Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara G16A(8v) или G16B (16V)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Vitara G16A(8v) или G16B (16V)

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
    ОК. Аз съм с 8 клапанова. От както качих 225/75/15 Грабери разхода ми закова на 10/100 шосе. В града е 14-15. На газ.100-120 си ги държи ако искаш. До сега с поддръжката не съм имал проблеми и за абсолютно всичко разчитам на себе си.По-простичко, по-лесно за обслужване. Не че сигурно и с 16ката няма да се справя С 2 думи-доволен съм.
    Основно при избора е да се гледа да не е амортизирана и изгнила,макар и да е с някой лев в повече. То им личи кои ги бива...
    Да това е истината, да е читава и да не е побългарявана .
    Пък дали е 8v или 16v все тая ... принципно само казвам че 16v са по нови но имай предвид че няма дълга база с 8v заводски ...
    Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Да се включа и аз, относно 16в не съм запознат и не мога да кажа мнение, но вече ми се обаждаха двама души за 8в, моното двигател, който продавам, те били с 16в, изводите са за вас! Както писа колегата по-горе, като спука глава 16в, омагьосват я и хайде на пазара, това при 8в-трудна работа. Моите впечатления от двата модела на G16A са:

1. Австрийката-Сузи, която вече я няма, 8в/моинжекция/59кв/ разход м/уградско от 100км до 160км/час 10л-11л/100км, а градско във Варна 12-13л/100км, много върви, лесен за поддръжка, докато не му сложиш газова, или не се прецака компа, никога докато го карах не ми е правил проблем!

2. Англичанката-Квазимодо, 8в/карбуратор/55кв разход м/уградско същият +-0,5л, не върви колкото моното, но имам да го настройвам, има някой клапан по карбуратора за смяна, градско същите показатели, по-малко динамичен, но това ще е временно, лесен за поддръжка, никакви компютри и сложнотии.

П.С. Имай предвид, че не съм почитател на газта, направи си колата добре, имам предвид нови кабели, хубави свещи, добро гориво и редовна профилактика на горивната и ел. система ще постигнеш същият резултат като на газ, но запазваш динамиката на бензина. Това е мое мнение

Коментар

А колеги какво ще кажете за гео тракер мислиа 4е е 8клапана защото е с газово има ли разлика с витарата, намират ли се 4асти?
        мислиа 4е на в ремето void имаше такова
        Споделете мнениа

Коментар

Първоначално публикуван от player_1 Преглед на мнение
          А колеги какво ще кажете за гео тракер мислиа 4е е 8клапана защото е с газово има ли разлика с витарата, намират ли се 4асти?
          мислиа 4е на в ремето void имаше такова
          Споделете мнениа
          Миналата година купихме Витара дълга база канадско изпълнение Сайдкик, в оригинал си беше 8 клапана и теглеше много добре, ама със 195 гуми
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Като стана въпрос някой засичал ли е с навигация колко вярно показва километража на Витарата с гуми 195/80/15.Това бяха оригиналните ми гуми и при тях ми даваше 10/100км разход на газ при 90км/ч.Само ,че не съм засичал колко вярно показва километража.При 31-ците километража показва със 7-8 км по-малко.Идеята ми е да проверим разликата в разхода на гориво,защото ако се окаже,че на гуми 195 километража показва повече от реалното/както е на много автомобили с ориг.гуми/,то разхода при по-големите гуми ще се окаже с по-малка разлика в сравнение с малките!
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

и аз да се включа.
              Вече почти две години си карам Дълга база Витарка Сайдкик - тристепенен автоматик с двигател 8 клапана.
              Двигателят бута масло, но са за смяна гумичките на клапаните. Разхода ми е 10-11 на 100 - извънградско и около 15 - 16 на 100 - градско (ГАЗ). - с двигателя нямам никакви грижи(освен да му доливам масълце). Поддържа 90-100км.ч. извън града и на по-големите баири си го включвам на бензин, че на газ хич го няма. Доволен съм от машинката.
              Mitsubishi Pajero III 3.2 DID: Subaru impreza 4x4

Коментар

на американските изпълнения да не ти се прецака компа, има д атърсиш, ако изобщо намериш?!!Тоест Гео и сайдкик?!

Коментар

Всъщност излъгах, че нямам опит с 16в на баща ми Баленото е с такъв, добър двигател, по-скъпа подръжжка, че има повече нещица, върви доста добре, но кутията му не бива много, но това е на баленото, двигателя е разположен напречно и кутията е различна.

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                    Като стана въпрос някой засичал ли е с навигация колко вярно показва километража на Витарата с гуми 195/80/15.Това бяха оригиналните ми гуми и при тях ми даваше 10/100км разход на газ при 90км/ч.Само ,че не съм засичал колко вярно показва километража.При 31-ците километража показва със 7-8 км по-малко.Идеята ми е да проверим разликата в разхода на гориво,защото ако се окаже,че на гуми 195 километража показва повече от реалното/както е на много автомобили с ориг.гуми/,то разхода при по-големите гуми ще се окаже с по-малка разлика в сравнение с малките!
                    Ще засека по ГПС-а и ще ти кажа има ли разлика в километрите. В скоростта има разлика - спидометърът показва, че се движиш с около 5 километра по бързо от действителното при скорост над 90 км/ч
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

При мене показанаията почти се изравниха като сложих 225/75/15 (нови)
                      Разликата е с към 2км в + за скоростомера и брояча в сравнение с ГПСа.

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                        Аз съм направил такова сравнение с гуми 215/75 15 - до 120 км/h абсолютно еднакво.
                        Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
                          Аз съм направил такова сравнение с гуми 215/75 15 - до 120 км/h абсолютно еднакво.
                          Става въпрос за това дали при изминати 100 км по ГПС, километражът показва също, че са изминати 100 км или 108, или 95 примерно.
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Моя километраж съм го засичал с GPS и сега съм със гуми 73 см (диаметър) ,215/80/15 -Fedima fronteira AT(регенерат).Показва точно.
                            Със 215/75/15 MT регенерат,километража показва с около 1км/ч повече.
                            Трябва да се има в предвид ,че и GPS-ът има някакво допустимо отклонение в скороста.То и точноста на позициониране е до няколко метра +/-
                            п.п. Повечето коли,които съм засичал (без тунинг) ,имат по ниска реална скорост в сравнение тази която показва таблото.Несъм пробвал такива с дигитално табло.
                            0888 364 731

Коментар

Чел съм за БМВ ,че километражите фабрично им е заложено при над 100км/ч да показват повече от реалното.Предполагам и при другите коли е така!
                              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Гледайте сега една проста сметка,поправете ме ако греша!!!
                                Ако приемем,че при гуми 195/80/15 километражът ни показва с 5км повече,или вместо 95км 100км,то реалният ми разход не е 10/100 газ,както си мислех,а 10,52/100.По същия начин смятах,че ако при гуми 31/10,5/15 разходът ми е 12,5/100км газ,приусловие,че километражът показва 100 вместо 108км,то реалният ми разход не е12,5/100 ,а11,57/100.Или разликата 11,57-10,52=1,05.Или излиза,че ми харчи само с един литър повече с големите гуми!
                                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X