Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж печка Webasto на ТЛС 120-2003

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж печка Webasto на ТЛС 120-2003

Здр.колеги !!Имам следния въпрос :къде/кой-кабел/ и какво/+ , - , или +-/ трябва да подам на климатроника за да тръгне след като вдигне определена температура на антифриза печката без двигателя да работи?Печката е Webasto с дистанционно запалване..!!!

Благодаря ви предварително!!!!!
    Колкото е по-добър джипа ти, толкова по-надалеч ще ходиш пеша за ТРАКТОР !!!!!

От: Монтаж печка Webasto на ТЛС 120-2003

Не, че нещо ама само с + или - и даване на "късо" няма да стане. Ако не са ти ясни нещата отиди на сервиз или повикай приятел, който има мултицет и е виждал поялник. Имай предвид, че нещата не са прости като лада

* С това май не помогнах особено, но ...

Поздрави !

Коментар

.........................................................................

Поздрави !

Май Да непомогна!

Коментар

Първоначално публикуван от ivoj_bg Преглед на мнение

.........................................................................

Поздрави !

Май Да непомогна!
        ... дори и да ти обясни някой как да стане, не се знае дали няма да има изненади. Все пак съм разглобявал табло на 120 и смя да твърдя, че зад таблото не е 1 сноп кабели и 2 букси, а върволица от проводници, управлявани от някъкъв софтуер.
        Доколкото разбрах, вече си монтирал печката и искаш когато стигне да речем 70 градуса температурата на антифриза, да се пуска вентилатора на парното - така ли ?
        * Климатроника не духа ли топло веднага след като запалиш автомобила или целиш избягване на студения старт ?
        - напиши точния модел на печката, имаш ли нейна схема ?

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
          ... дори и да ти обясни някой как да стане, не се знае дали няма да има изненади. Все пак съм разглобявал табло на 120 и смя да твърдя, че зад таблото не е 1 сноп кабели и 2 букси, а върволица от проводници, управлявани от някъкъв софтуер.
          Доколкото разбрах, вече си монтирал печката и искаш когато стигне да речем 70 градуса температурата на антифриза, да се пуска вентилатора на парното - така ли ?
          * Климатроника не духа ли топло веднага след като запалиш автомобила или целиш избягване на студения старт ?
          - напиши точния модел на печката, имаш ли нейна схема ?

Поздрави
          Да колега правилно си ме разбрал когато колата е студена и вкл.климатроника ,той не духа топло преди да е вдигнал някой градус двигателя!!
          Печката е модел Webasto Thermo Top E с дистанционен модул Telestart T91.
          Идеята ми е :сутрин 15-20мин преди да излезя да си вкл. печката от дистанционното и тя след като вдигне няколко градуса на антифриза да вкл. климатроника да стопли купето и ДВГ

Поздрави !!

Коментар

Тая печка не затопля ли и антифриза така или иначе? Термо топа нали попринцип са си водни.. не виждам каква е логиката,ако печката е изправна би трябвало да си ти затопля и темп. на двигателя.. друг е въпроса,че Е-то е за малки автомобили доколкото знам и май е слабичка за джипа.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
              Тая печка не затопля ли и антифриза така или иначе? Термо топа нали попринцип са си водни.. не виждам каква е логиката,ако печката е изправна би трябвало да си ти затопля и темп. на двигателя.. друг е въпроса,че Е-то е за малки автомобили доколкото знам и май е слабичка за джипа.

Колега,джипа е къса база и най вероятно ще е с достатъчно мощност печката!Това че ще затопли ДВГ-то не означава че ще ми затопли купето без вентилатора на климатроника/едва ли има шанс да размрази стъклата/!!

Поздрави

Коментар

Колега,джипа е къса база и най вероятно ще е с достатъчно мощност печката!...........................

Поздрави
                ............освен това сигурно е и черен, а те черните джипове най-малко мощност на печките им трябва , е става и при сребрист металик, ама там малко по-бавно....................
                TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Печката е слаба за този двигател, а с "+" и "-" няма да ти се получи Не подавай нищо на климатроника, да не поддаде лошо, схемата не става с конвенционалната печка, така че по-добре си остани с работеща печка и работещ климатроник и не пипай нищо. Потърси сервиз, в който са наясно какво и как правят, или ми пусни лично, лошото е, че не си от София. Не очаквай да ти пратя схемата, защото задължително трябва първо да погледна кое как е, демек мога да помогна само на място...
                  ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Здр.колеги !!Имам следния въпрос .......
                    Е малко късно виждам въпроса, ама защо не писа в съответният Подраздел? Там има в частност и такава тема :Печки WEBASTO и Eberspаcher.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ако не си приключил с монтажа звънни един тел.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Моля модераторите да преместят темата на правилното им място!!

Благодаря предварително!
                        Поздрави И.Петков!

Коментар

Обаждах се във Webasto, но ми казаха че трябвало някакъв модул допълнително към климатроника още!!
                          Някой да си има на идея за какво става на въпрос???

Коментар

Те нямат ли идея?
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Обаждах се във Webasto, но ми казаха че трябвало някакъв модул допълнително към климатроника още!!
                              Някой да си има на идея за какво става на въпрос???
                              На една от колите (BMW E39) имам фабрично печка, която се управлява от панела на климатроника (два програмируеми таймера). Като опция има и дистанционно с обхват около 900м. (моя случай) или управление през GSM модул.
                              Това което знам за BMW, а то не вярвам да е много по-различно от другите марки автомобили (в частност TOYOTA), e че печката като механика е една и съща, но управлението или интегрирането в даден автомобил е техническо решение и изпълнение на производителя на автомобила. Webasto нямат опит или не желаят да се ангажират с конкретни електрически или инсталационни проблеми за различните марки автомобили в които се вграждат мечките. На тях може да се разчита само за унифицирани елементи като свещи, горивна камера, филтри и т.н.
                              Ако определения модел Webasto който си намерил се вгражда фабрично в TOYOTA най-добре е да намериш схемата за управление и елементите от автоматиката за твоя модел - ТЛС 120-2003

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X