Обява

Свий
Няма добавени обяви.

мечта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: мечта

Свалих мотора, поизмих го малко,поразглобихме това-онава и както предположи trent, се оказа спукана водна риза на две места .
    Над масления филтър по продължение на едно ребро на блока от долната страна между 1и2 цилиндър и между 3и4 цилиндър към втория канал на маслото, което се стича от главата към картера.
    Така както го оценявам едва ли би могло да се завари читаво, а ако стане, ще е бая скъпичко.
    Ще го занеса да го погледнат, за всеки случай и специалисти, да си кажат мнението.
    Това за сега са новините.
    Поздрави!
    0889 38 43 67 Милен

Коментар

Не се занимавай с този мъртвец. При положение, че има двигатели за по 400-500 лева, и се уговориш с продавача за връщане при евентуален дефект, не си заслужава ремонта.
      Слагай някакъв друг, ако искаш мини пак през КАТ(аз за новата рама нямам намерение да минавам), ако не искаш-няма кой да се заглежда в номера при ежедневно експлоатиране. Виж, ако мислиш да продаваш в бъдеще-по-добре е да си оправиш документите.

Но слагай нов двигател, заварявай задния диференциал(моят е блокиран временно, но педстои заваряване), и плъзвай по горите докато не е влязъл в сила новият закон.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Прав си колега!
        Не си заслужава да се заварява, а и няма гаранця, че няма пак да спука.
        Ще потърся по колеги първо да видя, дали случайно на някого не му е останал такъв блок или мотор цял, а след това си мисля да пусна и такава обява във форума.
        Имах телефона на един човек, който ми предлагаше двигател за 300лева ама съм го изхвърлил някъде, защото не мислех, че ще се стигне до тука.
        А сега се чудя, дали да не потърся цяла Витара, защото със сигурност няма да се откажа от мойта, а чарколяк със сигурнист ще ми трябва още.
        Много ми се искаше да отида на зимната среща, дано през април поне да успея, защото в схемата се включват и финанси разбира се .
        0889 38 43 67 Милен

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Не се занимавай с този мъртвец. При положение, че има двигатели за по 400-500 лева, и се уговориш с продавача за връщане при евентуален дефект, не си заслужава ремонта.
          Слагай някакъв друг, ако искаш мини пак през КАТ(аз за новата рама нямам намерение да минавам), ако не искаш-няма кой да се заглежда в номера при ежедневно експлоатиране. Виж, ако мислиш да продаваш в бъдеще-по-добре е да си оправиш документите.

Но слагай нов двигател, заварявай задния диференциал(моят е блокиран временно, но педстои заваряване), и плъзвай по горите докато не е влязъл в сила новият закон.
          (моят е блокиран временно, но педстои заваряване)?? Как го блокира задния диф.колега?
          Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
          Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
          "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GEDC0013.jpg
Прегледи:1
Размер:152.4 КБ
ID:5261562Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GEDC0015.jpg
Размер:184.2 КБ
ID:5261563Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GEDC0014.jpg
Размер:164.0 КБ
ID:5261564Да ви покажа искам някои снимки на любовницата(така и казваше жена ми, защото ме ревнуваше от нея ), а сега ще я наричам вече "скъпа"(защото наистина се очертава такава да ми стане ).
            Новото в снимките са вече софийската регистрация и че е на гуми!
            0889 38 43 67 Милен

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
              (моят е блокиран временно, но педстои заваряване)?? Как го блокира задния диф.колега?
              беше го блокирал с някакви пластини които ги беше законтрил между планетите и сателитите в задния диф ,на мен не ми изглеждаше стабилно ,по добрия вариант е да ги завари но за Кольо не е проблем и пари бол и части в изобилие има и снимки мисля че бяха в темата ,, и аз съм вече с витара" или какво направих за люсимата витара
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Днес разбрах, че моторите на Сузуки 1.3 и1.6 са без проблем да са куплират към скоростната кутия на на Витара и Самурай.
                Чул съм също или го четох някъде във форума за тунинговане на Витара със мотор 1.8 от Сузуки Балено и се замислих, какво може да се получи от Самурайче с мотор на Балено.
                Интересно ми е, ако някой го е правил или е чул нещо да го содели.
                0889 38 43 67 Милен

Коментар

тука малко грешиш ,витаровия и самурайския двигател са еднакви по външен вид но нищо общо нямат от към страна на скоростна кутия. ако слагаш двигател 1,6 от витара на самик се прави фланец за кутията , а за двигателя от балено става има доста витари с двг на балено и 121кс ако се нелъжа ,мисля че срещах такава тема но не се сещам точно как беше озаглавена

Коментар

Милене, малко грешно си ме разбрал, 1,6 на витара е престърган 1,3 на самурай, както и на суифт, но си имат специфични разлики, както е споменал Тодор по-горе, виж при 1,8 е различно и кутията става от 1,6 стига да е витаров двигателя, но който има желание, няма невъзможни неща,а 1,8 двигател от балено на витара има тук:
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=107861

Коментар

Доста ценна информация и точно навреме, защото ми изпадна мотор от Суифт. Подаряват ми го, ама е далечко. Благодарности !
                      Още не съм решил какво точно ще правя, но не ми се ще да бъде с фланци. Не държа на мощността, а по скоро да тръгне. В тая криза за съжаление бюджета е минимален.
                      Видях Витарата с мотора от Балено. На снимките е страшна, направо мечта. Ще я видиме сигурно някой ден и как се движи.
                      Преди няколко години имах Транспортер Т2 с боксер мотор 2,1 банзин. Купих го замръзвал от антифриз менте. На него му монтирах без фланец мотор от Пасат1.8 . Заигравка беше голяма, но се получи перфектно. Продадох го после на мой познат и още го кара, а и аз от време на време го взимам.
                      Решението за Витарата се надявам скоро да дойде.
                      Със сигурност има някъде такъв мотор, какъвто търся и някой се чуди какво да го прави.
                      0889 38 43 67 Милен

Коментар

знам един в бургас цяла витара е и е в движение моноинжекция е ,може да се даде и на части ,ако имаш интерес ми пиши и ще му звънна на колегата да го питам за ориентеровъчна цена и ако ти отърва ще ти дам тела да се разберете , двигатела е на витарата може да се пробва и поне да си сигурен че е читав, не съм го разглеждал задълбочено но ако има някъв интерес от твоя страна мога да прескоча до бургас да го огледам по обстойно

Коментар

Много благодаря колега за информацията.
                          Точно такава Витара ми трябва, евентуално да мога да я докарам до София на собствен ход и да ползвам каквото ми трябва от нея за части. Също ме интересува дали има проблем с документите, като идеята ми е, да не я прехвърлям нотариално с договор, а направо да я бракувам от името на предишния собственик, за да не се набутвам по прехвърляне, регистрация, номера и т.н.
                          Много важно е също и цената каква е. Това е в общи линии, което ме интересува.
                          За сега нямам други предложения за цяла Витара за части.
                          Един мой познат в София продава Витара на много добра цена според мен, но е перфектна. Карал съм я. След боя е, с нови калници, обута е с гуми нови и работи и върви добре. Няма газова уредба.
                          Неговата цена е 2300 лв., като на мен ми я дава за 2000, но ако я взема нея по-добре да си я карам.
                          Горе-долу се ориентирам да купя нещо до 1000 лв. , да ползвам двигателя, който ми трябва и да останат още здрави части.
                          0889 38 43 67 Милен

Коментар

Първоначално публикуван от Тигъра Преглед на мнение
                            Много благодаря колега за информацията.
                            Точно такава Витара ми трябва, евентуално да мога да я докарам до София на собствен ход и да ползвам каквото ми трябва от нея за части. Също ме интересува дали има проблем с документите, като идеята ми е, да не я прехвърлям нотариално с договор, а направо да я бракувам от името на предишния собственик, за да не се набутвам по прехвърляне, регистрация, номера и т.н.
                            Много важно е също и цената каква е. Това е в общи линии, което ме интересува.
                            За сега нямам други предложения за цяла Витара за части.

Какво се чудиш, вземай я, караш нея и слагаш части от другата, плати я на две вноски или както се разберет, евтина за части по 1500лева незнам дали ще намериш, особенно в състояние да я докараш до София
                            Един мой познат в София продава Витара на много добра цена според мен, но е перфектна. Карал съм я. След боя е, с нови калници, обута е с гуми нови и работи и върви добре. Няма газова уредба.
                            Неговата цена е 2300 лв., като на мен ми я дава за 2000, но ако я взема нея по-добре да си я карам.
                            Горе-долу се ориентирам да купя нещо до 1000 лв. , да ползвам двигателя, който ми трябва и да останат още здрави части.
                            Вземай нея, какво се чудиш, разбери се с човека, ако търсиш такава за части в движение, под 1500лв незнам дали ще намериш? Отделно ако искаш да я бракуваш трябва, да смъкнеш номерата и да му ги пратиш след това той трябва да ти даде документите от брака и ако решиш да прехвърляш двигателя да пишете договор и да ходиш в КАТ за пререгистрация, а така вземаш колата на човека, пререгестрираш я на твое име и си готов, каквото имаш да сменяш го сменяш и газУспех

Коментар

Гадно ми е за мойта ,че толкова време се борих с документи, толкова пари хвърлих, платил съм и гражданска до края на годината....
                              Ако я взема онази, пак трябва да се прехвърля, регистрира, а можеби и някакво каско, защото е лачена.....
                              Много си го мисля, ама за гората май не си заслужава тия пари.
                              За София и за надълго, за чужбина имам други коли.
                              Искам да стегна мойта да я карам на не повече от от 100км от София, по черни пътища, по вили на приятели да ходя за удоволствие, даже не мисля да участвам и в състезания.
                              0889 38 43 67 Милен

Коментар

Тигре ако ми намериш витара в движение за 1000лв аз ще я купя ако може и да е с хардтоп ако е с хардтоп ще дам 1100лв , то двигател ,скорстна кутия , и раздатка минават 1000 лева

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X