Обява

Свий
Няма добавени обяви.

мечта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: мечта

Знам какво е усещането ти сега! Сбъднатата мечта на голямото момче - мечтаната играчка ! Като я стегнеш,няма да слезеш от нея - и аз забравих за година другата си кола . Добре дошъл и успех за напред! Чакаме снимки!
    Б. Бонев
    0осем88две6шест71три

Коментар

Честито и от мен,с много кеф дая караш и по-малко да я чупиш и правиш

Коментар

И от мен честито.
        Един съвет: напиши в профила откъде си. По време на стягането на машината неизбежно ще потърсиш помощ или информация за майстор, или магазин откъдето да си купиш някой чарк, а като не се вижда откъде си ще е трудно да ти се помогне.
        Да е зле, да е зле, колко да е зле, поне движи ли се сама? Раздатката включва ли? Карета, хъбове, тракане или виене по трансмисията? Дай някакво описание, и верно-снимки, така ще е много по-лесно за диагностика на някои повреди.
        Сам ли ще си я правиш, или ще разчиташ на майстори и сервизи?

И все въпроси в този род... Казвай, не се скръндзи
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Историята е следната:

Мои познати, на които бях споделял от много време, че търся витара, предимно евтина, ми казаха, че има една такава в лошо състояние и ми дадоха координати на човека. Карана е от майка му до последно и не възнамеряват да я ремонтират повече. Свързах се с него миналата година и се разбрахме да ми я продадат. Беше в един гараж във Владая и понеже беше лошо времето го отлагахме. Сега като се постопли малко се чухме и отидох с една платформа да я натоваря. Кажи-речи я купих на тъмно, а и цената и беше такава, че нямаше какво да я гледам. Докарах я в гаража, сложих един акумулатор и двигателя запали. Не е в движение, защото е карана до последно с разпаднал се лагер на предната лява главина и спирачния диск е прорязал опората на спирачния апарат, при което е изпаднал и скъсал спирачния маркуч. Тия дни ще се чуем да се уточним за прехвърлянето и след това започвам да работя върху нея. Има поизгнили работи, кърпена е вече 2 пъти, но това не ме притеснява.

Сервиз за автомобили имам в Банишора.По образование съм инженер ДВГ, но в частната ми практика не съм се сблъсквал с ремонти на джипове поради простата причина, че гаража ми е малък и не е удобен за такъв вид работа. Е разбира се, прави ли сме и джипове, но нямам достатъчно опит и разчитам на съвети и помощ.

Още утре ще я снимам и ще помоля децата ми да качат снимките, защото ще го направят най-бързо.
          0889 38 43 67 Милен

Коментар

Честито и успех за напред с ремонта на Витарката. Не се съмнявай, че ако се погрижиш за нея както трябва, ще ти се отблагодари с много много щастливи мигове. Добре дошъл в семейството!
            [COLOR=black]Suzuki Vitara 1,6 '94[/COLOR]
            0899089976 Адриян

Коментар

Това, че купето е изгнило да не те притеснява-да не е кола със самоносеща конструкция. Огледай рамата за изгнило, че тогава е лошо. Но не чак толкова де, и там може да се поизкърпи, с по-дебеличка ламарина... На витарите рамата обикновено гние в частта около и зад ушите за захващане на задните амортисьори, моята вече два пъти ми прави проблем в тази част. Последно я кърпих с 3 мм ламарина, и стана по-здрава от фабричната.
              А щом се занимаваш с коли-ремонта на джип не е кой знае колко по-различен от този на лека кола. Е, има си и особености, но и те се научават с времето.
              До каква степен смяташ да я възстановяваш? Докато стане годна за движение, па макар и с малки дефекти, или до степен "по-добра от заводската"...
              Смяташ ли да я повдигаш, и да слагаш истински гуми, или ще я караш със заводското си окачване?

Поздрави, и наснимай я, ще е интересно да я видим.

Коментар

Както обещах вчера, вече имам малко снимки като за начало. Поразглобихме някои работи (някои се разглобиха сами ), основно проблема за да тръгне ще бъде явно върху окачването на предния мост отдясно. Проверих за някои цени по автоморгите и не останах изненадан от тях. Ще помоля за съвет къде мога да намеря евтини части.

Това което съм намерил до момента са комплект шенкел с лагер, диск и опора за апарата на цена 80лв. втора употреба. Калник десен съм намерил за 30 лв. в перфектно състояние и ако някой може да ми подскаже къде евентуално бих могъл да намеря изгодно дясно полуоска или външно каре. Мойта витара е без хъбове или по скоро постоянно зацепени полуоски.

0889 38 43 67 Милен

Коментар

Честито за количката колега, като я подкараш ще разбереш че не си сбъркал, а относно частите-има достатъчно колеги с витари на части, но като че ли само аз съм с такава с твърд таван на части, така че ако те интересува нещо-на лични, http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=73789

Коментар

Първоначално мислех да я почна от някъде и да я подкарам чак когато стане перфектна, изкърпена, боядисана, с роубари, ел.инсталация, фарове, гуми, джанти и т.н., както си му е реда, но днес размислих.
                    Нямам търпение да я подкарам. Ще се опитам с възможно най-малко средства да я пустна в движение, да и пипна външния вид да мине за смяна на номерата в КАТ и чак тогава, без да я спирам от движение, едно по едно да се довършат нещата.Още не сме оправили документите и не съм я и платил колата.Чакам да ми се обадят другата седмица да се уточниме кога ще го направиме, защото в момента имат нещо важно и нямат време.
                    Първото нещо което трябва да се направи за да тръгне и да се пробва в движение, е да й сменя десния шенкел в комплект с шарнира на носача и лагера, опората на спирачния апарат,външно каре или най-добре цялата полуоска и капачката, която предава движението от полуоската към главината(не знам как се казва). На спирачния диск ще му пусна една стружка да го изправя , едни нови накладки, надявам се да не са скъпи , един спирачен маркуч, течност и да се на дяваме , че на първо четене ще е само това.
                    Не знам как вървът цените за тези неща.Ако можете ме ориентирайте.
                    Благодаря Ви !
                    0889 38 43 67 Милен

Коментар

Колеги, няколко пъти проверявам и чакам някакъв отговор и се чудех къде се изгубихте.
                      Започнах да търся сам части и звънях по обяви на морги за авточасти и попаднах случайно на колега от форума, който ми каза, че има събиране на SUZUKI в Копривщица.
                      Чисто ви завиждам и се надявам догодина да се включа, даже жена ми кара HONDA в момента и да не се учудите ако утре дойда в Копривщица на сбирката на SUZUKI с HONDA. Поздрави и наздраве!
                      0889 38 43 67 Милен

Коментар

От моя скромен опит, ти трябва яко четене.....търсене във форума - няма да повярваш колко много неща има тука...
                        Suzuki Vitara '98 2.0 TD, ДБ
                        0 8 8 4 1 0 0 5 0 3 Весо

Коментар

Пробвай за цени от тук :
                          http://www.euro07.bg/catalog/catalog...rchByCar&id=28
                          Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                          костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Тигре, не каза за какво смяташ да ползваш витарата-за обикновена кола, или за "изпълнения"
                            Щото ако е за второто-кита няма да се задържи дълго по калниците, и козметичните процедури са излишни...
                            А в КАТ би трябвало да минеш и така, за външен вид няма да отажат да ти я регистрират на твое име. Ама все пак трябва да си има спирачки и да е в що-годе добро техническо състояние. Че иначе може и да я спрат от движение...

Коментар

Честито и от мен колега,за части можеш да провериш/ако не си /в раздел купувам/продавам-части и детайли ,има няколко Витари на части,често пъти цените можеш да ги договориш по-надолу от тези на моргите!
                              0887/400121 Антон Донев

Коментар

На сватба със нея със сигурност няма да ходя, освен ако не е Офроуд.
                                Искам да я карам за удоволствие , по горите и по планините, черни пътища и да дърпам колесара с бъгито основно.В състезания с нея едва ли ще участвам.
                                Но за София и по пътишата, да няма проблеми с ченгета, пак си трябва външен вид нали ?
                                0889 38 43 67 Милен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X