се на всички участници в темата/ а си мислих досега че форумите са за да си помагаме един на друг-да ама не е!!!!Много жалко!!!!
                      Няма нищо лошо в това първо да попиташ за нещо което не ти е ясно,отколкото първо да сбъркаш-визирам МЕН!!

Г-н Л. Мечков, адмирации за вашето разбиране в областта на Webasto, а може би и не само там/не Ви познавам лично/,но така и не разбрах с какво толкова Ви подразних че чак ме нарекохте"много голям тарикат"/визирахте мен най-вероятно в пост№16,може и да бъркам/,из дразних Ви с това че съм пуснал тема във форума,която АКО се развие добре ще бъде в полза на доста хора и след като не получих нужната ми информация съм се обадил във Webasto ,и след това съм споделил тук казаното от Вас,това ли Ви из дразни или че с чужда помощ се опитвам сам да си го направя както и други хора от форума,защото ръцете НЕСАни заврени в .........??????
                      Не е необходима да си държим такъв тон един към друг без значение кой кой и какъв е в живота!!

С добри намерения и Поздрави към всички участници в темата!!!!
                      Колкото е по-добър джипа ти, толкова по-надалеч ще ходиш пеша за ТРАКТОР !!!!!

Коментар

Следя темата от самото начало и въпреки, че полемиката доста се изостри, не счетох за необходимо да трия мнения или да наказвам някого. Толкова относно модераторите.

По темата: Всеки за мен нормален ел. техник трябва да МОЖЕ да се справи с поставената по-горе задача. Ако, не може .... е ясно кой какъв е. Вече има схеми на всичко ... и на автомобилите и на "Печките" ... е трябва да можеш да четеш, но ... кой колкото може.
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X