Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК200 автоматик - неутрална

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ТЛК200 автоматик - неутрална

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
    Бе и аз не бях карал автомат. Карах 1 седмица Чероки 4.0л автомат, ми бута говедото...яко. Буташ N и олеква много. Странна работа и малко неприятна си беше.
    Коя година? Чероки под наем, новичко, не бута никак. Явно са различни кутиите. Или някои колеги са по чувствителни към "бутане отзад"
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Хахах. Добре.
      Дъртичко, ма бута.
      Аз, тия нечувствителните не ги разбирам много много....

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
        Говоря за нови коли, закупени директно, едната на 49 000 км., другата вече на 74 000 км. Рано е да сменям каквото и да е.
        По-скоро навик! Чувстваш как двигателя иска до понапъне колата, а като изключиш става перфектно. Когато се кара в интензивен трафик, трудно се прилага айляшката неутрална. Просто, газ - спирачки, ели пък на натоварена магистрала.
        Сьс загасен мотор не съм си и помислял да се правят експерименти, дори на ръчка .
        Както и да е! Според мен поставянето в неутрална при тази ситуация не е проблем.
        Малко по-опасно ми се струва при висока скорост и вече успокоен двигател. Със сигурност ще се чуе някакво "туп". Дали обаче е вредно за скоростната кутия тази рязка промяна? Все пак има приплъзване.

Аз за това не говоря за нови,а за тия по на 15 години в които може да има проблема с бутането,все пак са началото на електронните трансмисии,ори теб не трябва нищо никьде да бута.

Старите говеда вадят по 3-400 'иляди,а новите не им пречи да гонят.На работещ мотор кутията се маже с оборотите на моторра,дума не казвам за неработещ и висока скорост.Според теб не е проблем,според тия които са мислили кутията Е,НО колата си е твоя,карай я както искаш,аз само казвам кое и защо.

Тая на 74 дето е май е за смяна на маслото в скоростите,другата има още 2 месеца каране в нея и после на канала и тя.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Зависи от модела на кутията. На някои е нормално да бута, на други-не примерно моя WJ на бавни при високи обороти на двг, за да спре се изправям на педала на спирачката, на бързи и на Д бута леко, но като карам на Д на овър лок и натисна съвсем леко спирачката овър лока отключва и оборотите на двг падат на около 1200-1500, а на други автомобили с АСК, които съм карал не е така.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
            Здравейте колеги,
            за повечето автоматици се говори, че не е добре да се карат на N. Въпросът ми е при ТЛК200 някой знае ли дали е проблем при скорости по-ниски от 90км/ч да се включва на неутрална ?

Направи ми впечатление, че колата сприа в пъти по-добре ако примерно при наклон включа на N и така намаля за кръстовище или завой. Докато съм на D (съвсем нормално) се осеща много по-голямо напрежение в педала на спирачките.

До колкото съм чувал за други автоматици, включването на N изключва мазането на скоростната кутия и може да доведе до доста проблеми свързани с този факт.

Съответно ме интересува и има ли някакъв лимит на времето през което ще карам на N ?
            Мариане,

Имах Черок с подобно поведение, оказа се неизправна вакуум система, при джийп, с вакуум работят абс, спирачки, автопилот, всичкия вакуум идва от мотора и намнайсе маркучета, малко да изпуска от някое и всички системи страдат...

Ако ти е подобна системата на ТЛК помисли за по-горното, след като си оправих вакуумите, аз си реших ядовете.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз лично не разбрах защо да не се пуска на N колата и какво и вреди? щом може свободно да се цъка на N значи може, ако имаше проблем щеше да има някакво стоперче.

Коментар

Помпата е на входящия вал на кутията. Когато работи двигателя кутията се маже. Нали не мислите, че ако колата работи дълго време на място и е на паркинг или неутрал ще умре кутията?
                Друг е въпроса, че това "бутане" аз съм го усещал само на лед но на други марки. Може би тойотата иска нов софтуер. Или най-добре хардуер!
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Някой може ли да каже какво ще стане с автомата ако при движение с 90км. бутна първа?
                  Иначе от три автомата които съм карал...
                  БМВ Х5 нищо не бута
                  Форд С МАХ 240 коня нищо не бута
                  Рейндж Класик бута само когато е студен и работи на по-високи обороти.

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                    Някой може ли да каже какво ще стане с автомата ако при движение с 90км. бутна първа?
                    БМВ Х5 нищо не бута
                    Хюндай Санта Фе-нищо.
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    08седем9010З60
                    MAKE RALLY NOT WAR
                    Confidence in Motion

Коментар

БМВ Х5 нищо не бута
                      Ще стане същото което при кола с ръчни ако при 90 бутнеш 1ва, обороти на 10 000 До колкото знам, стига да са изравнени оборотите, спокойно може да се цъка м/у всички положения без задна разбира се при движение. И пак казвам, просто не виждам с какво вреди на кутията цъкането на N или на скоростите, тип троника как цъка предавките, а пък от по-висока на по-ниска се включва всеки път при кик даун.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                        Ще стане същото което при кола с ръчни ако при 90 бутнеш 1ва, обороти на 10 000
                        Моля? Едва ли има толкова глупави автоматици. От личен опит ли го казваш?
                        08седем9010З60
                        MAKE RALLY NOT WAR
                        Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                          Моля? Едва ли има толкова глупави автоматици. От личен опит ли го казваш?
                          Аз съм пробвал в движение да местя,и ги изреждам всички без задна.

Коментар

Аз съм пробвал в движение да местя,и ги изреждам всички без задна.
                            И аз ги изреждам, обаче това нещо не се случва:
                            Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                            Ще стане същото което при кола с ръчни ако при 90 бутнеш 1ва, обороти на 10 000
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

На Черокито съм му набивал 1-2 при по-висока скорост не 90 разбира се и дига обороти до пръсване направо, ама това 1 път стана по погрешка, то реално няма какво да мисли автоматика, ти механично му ги цъкаш На Крайслера с типтроника също съм му набивал и става пак същото обороти на макс. На Тойотката от D-4та се включва трудно камо ли надолу, но предполагам ще е същия ефект, ама не ми се пробва

Коментар

На моя тип-троник не ме пуска много ниско. Преценява си оборотите и не разчита на миндила зад волана...
                                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X