Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж печка Webasto на ТЛС 120-2003

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж печка Webasto на ТЛС 120-2003

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Те нямат ли идея?
    Е имат идея, ама тя не е безплатна, аз говорих с колегата. Ама като всеки му е най-лесно да звънне и да се допита, ако може да открие топлата вода. Всяко нещо си има цена, това е положението, няма модули, няма нищо, има си схема, разглобява се предното бушонно табло, връзва се диодна инсталация и релета, разглобява се климатроника и там също се връзва схема с диоди и инсталация. Така, или иначе я имам схемата, но при така стеклата се ситуация нямам никакво намерение да я давам. За пореден път стигам до заключение, че всеки се прави на много голям тарикат като си насажда, ремонтира, монтира и тн... разни неща и като опре до нещо, което не може да свърши сам, започва да търси всевъзможни начини, дори, ако може да изкопчи информация по телефона, ама да заплати - не, няма... Доста поучителна тема! И си знаех, че ще се развие така. Лично няма да ми пусне, ама ще се обади, ако може някой по жицата да му свърши работа! Колега от Севлиево... нищо лично
    ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
      На една от колите (BMW E39) имам фабрично печка, която се управлява от панела на климатроника (два програмируеми таймера). Като опция има и дистанционно с обхват около 900м. (моя случай) или управление през GSM модул.
      Това което знам за BMW, а то не вярвам да е много по-различно от другите марки автомобили (в частност TOYOTA), e че печката като механика е една и съща, но управлението или интегрирането в даден автомобил е техническо решение и изпълнение на производителя на автомобила. Webasto нямат опит или не желаят да се ангажират с конкретни електрически или инсталационни проблеми за различните марки автомобили в които се вграждат мечките. На тях може да се разчита само за унифицирани елементи като свещи, горивна камера, филтри и т.н.
      Ако определения модел Webasto който си намерил се вгражда фабрично в TOYOTA най-добре е да намериш схемата за управление и елементите от автоматиката за твоя модел - ТЛС 120-2003
      Напълно си прав, за 120-ката не е така обаче, нямат фабрично вграждане и инструкциите са за конвенционална печка със схема за точния модел тойота
      ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Първоначално публикуван от Л. Мечков Преглед на мнение
        Напълно си прав, за 120-ката не е така обаче, нямат фабрично вграждане и инструкциите са за конвенционална печка със схема за точния модел тойота
        Ако няма кит за фабрично вграждане то тогава освен печката трябват (според схемата на свързване на BMW):
        - бензинова помпа (външна) и отделен тръбопровод от резервоара
        - циркулационна водна помпа за първи/малък кръг на охлаждането (върти принудително антифриза през радиаторчето на парното при затворен термостат)
        - модул за управление и окабеляването (вкл. връзка до панела на климатроника)
        - ауспух
        - подходящи крепежи (стойки скоби и т.н.)

PS Говоря за бензинова печка защото при BMW 39, Е46, Е53 и т.н. дизелите имат стандартно печка която се включва автоматично след студен старт на двигателя за да достигне по-бързо работната температура и зимата да загрее купето. При тях също е възможен дистанционен контрол (опция), но с тях нямам опит ...

Коментар

Е имат идея, ама тя не е безплатна, аз говорих с колегата. Ама като всеки му е най-лесно да звънне и да се допита, ако може да открие топлата вода. Всяко нещо си има цена, това е положението, ......
          "Колега", тоя форум е създаден с идеята да се разменят идеи и опит между участниците. За търговците има отделен раздел....платен. Ти дали си плати "търговското партньорство" като искаш пари за една информация? Плащаш ли си когато четеш как се сменя диф, как се повдига Нисан или как се слага лебедка.
          Такива .......... като тебе които ползват чуждите съвети безплатно но за да кажат как се връзва едно реленце с 2 жички искат пари са срам за офроуда като цяло. Дано не ти се случи да закъсаш в гората и да дойде някой като тебе....с въже и ценоразпис.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо
          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            "Колега", тоя форум е създаден с идеята да се разменят идеи и опит между участниците. За търговците има отделен раздел....платен. Ти дали си плати "търговското партньорство" като искаш пари за една информация? Плащаш ли си когато четеш как се сменя диф, как се повдига Нисан или как се слага лебедка.
            Такива .......... като тебе които ползват чуждите съвети безплатно но за да кажат как се връзва едно реленце с 2 жички искат пари са срам за офроуда като цяло. Дано не ти се случи да закъсаш в гората и да дойде някой като тебе....с въже и ценоразпис.
            Да колега, правилно си написал кавичките, щото няма как да сме КОЛЕГИ, ясен ли съм??? Нищо не си плащам и нищо не чета "колега" едно реленце с две жички е точно работата, добре, че не си ми колега.... И друго, само гледай да не ми даваш определение, че трябва доста да се понапънеш дори и леко да ме доближиш, "колега".... Като закъсам в гората се изсипват на помощ без да викам, ясен ли съм? Колега.... Колега, ако трябва да печеля от тоя форум до сега да съм фалирал! И друго колега- от мене само можеш да научиш как се сваля, прави диференциал, как се слага лебедка и как се вдига нисан, ти няма какво да ми преподадеш, няма тистигне онзи горният багаж! "Колега" схемичката ми седи на скрийншотче, ето ти я, да не си помислиш само, че съм някакъв амбулант, или да си помислиш да ме изкараш такъв, че нещо завиваш в зловеща посока - ето, да ви е сладко -Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Capture.jpg
Прегледи:1
Размер:39.8 КБ
ID:5465454
            ТКЗС за цял живот

Коментар

Първо опознай човека и после с квалификациите. Сигурен съм, че има много какво да научиш от Вальо. Определено Вальо не ти е "колега".
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първо опознай човека и после с квалификациите. Сигурен съм, че има много какво да научиш от Вальо. Определено Вальо не ти е "колега".
                Ти мене познаваш ли ме, че знаеш какво мога да науча от някой, който познаваш ти, или просто тука си се защитавате е така - защото се познавате ? Първо ме опознай, и тогава може да си покоментираме, когато някой се опитва да ме искара някакъв търговец, защото съм се възмутил, че авторът на темата беше така нагъл да се обади и да изкопчи инфо и после се пльосна тука по очи ? Това ли ми е търговското???? АМАН ОТ ТАРИКАТИ БЕ! АМАН! По цял ден с тарикати се занимавам, тука седна да разпусна - пак тарикати... Ама що да се хабя още, ето я там схемата действайте задружно, и да не забравиш да ме опознаеш преди да ме коментираш и ти! Дано съм бил достатъчно ясен!
                ТКЗС за цял живот

Коментар

Не те познавам. Прочетах по диагонал мнеията ти и ми стига за първоначална преценка, която не значи, че е правилна. Възможно е някой ден да се запознаем и да си променя мнението.

До колкото разбирам автора на темата не е решил да дойде при теб и да си плати за да го монтираш и пише за съвет тук, и това те изнервя. Разбирам позицията на Вальо и след последното ти мнение още по твърдо я споделям. След като не искаш да споделяш безплатно не пиши в темата. По лесно е от да правиш квалификации. Ако Вальо закъса в Пловдив и няма кой да му помогне, ще тръгна посред нощ от Бургас - БЕЗПЛАТНО. За теб не бих минал и 10 километра без значение колко си готов да платиш. Какти ти сам каза "Аман от тарикати".
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не те познавам. Прочетах по диагонал мнеията ти и ми стига за първоначална преценка, която не значи, че е правилна. Възможно е някой ден да се запознаем и да си променя мнението.

До колкото разбирам автора на темата не е решил да дойде при теб и да си плати за да го монтираш и пише за съвет тук, и това те изнервя. Разбирам позицията на Вальо и след последното ти мнение още по твърдо я споделям. След като не искаш да споделяш безплатно не пиши в темата. По лесно е от да правиш квалификации. Ако Вальо закъса в Пловдив и няма кой да му помогне, ще тръгна посред нощ от Бургас - БЕЗПЛАТНО. За теб не бих минал и 10 километра без значение колко си готов да платиш. Какти ти сам каза "Аман от тарикати".
                    Ако прочетеш съм написал на автора да ми пише и някак си да видя какво са направили, не получих лично, не получих нищо. В един момент просто се обади и аз бях наблизо до телефона и чух разговора, който адски много ме изнерви. И после прочетох тук за модули нали някой нещо дали знае! Само ще подчертая, че имам няколко свидетеля от четящите тук, че схемата я подготвих да я постна, но след онзи разговор размислих и днес прочетох поредното мнение, което ми беше в повече! За мене не бЕри грижа, не минавай километри, безсмислено е, на този етап няма как да ме уважаваш, или разбереш, че да го направиш. Но ти давам гаранция, че имам доста лични, на които съм отговорил - когато знаеш как да питаш - получаваш. Това е положението, не ме квалифицирай, защото грешиш! Радвам се, че ще помогнеш на колегата си така, както и аз ще помогна на мои приятели, това не е някаква мания, това е човешко! Изчерпах се, няма какво повече да напиша, лека вечер!
                    ТКЗС за цял живот

Коментар

Ако прочетеш съм написал на автора да ми пише и някак си да видя какво са направили, не получих лично, не получих нищо. В един момент просто се обади и аз бях наблизо до телефона и чух разговора, който адски много ме изнерви. И после прочетох тук за модули нали някой нещо дали знае! Само ще подчертая, че имам няколко свидетеля от четящите тук, че схемата я подготвих да я постна, но след онзи разговор размислих и днес прочетох поредното мнение, което ми беше в повече! За мене не бЕри грижа, не минавай километри, безсмислено е, на този етап няма как да ме уважаваш, или разбереш, че да го направиш. Но ти давам гаранция, че имам доста лични, на които съм отговорил - когато знаеш как да питаш - получаваш. Това е положението, не ме квалифицирай, защото грешиш! Радвам се, че ще помогнеш на колегата си така, както и аз ще помогна на мои приятели, това не е някаква мания, това е човешко! Изчерпах се, няма какво повече да напиша, лека вечер!
                      Не мисля, че Джамбазов и Вальо, заслужават такова отношение. Повечето хора тук, изпитват респект от тях, аз също изпитвам, сигурно ти е ясно защо- защото знаят невероятно много.
                      Извинявам се за оф топика, но форумът е за да си помагаме, не за да се караме, да си държим тон и да показваме, какви разбирачи сме!

Поздрави!
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Да колега, правилно си написал кавичките, щото няма как да сме КОЛЕГИ, ясен ли съм???......
                        Абсолютно вярно. В мойта работа аз още нямам конкуренция. Поне на Балканите.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Абсолютно вярно. В мойта работа аз още нямам конкуренция. Поне на Балканите.
                          Острооо!
                          Знам, знам, всичките тука сте такива, само харабии! Радвам се, че нямам допирни точки... И да те попитам нали големия корифей си, тебе колко пъти ти се обаждат по телефона, дето си написал толкова манияшки, и те питат това, онова, записват си час.... И после кацат тука да питат дали не става безплатно. Или ти като ги чуеш, че са от форума и викаш идвайте, аз съм аврамов дом! За вас момчета всичко е фриии!!! Така ли правиш? Ако е така - вярно нямаш аналог, ашколсун! Ма кво да се хабя, пиша на Вальо Друкмана, без аналог "поне на Балканите и зад тях"

Довиждане, много здраве, ебаси силоваците тука, ще се пукна от смях! Без конкуренция, разсмя ме по вечеря...
                          ТКЗС за цял живот

Коментар

Ами смешно, но е истина. Според мен не ти е много ясна концепцията, особено на този форум. В живота не всичко е пари, още повече, че в случая става въпрос за смешна сума пари.

Коментар

Ами смешно, но е истина. Според мен не ти е много ясна концепцията, особено на този форум. В живота не всичко е пари, още повече, че в случая става въпрос за смешна сума пари.
                              Джамбазов, ти някакъв особен вид адвокат ли се явяваш ??? Ти какъв се явяваш в схемата сега, че ми стана и ти един такъв интересен ? Не ми обяснявай за житейските неща в живота, обиждам се! А и си се объркал да ме поучаваш, явно още не ти се е изяснило, че някси не ми се пише по сто пъти едно и също! Какво означава смешна сума пари и кой ти каза, че е ставало дума за пари! Или и ти като твоят клиент, на когото си адвокат, просто решихте се правите на много остри на мой гръб, вместо да вникнете в редовете, които съм написал! А не да ми пишеш как си прочел по диагонал! Така ли те учеха в училище ? По диагонал ли се чете, или се мъчиш да ме принизиш, че нали аз съм ти тука няква шматка, щото видиш ли не съм от 100 години във форума, пък ти голямата батка "лека" и можеш да ми се правиш на учителка! Понеже няма как да ти го нарисувам, ще се помъча да го напиша за последно, ма въобще не го правя, защото има 3500 мнения и много букви под ника! Да не си помислиш нещо....

Пари от хора, които са си сложили нещо и нямат идея как да работи не вземам! Защото не ги приемам! Имам блог със схеми, много пъти по разни форуми помагам, когато дойде е такъв играч като тоя е нормално да му го напиша направо! А пък като ми кацнеш ти и господинът без конкуренция на балканите и съвсем ми става весело! Не ми пиши за какво е форума, аз много добре си знам за какво е, ама май на тебе не ти е ясно за какво точно ми пишеш!!!
                              ТКЗС за цял живот

Коментар

Много сложно го написа. Нещата в живота са прости. С две думи Вальо ми е приятел, ти ме дразниш. Та затова така...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X