Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От ВАЗ към Сузуки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От ВАЗ към Сузуки

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
    Моите са оригиналните и нямам проблем с тях.Ако решиш да променяш захватите на амовете , слагай от Уаз (поне са евтини и здрави)
    Не са ли много твърди за самурая?
    Suzuki Samurai 1.3
    Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
      Не са ли много твърди за самурая?
      Не са твърди. Взимаш си газо-маслени за Уаз ( 35 лева нов по спомен ) и си каркаш без проблем.
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнение
        Честито и от мен!Много се радвам, че сме на едно мнение за ВАЗ-ът!Дали сме само двамата,които от ВАЗ минават на най-проходимата машина?
        Тц, повечко сте. Преди време бачках в една фирма, която се занимаваше с дърводобив, поначало се бяха обурудвали с Ниви. След една година Нивите заминаха за продаване (едната на скраб) и всичкия лек транспорт мина на Самурайки и една 70ка, че някои по-едри екземпляри просто не се събират в Самика.
        Имало е и весели моменти - поначало Ниваджийте наоколо се подиграваха "Къде сте тръгнали с тия Лего-та", но до месец бъзиците спряха.

Между другото, като стана дума за амортисьори, спомням си, че когато стана време да сменяме амовете на единия самчо, се оказа, че има 2 размера като дължина. И за наш лош късмет в магазина ни бяха дали от по-дългите. След първото изтропване (тоест 500метра) ги свалихме и го премерихме по-внимателно. По спомен разликата е около 2 санта, но ефекта е крайно неприятен.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
          ...само диференциалите ли им се извеждат отдушниците или има и на скорости и раздатка.
          Имай едно наум за раздатката. В моето "Джимни" след една река имах вода само там (и в купето, разбира се) - не в мостовете.
          Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
            Моите са оригиналните и нямам проблем с тях.Ако решиш да променяш захватите на амовете , слагай от Уаз (поне са евтини и здрави)
            Мисля да ги сложа на 45 градуса,така,че ще мисля или от Нива или от Уаз.
            Suzuki Samurai 1.3
            Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнение
              Колега ако е прокапало масло от сферата не е от хлабавите болтове,а семеринга на кожуха ти е за смяна.
              Правилно семеринга е за смяна. Чистачите колкото да ги натягаш не могат да спрат маслото . И все пак проверявай редовно мослото в дифовете. Със и без маркучи , в дълбоката вода маслата все са на боза.
              ТЛК-120 Николай Колев
              0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от krasio46 Преглед на мнение
                Правилно семеринга е за смяна. Чистачите колкото да ги натягаш не могат да спрат маслото . И все пак проверявай редовно мослото в дифовете. Със и без маркучи , в дълбоката вода маслата все са на боза.
                Аз проблем с маслата след слагането на маркучите нямам

Коментар

Колеги, днес разглобих цялата сфера и като пишман майстор веднага извадих семеринга, а май нямаше нужда защото в самата сфера имаше грес и вода и може би оттам е капало. Но пак добре че го отворих, че вътре тъкмо са тръгнали дребни ръждички. Имам само само няколко въпроса, с какво да намажа резбите и за уплътняване, че преди да развия навсякъде беше намазано с нещо, 2-ро ръчни хъбове съм, дали има гарнитура между хъба и главината, че при мен нямаше и може би оттам е влязла водата. Също каква грес е добре да се сложи във сферите, защото в менуалите са само някакви продукти на сузуки.
                  Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                  http://www.facebook.com/JeepBG
                  LZ1GGC

Коментар

Колеги, днес разглобих цялата сфера и като пишман майстор веднага извадих семеринга, а май нямаше нужда защото в самата сфера имаше грес и вода и може би оттам е капало. Но пак добре че го отворих, че вътре тъкмо са тръгнали дребни ръждички. Имам само само няколко въпроса, с какво да намажа резбите и за уплътняване, че преди да развия навсякъде беше намазано с нещо, 2-ро ръчни хъбове съм, дали има гарнитура между хъба и главината, че при мен нямаше и може би оттам е влязла водата. Също каква грес е добре да се сложи във сферите, защото в менуалите са само някакви продукти на сузуки.
                    Аз съм с хъбове ''Айсин'' и уплътнява към главината с О-пръстен (не с гарнитура) . Относно греста ,последно сложих някаква с молибден ( за карета я дават).

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
                      Аз ще слагам предни ресори от Газ69 отзад на самика но не знам какви амове.Твойте от какво са?
                      При щатни ресори, задните амортисьори от Вартбург стават 1 към 1. Вече две години съм с такива.
                      Последно редактирано от Жоро; 22-08-10, 22:43.
                      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Колеги, тъй като идва зима и с този гюрук няма да се живее в самика, търся хардтоп, ако някой има, или пък ако знае от къде може да се закупи моля да пише, преди време бях чул от колега, че в Гърция имало (или правели, някъде не далече след границата), та ако някой знае къде е ще съм много благодарен за информацията.
                        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                        LZ1GGC

Коментар

Колеги, тъй като идва зима и с този гюрук няма да се живее в самика...
                          И аз мислих по същия начин преди първата зима с мекия таван на Самурая, но определено не бях прав... вътре си става доста топло и почти винаги ми е отворен малко прозореца. Според мен, пробвай в началото на зимата с мекия преди да правиш инвестиции в твърдия таван.
                          Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
                          Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Тъй като имах проблеми с токовете, ту това не работеше ту онова, отворих таблото и направо ми стана лошо някой от предишните собственици беше сътворил уникална каша то не бяха релета, за фарове, халогени, радиа и още незнам си какво, абе направо уникално творение. А пък и нищо по таблото не светеше и съвсем нормално си помислих, че някой кабел(бушон) е прекъснал, а се оказа че нито една крушка няма здрава по таблото :О . Та след като изхвърлих куп безмислени жици, и просто възстанових оригиналната си инсталация всичко почна да си работи, всяко едно ключе, абе въобще толкова много лампи по таблото никога не бях виждал.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:130720101273.jpg
Прегледи:1
Размер:112.5 КБ
ID:5208214Натиснете снимката за да я уголемите

Име:130720101274.jpg
Размер:112.5 КБ
ID:5208215

установих, че лостчето на мигачите ми отговаря 1:1 на това от рено 19 (самика е испански), абсолютно пасва без никакво преправяне.

Междувременно купих от колега във форума и едни джанти от фероза, малко по широки и никелирани, не седяха лошо но при слагането още ми направи впечатление, че са доста по тежки от оригиналните, след известен период си върнах оригиналните.

Име:190720101305.jpg
Размер:158.0 КБ
ID:5208217

ако някой му трябват такива да свирка, за мен се оказаха тежки и реших засега да съм с оригиналните, а като успея да му вдигна малко мощноста, ще сложа направо по-големи .

Седалките ми не бяха лоши, но тъй като бяха сменяни не бяха поставени много добре реших и с това да се заема, шофьорската нямаше регулиране и не се вдигаше напред, след известно време търсене попаднах на тези:

Име:250720101332.jpg
Размер:80.0 КБ
ID:5208218

От алфа 147 са двувратката, даже имат и подгряване (уж работещо) с бутони на самите седалки. Уж мерих нещо, но все пак докато не ги поставехме не бях сигурен дали ще станат. В последствие се оказа че пасват перфектно в тясното самурайче. Ето и как измислихме поставянето с майстора - от някакъв профил, изрязахме 4 парчета пробихме дупки в тях и заварихме отвътре гайки. Стана много удобно понеже сега на 4 болта и се сваля седалката за около 5 мин, без много мъчене.

Име:030920101460.jpg
Размер:166.6 КБ
ID:5208220Натиснете снимката за да я уголемите

Име:030920101461.jpg
Размер:183.8 КБ
ID:5208221

Дано да става ясно от описането, това е от страната на пътника, от към страната на шофьора имах малък проблем с една гредичка която решихме засега да отстраним, незнам толкова ли е важна, но ако някой има представа важна ли е моля нека пише. След махането на гредичката повторихме процедурата и откъм страната на шофьора.

Име:050920101476.jpg
Размер:106.8 КБ
ID:5208222Натиснете снимката за да я уголемите

Име:050920101475.jpg
Размер:99.3 КБ
ID:5208223

ето за тази гредичка става въпрос, има я само откъм страната на шофьора и пречи на седалката да се движи напред назад, в момента мога пак да го усиля там, между самите профили, но не съм го направил от съображение, че като се мие се събира доста боклук там. Ето ги и самите седалки монтирани, но се сетих да ги снимам чак като прибрах джипката в гаража та снимката не е много добра, като го изкарам ще му направя на живо са много добре.

Име:060920101479.jpg
Размер:63.6 КБ
ID:5208224

така вървят засега подобренията.

Но вече имам бръмбар в главата и мисля за двигател, дифове раздатка. И в този ред на мисли да попитам, Понеже 1 ва и 2 ра скорост влизат все едно карам камион - с двоино амбриране. Та предполагам са заминали синхронизатори, но тъй като не съм особено технически грамотен да попитам някой може ли да ми помогне със скоростите, разбира се срещу заплащане. Имам гараж и мога да сваля скоростите, но не разбирам от разглобяването им и ако е удобно да ме насочите някъде. Мерси предварително.
                            LZ1GGC

Коментар

мога да ти помогна с 2 скоросни кутии едната перфектна другата взета пак работеща но несам я карал и двете събират прахоляк в мазето тел.0895603825

Коментар

След като доста време не намерих кои да ремонтира сервото на испанеца ми, монтирах най близкото възможно пак марка Girling от мерцедес 190. Ако на някой му се налага, мога да помогна със съвет как е най безболезнена трансформацията

Колеги остава си въпроса ми за скоростите, някой може ли да ме насочи къде в София могат да ми погледнат скоростите и да ги ремонтират, 1ва и 2ра влизат само с двоино амбриране. Предполагам са синхронизатори.
                                LZ1GGC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X