Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara G16A(8v) или G16B (16V)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Vitara G16A(8v) или G16B (16V)

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
    Мойта късата 16v без тунинг с оригинален размер гуми на газ ми гореше 7.6/100 извънградско, педала на газта обаче едвам го докосвам за да постигна такъв разход и средната скорост е 80-90 км/ч ... от там нагоре, нормално каране както си караме с Ванката 11-12 .... с големите гуми ... 14...15...16...17....18 абе като не ти пука как караш разходите са големи . Само че, някой спомена 16v и задължителен газов инжекцион - да ама не, повече от 2 години карам 16v с газови уредби с плочка . Не че няма проблеми но веднъж настроена уредбата не създава никакви проблеми, там много зависи от газаджията, а некадърници има много ... оф .... абе мамата си бало, всичко е един филм дето сами си го прожектираме .
    Трябва като идвам към Бургас или ти към Варна, да съберем витарките и да ги сравняваме - моята на газ при никакви условия не може да падне под 13,5 градско и 11 извън. Сам съм си газаджия и съм изпробвал много варианти, но дебитомера разваля работата. Освен разхода има и една много досадна липса на мощност при ускорение около 1200-1500 об/мин.

Коментар

Да се представя- витара 1.6х16- 1997год. Сузуки витара се произвежда основно с три двигателя от 1600 куб.см. Първият е с 8 клапана и с карбуратор, втория е 16 клапана-моноинжекция и 16 клапана-пълна инжекция. Голяма разлика в блоковете на двигателите няма, но главите и другите системи са различни, както съответно и мощността, която варира от 72 до малко над 100 к.с. Не е вярно и това, че на двигателя на витара-пълна инжекция може да се монтира само газов инжекцион. Аз карам повече от половин година с обикновенна газова уредба с емулатор и нямам проблеми- разход на дълги растояния- 9 на 100 газ. Ако нещо конкретно те интересува- питай-имам пълната ремонтна документация, обслужване и регулировки на всички БЕНЗИНОВИ двигатели на витара и Гранд Витара. Донесоха ми двете ръководства от Москва- на руски език са....
      http://www.autodata.ru/goodsinfo.osg...e=2&c=linkinfo
      http://www.autodata.ru/goodsinfo.osg...e=2&c=linkinfo

Коментар

колега, малко си в грешка, за 8 вентила, имат и моно, ей на до оня ден я карах и кажи от коя до коя година се произвеждат различните модификации, че да не правим полемика
        http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Vitara

че даже и тука не е пълна информацията, дали са двигателите само за щатите

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
          Трябва като идвам към Бургас или ти към Варна, да съберем витарките и да ги сравняваме - моята на газ при никакви условия не може да падне под 13,5 градско и 11 извън. Сам съм си газаджия и съм изпробвал много варианти, но дебитомера разваля работата. Освен разхода има и една много досадна липса на мощност при ускорение около 1200-1500 об/мин.
          Имах предвид за старата ми витара и то за много малък период от време когато беше с оригиналния размер гуми и шофиране като на погребение .
          Сега дългата ми дава 11-12 извънградско с 30" гуми и нормално карне .
          Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

здравейте,мойта е 1,6 моно 8клапана,газифицирана.за вече почити 2 год.каране нищо по двигателя не съм пипал.разхода върви м-у10-13на 100км по някога и повече.обута е с 30"гуми
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Възможно ли е на 8-клапановия мотор да се сложи глава от 16V, и какво друго трябва да се смени за да се вдигне мощността малко? Някъде четих че блоковете били еднакви, но дали е така...?

Коментар

не, колега, не става, двата блока са различни на теория, нека практиците кажат

Коментар

Тук чувам много добри отзиви за 1.6 8V. Аз съм с тоя мотор, още нямам впечатления от него, дано се окаже найстина надежден и най вече икономичен

Коментар

Да добро е моторчето много издръжливо и не чупливо.Това което се случва на повечето 8 клапанови мотори е да пукат блоковете.Нашата като я взехме я покарахме и след известно време се обадиха симптомите за спукан блок.Водата от радиатора се губеше загряваше до към червеното гасиме и пак се оправя и така иначе са добри
                    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

колега, ти си първият който чувам да е със спукан блок на 8в, евала на тоз дето го е разцепил, талант е бил

Коментар

А дали на 16v ще станат скоростите от 8v и какъв ли ще е резила?

Коментар

ми май са еднакви, ама съединителите са различни, в това съм сигурен, а относно кутията аз я имам, ако те интересува на лични, и ако става кутията от 8в естественно

Коментар

Твърдо 1,6 -8 винтила е в пъти по коравия мотор и може би най добрия в историята на Витара като изключвам 4 цилиндровата 2 литрова Витара,при 1,6 -8 и 16в разликата е 10-11 коня,но наждеждноста на 8 винтила е пословична за разлика от 16 ката която дефектира много в главите.Сравнението го правя при експлоатация до дупка,прегряване на автомобила,редовно давене, аве мундарлък от всякъде-кучето на Витарите е 8 винтила за мен спор няма,всички около мене с 16 винтила направиха ремонти,а и никога не са ме превъзхождали на 4x4,на магистралата по може.
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                              Твърдо 1,6 -8 винтила е в пъти по коравия мотор и може би най добрия в историята на Витара като изключвам 4 цилиндровата 2 литрова Витара,при 1,6 -8 и 16в разликата е 10-11 коня,но наждеждноста на 8 винтила е пословична за разлика от 16 ката която дефектира много в главите.Сравнението го правя при експлоатация до дупка,прегряване на автомобила,редовно давене, аве мундарлък от всякъде-кучето на Витарите е 8 винтила за мен спор няма,всички около мене с 16 винтила направиха ремонти,а и никога не са ме превъзхождали на 4x4,на магистралата по може.
                              Радва много това мнение, поредния плюс за стария мотор 8V
                              Само да попитам че не намерих инфо колко масло събира този мотор, че съм купил 4 литра туба дано стигне...

Коментар

ще ти стигне
                                http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X