От: Преимущества и недостатъци на пикапа (Toyota Hilux) в сравнение с джипа (ТЛК 90,1
Интересна тема затова реших да се включа и аз и да споделя малко опит.
Имах Мазда Б2500 2003г. Нова я взех. Голяма радост голямо нещо докато не започнах да я ползвам по-често. И така:
"+"
1. ГоУем си на светофарите
2. Трърде сте гоУем да паркирате в София
3. Имате много ненужно място за багаж
4. Може да си возите мебелите всеки ден до работа с вас (много важна екстра)
"-"
1. Вози като каруца
2. Спестиш ли пари за хард топ трява да си возиш багажа в пликове (каквото правех аз първия месец)
3. На мокро не можеш да си хванеш задницата
4. Проблема с обръщането в гората (както споменаха колегите)
5. Задните пасажери се возят като наказани
6. За да изпревариш ти трябва наклон (в твоя полза) и попътен вятър
И като за последно място си представете следната ситуация - "Тръгваш към вилата с приятели за 2 дена да си отпочитене. 4 човека сте в пикапа и всеки има по 1 раничка с багаж. Решавате да минете през някой хипермаркет да напазарувате. Стабилно пълните 10 плика с какво ли не. Внимателно ги поставяте в легена (доволни сте че имате много място) и тръгвате към вилата. Патувате 2 часа като 1 час от пътя се движите по планински криволичещ път."
А сега си представете как са пликовете като спрете. Трапезата е сложена!
Сега карам ТЛК 90 3.0 Д4Д. Много доволен. Бърз, маневрен и ми върви идеална работа.
Интересна тема затова реших да се включа и аз и да споделя малко опит.
Имах Мазда Б2500 2003г. Нова я взех. Голяма радост голямо нещо докато не започнах да я ползвам по-често. И така:
"+"
1. ГоУем си на светофарите
2. Трърде сте гоУем да паркирате в София
3. Имате много ненужно място за багаж
4. Може да си возите мебелите всеки ден до работа с вас (много важна екстра)
"-"
1. Вози като каруца
2. Спестиш ли пари за хард топ трява да си возиш багажа в пликове (каквото правех аз първия месец)
3. На мокро не можеш да си хванеш задницата
4. Проблема с обръщането в гората (както споменаха колегите)
5. Задните пасажери се возят като наказани
6. За да изпревариш ти трябва наклон (в твоя полза) и попътен вятър
И като за последно място си представете следната ситуация - "Тръгваш към вилата с приятели за 2 дена да си отпочитене. 4 човека сте в пикапа и всеки има по 1 раничка с багаж. Решавате да минете през някой хипермаркет да напазарувате. Стабилно пълните 10 плика с какво ли не. Внимателно ги поставяте в легена (доволни сте че имате много място) и тръгвате към вилата. Патувате 2 часа като 1 час от пътя се движите по планински криволичещ път."
А сега си представете как са пликовете като спрете. Трапезата е сложена!
Сега карам ТЛК 90 3.0 Д4Д. Много доволен. Бърз, маневрен и ми върви идеална работа.
Коментар