Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От ВАЗ към Сузуки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От ВАЗ към Сузуки

Не разбрах дали имаш място, където да си човъркаш Самика, но ако имаш - свали кутията и си я разфасовай, няма нищо сложно вътре.
    Ако нямаш подробен мануал, просто питай и най-вече, подреждай чаркалаците по реда на изваждането им. А, и ако си правиш по някоя снимка на местата, за които не си сигурен, дали ще запомниш - помага много.

Ако проблема е наистина в синхронизаторите (а не в калпаво масло или проблем със съединителя), има голяма вероятност синхронизаторите просто да са задънени с гняз (ако е карано с Приста - гарантирано). Едно почистване прави чудеса.
    Успех!
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Мерси за отговора колега, като краен вариант мисля да си я разглобя сам, маслото го сменях с някакво хубаво скоро но разлика няма. От 1ва на 2ра влиза, 3та, 4та и 5та са без проблем. Но тръгна ли да връщам си е мъка от 3та на 2ра не влиза трябва с двойно амбрииране, също и от 2ра на първа. Имам гаражна клетка и също си понакупих инструменти, както и крикове и стойки, имам желание но смятам че не съм технически грамотен затова предпочитам чужда помощ.
      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
      http://www.facebook.com/JeepBG
      LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
        Мерси за отговора колега, като краен вариант мисля да си я разглобя сам, маслото го сменях с някакво хубаво скоро но разлика няма. От 1ва на 2ра влиза, 3та, 4та и 5та са без проблем. Но тръгна ли да връщам си е мъка от 3та на 2ра не влиза трябва с двойно амбрииране, също и от 2ра на първа. Имам гаражна клетка и също си понакупих инструменти, както и крикове и стойки, имам желание но смятам че не съм технически грамотен затова предпочитам чужда помощ.
        Сваляй и разглабай смело , няма какво толкова да му мислиш . Кутията е проста и ако си направиш "лукса" да я разфасоваш на маса и подредиш частите една след друга няма да имаш никакви проблеми . В клетката няма да ти е удобно да ги славиш скоростите , ако имаш някой по висок булдюр около клектата качавай я там завирай се от долу и сваляй а после джипа в клетката или пред клетката за да работиш вътре

Лудак

Коментар

Мога единствено да допълня - измий предваително кутията, както си е на място. А най-добре, цялата жипка на автомивка. Или ако имаш водоструйка, още по-добре. Спестява ваденето на кал от очите и ушите при свалянето, а и при разглобяването ще ти е по-лесно

П.П. Ако синхронизаторите са били задръстени от преди, смяната на маслото не ги оправя. Получават се гадни смолисти отлагания, които се набиват във вътрешната страна на синхронизаторите и се спичат в нещо твърдо и гладко, което, ясна работа съсипва цялото действие на синхронизатора. Ако случаят е такъв, НЕ ги стържи!
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X