Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Признаци за издухан двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Признаци за издухан двигател

Като забравим за замръзналия горивен филтър, колата си пали на температурите напоследък, нали?
    Гори ли масло?
    Литър на 5000км. е нормално.
    На тази възраст от другите автомобили и спомен не е останал.
    Ходиш на майстори, защото ти е скучно, или има повод?!
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
      Мен ме интересува нормално ли е при 5000 оборота да пръска масло ?
      4500-5000 оборота на място . Не духа , както казах единствено след 4500 оборота пръска малко масло !
      Не.Не е нормално.Чак към 9000-10 000 об/мин започва да цвърчи през тръбата на пръчката...Майтап...Колега не пипай моторчето.Почти всички двигатели на тези обороти,с извадена щака,ще хвърлят капчици масло.Вала го разплисква...
      Поздрави и сори за топик-а.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

На тези обороти с кофти масло е нормално и някоя биела да се покаже да види кой е толкова изтрещял да натиска така педала. 2ЛТ и издухано си пали нормално ако са му здрави свещите. Отделно има няколко вида издухване. Може да има компресия и да гори масло в несвяст, а може и да няма компресия и да не пипа маслото. Правилото е "ако работи не го пипай" и смяна на водна помпа със всяка смяна на ремъка.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
          Като забравим за замръзналия горивен филтър, колата си пали на температурите напоследък, нали?
          Гори ли масло?
          Литър на 5000км. е нормално.
          На тази възраст от другите автомобили и спомен не е останал.
          Ходиш на майстори, защото ти е скучно, или има повод?!
          За палене пали ! От както съм го взел съм минал 2000км. и не е изгорял грам масло . Ходих на майстор да гледа свещите и така се започна ... Ама сутрин много върти , това ми е проблема ..
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Майстора ще е от Ложата на "Талантливите".
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Мисля си , че от някъде гълта въздух , това е проблема ! Майстора може да се е объркал , случва се , дано не стане навик !
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Не колега!Майстора може да разграничи липса на компресия с наличие на въздух в системата още по твоето обяснение относно студеното палене!
                Сменяй майстора преди да почнеш да тренираш -Бой на глава в бетонна стена !
                Напиши какво прави сутрин да те насочим каде да си търсиш проблема - например : пали ама не всички цилиндри,тресе много на студено и т.н!
                И аз съм механик и такова чудо за издухан мотор щото имало пръски на тия обороти
                Uaz 469 2.4 D MB
                KTM 600 ROTAX
                Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                  Не колега!Майстора може да разграничи липса на компресия с наличие на въздух в системата още по твоето обяснение относно студеното палене!
                  Сменяй майстора преди да почнеш да тренираш -Бой на глава в бетонна стена !
                  Напиши какво прави сутрин да те насочим каде да си търсиш проблема - например : пали ама не всички цилиндри,тресе много на студено и т.н!
                  И аз съм механик и такова чудо за издухан мотор щото имало пръски на тия обороти
                  Сутрин трътка - тртртртртртртртртр тресе и запали накрая ..
                  0878 23 58 34- Радо

Коментар

Потърси причината, там където за последно е пипано - горивен филтър.
                    Изобщо - що за филтър е/да не е менте/?
                    Най-накрая сипи свестна нафта - напр. Алпин дизел.
                    Провери свещите/за предпочитане при друг майстор/ и ако има дефектирали - смяна.
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

... пръска масло от шиша при 4500-5000 оборота ...
                      Ти на място я ръчкаш на 5000 оборота? Каква е целта на занятието?!?
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                        Потърси причината, там където за последно е пипано - горивен филтър.
                        Изобщо - що за филтър е/да не е менте/?
                        Най-накрая сипи свестна нафта - напр. Алпин дизел.
                        Провери свещите/за предпочитане при друг майстор/ и ако има дефектирали - смяна.
                        Свещите са си добре , и нафта хубава зареждам , за филтъра не знам ..
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Сутрин трътка - тртртртртртртртртр тресе и запали накрая ..
                          А докато трътка,отзадзе к'во кАди?
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първо-ако наистина са 200 000 не бой се...още дълги години и много стотици хиляди километри ще прекарате заедно с тая моторетка !2Л–Т то е доста корав и достоен мотор,макар и незаслужено подценяван тук заради недостатъчната си мощност/90 кс/ !Екземпляри по-ячки/1KZ-T/ обаче сдават багажа и при доста по-малко километри,та....ненужен спор!Тоя майстор дето е дал толко газ е хубаво да му поискаш неговата колица и да я тестваш с едно паве на педала на газта за 10-ина минути,та да се диагностицира баш като хората!А иначе за паленето сутрин-напомпай нафтица първо от помпата на горивния филтър и тогава пали!Ако не-смени филтъра с по-правилен!В това отношение са капризнички....и на мен ми бяха шляпнали един път филтър за Мицубиши и признаците бяха същите!И не се връзвай на приказките на пишман майстори....а конкретния человек данеби да те навиваше да ти спретне един основен ремонт набързо??Малее...като зеем едно дърво,та ще да ми станат само на майстори...
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Отново казвам, че 2ЛТ и издухан пали като здрав. Търсете причината другаде. Снимай утре сутринта едно качествено клипче какво прави таралясника и го пусни тук да умуваме. Свещите как са проверени дали работят?

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                                Отново казвам, че 2ЛТ и издухан пали като здрав. Търсете причината другаде. Снимай утре сутринта едно качествено клипче какво прави таралясника и го пусни тук да умуваме. Свещите как са проверени дали работят?
                                Развива се свеща и с две кабелчета за плюса и минуса на акумулатора и полюсите на свеща !
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X