Обява

Свий
Няма добавени обяви.

променливи обороти витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: променливи обороти витара

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Е те сега майтапа стана пълен!
    Преи малко решавам да разтъпча Витарата и се почна. паля си директно на газ, запали, поработи 10 секунди и угасна. Е, казвам си, нищо, което не сме виждали. Слизам, поглеждам изпарителя - нищо му няма. Странно. Хайде на бензин - същата история, само дето работи около 2 секунди и гасне. Хъ!
    Понеже студено (има-няма към -6) а и живея на високо, пискам по инерция, паля на бензин, вдига 2500 оборота и ... угасва.

Брех, твойта кожа, сега пък какво?? не е като да не пискам на бензин от време на време за профилактика, а и миналия ден доста покарах на бензин - никакъв проблем. От друга страна TPS- ми е леко прецакан, та все още не успявам да се ядосам качествено. Пускам още малко по инерция, паля, газта в пода (знам, че не е красиво да се прави така) - вдга до към 4000 оборота и до там. Работи 5-10 секунди и угасне, както си е на 4000.

Да, ама тук вече TPS-а не играе чак толкова, и вече сериозно се хвърлям в размисъл. Слизам, гледам - нищо необичайно. Пак паля по инерция (досвидя ми акумулатора) - мака му и прасе, вдигна си оборотите и заработи като кукла - кеф ти газ, кеф ти бензин.

И тук е най-тъпото в цялата история. Когато е в къщи - дреме ми, обаче утре или вдругиден ми предстои обиколка по северна България, с възможни забежки на изток, а там ако ми го направи тоя номер, може да стане много кофти.

Акумулатора е отличен, има газ (почти 3/4), има и бензин достатъчно. Какво толкова може да е замръзнало, дето да се оправи за 10 секунди работа на мотора и да влияе еднакво и на газ и на бензин? Газовата е с клапан на изхода, затваря плътно, проверено, не е като да се дави от това. Идеи? Че много мразя повреди, които се "поправят" самички
    Същия номер ми го направи мойта в началото на зимата,когато започнаха първите студове.Тогава на мода беше една тема във форума,за бензиновите помпи,и естествено веднага заподозрях мойта в "саботаж"....И наистина,след като нарпъсках със контактен спрей всички релета, намиращи се пред акумолатора до блока с бушоните(включително и тях),понеже бях чел някъде във форума,че едно от тези релета е за помпата,на другата сутрин бях приятно изненадан, когато си запали от раз и така до ден днешен....
    SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Така, филтъра сменен, проблема решен И всичките кончета изведнъж си дойдоха на мястото. Ама аз съм си за бой, дето не го смених по-рано ... въпреки, че е далеч от срока за смяна, явно калпав материал. Тъпото е, че новия е съвсем същия ама нямаше други.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И аз,го смених с такъв(с някаква бяла хартия),но си пазя и стария,който е от нещо като плат... А...дали,може да се пере ..? Оригинален такъв е 34лв. ,а хартиеното менте е 15лв.,но явно за нищо не става.
        SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Аз на моята не съм го сменял откакто я взех. Май ще се замисля след тези страшни писания. Ама 34 лв много ми се видят... няма ли нещо по-руско, за 3,40
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Аз на моята не съм го сменял откакто я взех. Май ще се замисля след тези страшни писания. Ама 34 лв много ми се видят... няма ли нещо по-руско, за 3,40
            Леко се отклонявам от темата, но: на Лансера филтъра е същия с разлика 4-5 мм и е 14 лева. По-скъпите ги взимах по 18. Нямам идея що на Витарския му искат толкова. Чудя се дали да не ковна филтърната кутия от лансера на Витарата

Коментар

Тефчооо по писанките ,мненията и темите в които участвуваш реших и съм убеден ,чеси най-големия маистор във Старозагорска област ----- били пуснал някои телефон ,че дасе разберем по няколкостотин проблема откъм моита Витара..

boko
              Jeeep---KIA
              https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

Първоначално публикуван от bokostz Преглед на мнение
                Тефчооо по писанките ,мненията и темите в които участвуваш реших и съм убеден ,чеси най-големия маистор във Старозагорска област ----- били пуснал някои телефон ,че дасе разберем по няколкостотин проблема откъм моита Витара..

Буааааааааааааахахахахахахахахааааааааааааааа

Изкарах акъла но котката като се разхилих ... недей така бе човек!
                Просто не са ми наврени ръчичките на топлото място и не съм съвсем скаран с мисленето.

Телефона ми го има в профила, зънкай когато решиш. И да не свършим работа, поне ще се запознаем
                То аз Витарката ти сигурно съм я мяркал, ама не е лошо и ние да се знаем. Сряда и четвъртък съм оттатък Балкана, после вероятно съм си тук.

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                  Лъчо, не се мотай, заминавай на майстора, дето ти дадох номераче ми се пие тъмна бира
                  Вчера ходих/и без това нямаше да ме оставиш на мира/, но понеже беше загряла и я оставих пред сервиза за около три часа да изтине. Връщам се паля никакви проблеми, майстора вика пръскаш всички връзки с контактен спрей и това е. Тая сутрин паля пак никакво прекъсване. Сигурен съм, че проблема си остана, но решение за момента няма.

Коментар

Тя се е уплашила, човека е сериозенА за спрея, какво чакаш, да ти го дам в ръчичките ли

Коментар

Каза че било като при зъболекаря
                      Ако наистина е било хлабава връзка може и той да я е оправил, тъй като опипа почти всички връзки и датчици около празния ход още докато беше загряла. Абе май ще свалям клипа и пак ще вървя
                      Ще му я закарам да направи центровка и да я напарфюмира, да няма да му оставам длъжен. Поне ще знам как трябва да работи. Пък ти се обади като идваш насам, бирата чака.

Коментар

здравейте,започнах да следвам съветите за оборотите.смених въздушния филтър,напръсках с контактен спрей вадих вакуума-вдига оборотите слагам го падат,и сега се заби на 200оборота и не мърда.тази вечер го извадих пак/вакуума/вдигна на 500-600 оборота но,след като покарах малко и спрях пак на 200.помооощ моля
                        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

ами напръскай всички връзки,не само една, да не мислиш че само една лоша връзка е проблема

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                            ами напръскай всички връзки,не само една, да не мислиш че само една лоша връзка е проблема
                            а бре всички ги напръсках ,даже и на клапаните на АГУ-то

Коментар

Вече и топла ли губи обороти?
                              Като се извади вакума трябва да вдигне около 2000+.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                                Вече и топла ли губи обороти?
                                Като се извади вакума трябва да вдигне около 2000+.
                                Да и топла ги губи.Като го извадя вакуума ги вдига ама не съм погледнал колко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X