Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Преден диф

Здравейте,
    Някой дали е сравнявал фланците на предния и задния диференциал (прасето)? Ако са еднакви и е еднакво разстоянието от лицето на фланеца до оста на полуоските, може да се пробва задният да се завърти за да се оправи посоката на въртене и да се измисли нещо за опората (размишления).
    Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
      На някой да му се намира счупен за подаряване (само счупената част без тази с ръкавите) ?
      Върти ми се една идея в главата, но ми трябва модел .
      На мен ,естествено ,при първа възможност мога да ти го пратя,пък и до седмица две ще идвам до Пловдив.
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
        2.0 HDI кожух,е голяма рядкост,и аз навремето търсих ама нема,слагай от Уаз мост с Витарските карантии,няма да е евтино,ама като искаш здравина и надежност отговора е в целите мостове,ама докато стане,щото то няма да е само тва доработката,цената ще дойде като за оргинална с цели мостове джипка.........
        Работата на там отива ,вече имам осигурен заден Витарски мост...
        Скъпичко е ,но не чак толкова,колкото казваш.
        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Звънни когато идваш, няма смисъл да го разкарваме по куриери не е спешно .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
            Здравейте,
            Някой дали е сравнявал фланците на предния и задния диференциал (прасето)? Ако са еднакви и е еднакво разстоянието от лицето на фланеца до оста на полуоските, може да се пробва задният да се завърти за да се оправи посоката на въртене и да се измисли нещо за опората (размишления).
            Преди половин час това гледах,на задния му е всичко по-голямо-фланец,диаметъра на полуоските/брой на шлици изобщо не съм броил/,короната ,мисля,че това са достатъчно разлики за да не се пробва този вариант,макар,че сигурно има някаква възможност!
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Нова информация-отворихме един преден диф,за който твърдят ,че е свален от къса Витара 1,6 16v автоматик.Оказа се ,че броят на зъбите са 8/41 както при моята,обаче шлиците на полуоските са 26,вместо 22 както при мен и съответно диаметъра по-голям.
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Този ще е по-здрав от твоя и е от " испанка " ,можеби " английска " . За да го монтираш ти трябват и двете полуоски ,които влизат в касетата . Като казвам по-здрав имам впредвид по-дебелите и здрави полуоски ,но с кожуха положението остава същото . Можеш да му ползуваш короната и пиньона и го събираш с твойта касета .
                Автоматични Витари с такива предавателни числа няма заводски
                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Съгласен съм,ама засега ще го оставя за резерва,че сме измислили нещо друго да опитаме,ще видим дали ще стане.Най-грубо казано:
                  на мястото на предния диф ще се опитаме да монтираме заден с изрязани ръкави и комплект полуоски с карета от друг автомобил,естествено по-здрави!
                  0887/400121 Антон Донев

Коментар

Обезателно да снимате,дори и да е неуспешен опита,ще е доста интересно. Успех с начинанието и респект.
                    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                      Съгласен съм,ама засега ще го оставя за резерва,че сме измислили нещо друго да опитаме,ще видим дали ще стане.Най-грубо казано:
                      на мястото на предния диф ще се опитаме да монтираме заден с изрязани ръкави и комплект полуоски с карета от друг автомобил,естествено по-здрави!
                      Идеята е добра,дано да стане както сте го намислили.Ние във ВАЗ-раздела го имаме същия проект-успешен.Явор-/DORZI/ го беше правил и Нивата вървя доста след това без ядове.Успех.

Коментар

Колеги ,за проекта ще са ми необходими две счупени външни карета.Ако има някой да продаде или подари-свиркайте!
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Какви карета ,колега . Външни се разбира ама за какво .
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Ъъъъ, моите тракат силно, имам обещани от Trent, но неговата май е испанка, а не знае дали каретата на японките и испанките са еднакви.
                            Дайте информация може ли да се сложат испанските на японска витара, и ако стане-може и да ти изпратя каретата.
                            Само дето не се знае кога ще имам възможност да се поровичкам из предницата на жипката, че ме е налегнала страшно много работа...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

По темата за каретата, днес ги сравнявах с тези на колата-испанката, а смъкнатите са от японката, външно разлика нямат никаква. Може би утре ще ги разглобя и ще пиша дали имат вътре някаква разлика

Коментар

Имам предвид вала,който влиза в главината до външното каре.
                                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X