Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Преден диф

Днес си направих една разходка в гората,за да тествам дифа -представи се добре,минах 30км черни пътища,коловози,баири ,спускания и накрая подскоци на предните гуми по 10-20см-не успях да го счупя и каретата са здрави .Засега.То нечупливи работи няма,ама надявам се да изкарат по -дълго време.Тъй като дифа е по-голям ,долната му част слиза леко под нивото на моста,но това не е фатално според мен.От друга страна полуоските с каретата стоят почти прави,кето ме кара да се замисля за още 1см лифт на окачванетоИ без това като че ли предницата ми стои по-ниско.
    Но стоях достатъчно дълго без джипка и ако не се налага известно време няма да и правя тунинги.
    Пускам малко снимки,ще направя и други!
    Прикачени файлове
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
      Добра работа, но има и още няколко места, които се редуват да се чупят. Защо не си поиграеш да направиш кожуха от стомана като на Калмини. Не се съмнявам, че можеш, а и разполагаш с техника.
      Кои са местата ? Не съм виждал счупени ръкави , но сигурно има .
      За цял кожух нямам време, дори за това си откраднах
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Дългата полуоска дето е вътре в дифа много е крехка и лесно се чупи.

Коментар

Аз знам поне за два модела-единият с 22 шлици ,а другия с по-голям диаметър и 26 шлици.
          Наистина информацията е ,че се чупи от най-различни места дифа...
          Иначе,конструкцията на Травелинг предпазва поне ухото и опашката,което пак е нещо!
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

• От: Преден диф

На турбо дизелова витара предниа диф също е от чугун което означава че не само
            XДИ са с такива дифове.Не знам дали и полуоските са по усилени но определено решението
            с поставянето на заден диф изглежда доста здраво.Да се надяваме че преправените
            полуоски са добре направени и ще издържат при свръзките a не само усилените карета.
            поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
              На турбо дизелова витара предниа диф също е от чугун което означава че не само
              XДИ са с такива дифове.Не знам дали и полуоските са по усилени но определено решението
              с поставянето на заден диф изглежда доста здраво.Да се надяваме че преправените
              полуоски са добре направени и ще издържат при свръзките a не само усилените карета.
              поздрави
              И на 2,5 V6 е с чугунен кожух!Свръзките ,са мястото което най-малко ме притеснява!Двете полуоски се набиват в тръба,която предварително е надупчена и после се заварят в "дупките".Естествено ,че нечупливи работи няма и затова искам да си подготвя още един комплект външни карета,за което ще са ми необходими 2 чаши от счупени външни витарови карета/за резерва/.Искам да помоля,който има излишни,ако може да ми изпрати/подчертавам ,че говорим за СЧУПЕНИ външни витарови карета/!
              Прикачени файлове
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

С времето ще рааберем дали тези свързки са надежни. Все пак това е полуоска има свързка
                на два различни метала но след като на дифа няама блокаж натоварването не е толкова голямо.
                поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                  С времето ще рааберем дали тези свързки са надежни. Все пак това е полуоска има свързка
                  на два различни метала но след като на дифа няама блокаж натоварването не е толкова голямо.
                  поздрави
                  Ами за сега според мен доработката се оказва сполучлива-преди часове се върнахме от сериозна разходка и Витарата е жива и здрава...
                  Прикачени файлове

Коментар

Привет!
                    Явно е голям вирус чупенето на предни дифове на витарите, защото още на първата разходка с новите големи гуми 7,50хR16 и аз счупих моя. И то на един най-обикновен баир , нямаше подскоци , само я напънах да излезе на равното и изтрещя.
                    Колега Travellig, успешно ли излезе твоето усилване и би ли ми изпратил чертежи , ако имаш , и не те затруднявам? Предварително благодаря. E-mail: dmt_pv@yahoo.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X