Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Признаци за издухан двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Признаци за издухан двигател

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
    Развива се свеща и с две кабелчета за плюса и минуса на акумулатора и полюсите на свеща !
    И трябва да греят на върха,а не по средата.
    Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
    Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
    Враца

Коментар

А на колко волта са ти свещите? Имам някакви спомени за 6В, но не съм сигурен. Релето работи ли?
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        А на колко волта са ти свещите? Имам някакви спомени за 6В, но не съм сигурен. Релето работи ли?
        Моите са на 7 волта .

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Ти на място я ръчкаш на 5000 оборота? Каква е целта на занятието?!?
        Аз казах , че за да ми покаже майстора , че пръска масло я ръчна на 5000 .
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Развива се свеща и с две кабелчета за плюса и минуса на акумулатора и полюсите на свеща !
          Това е само начина, но в случая с тези 6V свещи аз лично не смея да им подавам 12V от акумулатора, а ползвам захранващата шина.
          Абе какви са ти свещите...?

Упс-писали сме заедно с Джамбазов.
          Последно редактирано от mbenz; 12-02-12, 20:04. Причина: допълнение
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Това вече е правилния път!
            В този форум има много знаещи и можещи хора който НЕ-отварят мотори от любов към спорта или в случая от празен джоп!
            Сори за офа но ми хареса навременната намеса на колегите
            Uaz 469 2.4 D MB
            KTM 600 ROTAX
            Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
            Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

свещите са ми DENSO
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Как да разбера дали двигателя ми е издухан ? Не излиза бял пушек от ауспуха , не мирише , върви , но пръска масло от шиша при 4500-5000 оборота . При по-малко обороти не пръска . Все пак е джип на 25 години , но признак ли е това за издухан двигател ? Помогнете !
                -Най-добрия вариант вече ти го предложиха-грамотна диагностика. Преди години по пътя от Дебнево към Троян ,в района на Орешака имаше сервиз за дизелова апаратура и работещия инженер е грамотен специалист. Мисля,че се казваше"Дражкова поляна", а специалиста ако не греша се казваше -Иван и преподаваше във Варненския технически университет. Диагностиката се базира на пропуските през сегментите.Развиват се подгревните свещи (може и дюзите),и в такта "компресия" в горна мъртва точка на конкретното бутало се пуска контролирано (през изравняващ редуцил вентил) въздух. Отчитат се пропуските през сегментите и ако има и други пропуски. Ако буталото се "блокира" след това в работния такт в долна мъртва точка и се отчетат пропуските ,ще знаете степента на износване на всеки отделен цилиндър.- Бих ти помогнал и аз с безплатна диагностика,но съм на 200 км. .Потърси специалиста и няма да съжаляваш.
                -Често в работата използвам репликата-"работата е проста, но не е за прости хора"-т.е. за всяко нещо трябват конкретни знания и умения,а човек не може да знае всичко. -Успех в диагностиката.

Коментар

Я си дай рамата да видя нещо. Може и на лично.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

[QUOTE=mbenz;1768354]Това е само начина, но в случая с тези 6V свещи аз лично не смея да им подавам 12V от акумулатора, а ползвам захранващата шина.
                    -Не разбрах как точно се ползва захранващата шина?-Аз ползвам два начина: 1.-с правотокови амперклещи се замерва консумирания ток през шината .2.-захранването на шината става през ампермер. И в двата случая се намалява разглобяването и икономисва време при диагностиката. Наблюдава се ампеража при загряването, (консумацията на загряла свещ е около 12-15 ампера) -другото е алгебра.
                    -Ако се разкачи захранващата шина,с пробна лампа може да се провери веригата на всяка свещ.
                    -Може и с инфрачервен термометър безконтактно да се отчете изправността на свещите.- Това са най- лесните прийоми.-Успех.

Коментар

Колега ще ти го дам номера утре ! А и за какво ти е ?
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Пьрво си смени майстора,няма диагностика,мотор или причина мотора да се рьчка на 5000 оборота на място,това не е вьздухарска Костенурка с ограничение на 4200.Издухана му е главата на тоя твоя " майстор".
                        Прьскането от капачката не е никакьв фактор,зависи и кьде ти е капачката и какво е това прьскане.
                        Последно редактирано от BENZBOSS; 12-02-12, 21:15.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Колега ще ти го дам номера утре ! А и за какво ти е ?
                          Как ме разсмя...!
                          Тия добичета имат много разновидности-нищо, че изглеждат еднакви!Някои са с 2 акумулатора, свещи за тях какви ли не...може и ТНТМ да е играло в миналото, та човека иска да провери как точно стоят нещата в твоя случай и какво точно е за теб, което излиза по номера на рамата.

Свещите Денсо ти ли ги купува?Ако е така кажи откъде и на каква цена?

П.С. Номера на моята рама веднък бих го изпратил на Джамбазов, ама не ми го ще...то да не се налага най-добре...
                          Последно редактирано от mbenz; 12-02-12, 21:14. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            Как ме разсмя...!
                            Тия добичета имат много разновидности-нищо, че изглеждат еднакви!Някои са с 2 акумулатора, свещи за тях какви ли не...може и ТНТМ да е играло в миналото, та човека иска да провери как точно стоят нещата в твоя случай и какво точно е за теб, което излиза по номера на рамата.

Свещите Денсо ти ли ги купува?Ако е така кажи откъде и на каква цена?

П.С. Номера на моята рама веднък бих го изпратил на Джамбазов, ама не ми го ще...то да не се налага най-добре...
                            Искам номера на рамата, защото за Парахода има 6 /шест/ вида свещи, а в магазините знаеха само за един и то грешният. И тя беше с нови свещи на Десно, но на друг волтаж и започна да пали след смяна с правилните.

А да твоя номер на рама нямам спомен да си ми го пращал или поне не помня какво сме говорили, ама аз и не помня много за съжаление. Ако съм забравил да направя нещо кажи.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Искам номера на рамата, защото за Парахода има 6 /шест/ вида свещи, а в магазините знаеха само за един и то грешният. И тя беше с нови свещи на Десно, но на друг волтаж и започна да пали след смяна с правилните.

А да твоя номер на рама нямам спомен да си ми го пращал или поне не помня какво сме говорили, ама аз и не помня много за съжаление. Ако съм забравил да направя нещо кажи.
                              Слава Богу не се налага, не съм ти го изпращал, но ако се наложи първо за теб ще се сетя-не се съмнявай!Ти само да си жив и здрав!
                              Мисля си, че пак ще сменявам свещи, защото откакто се затопли започна да се инати сутрин-след 2-3 оборота пали и притриса 2-3 секунди.Преди 6 месеца сложих някакви свещи HKT по 15лв./бр.-колко да изкарат...?! Beru изкараха 18 месеца, но бяха повече от 2 пъти по-скъпи...

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                                Слава Богу не се налага, не съм ти го изпращал, но ако се наложи първо за теб ще се сетя-не се съмнявай!Ти само да си жив и здрав!
                                Мисля си, че пак ще сменявам свещи, защото откакто се затопли започна да се инати сутрин-след 2-3 оборота пали и притриса 2-3 секунди.Преди 6 месеца сложих някакви свещи HKT по 15лв./бр.-колко да изкарат...?! Beru изкараха 18 месеца, но бяха повече от 2 пъти по-скъпи...
                                С тези свещи я взех . А и не мога да знам всичко - мислех , че всички са с два акумулатора . Нали човек се учи докато е жив !
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X