Обява

Свий
Няма добавени обяви.

случка с КАТ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: случка с КАТ

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Тия болтове са преоразмерени поне 10 пъти. Ще се скъсат само при зверска катастрофа, а тогава ще ти е последна мисъл тоя болт. Актът си е акт, искали са да го спират от движение...
    Аман от компетенти! Производителят на возилото с радост би си спестил някоя гайка, ако не е необходима.
    Искате ред и липса на малоумщина по пътя, пък пищите, когато ви санкционират за явно нарушение.
    Ако не си виждал падащо колело, аз СЪМ.
    Имаш ли идея с колко "тунинговани" с тел и канап кочини се разминаваш всеки ден???
    Показаха ми опит за ремонт на спирачни тръбички с маркуч за системи дори!!!
    Не съм фен на куките (ама хич), но искаме хем да няма кретенизми на пътя, хем да ни пускат ако може, въпреки всичко!
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
      Колегите са го казали много добре. И мен са ме спирали за липсваща гайка. И ме спряха точно защото видяха че липсва гайката. В закона е чл. 100 и някой, преди 110-и. КОлата се спира от движение.

Както във всчко стадо си има мърша, може да си попаднал на нея. АЯ може да си попаднал и на съвечстен катаджия. Аз съм имал такива случаи, тогава си платих акта с кеф.

Нека темата не се превръща в задружно оплюване на КАТ !
      Видяхме се за камъняка на Плана... Питаш ли ме втори път що не се престраших да мина през мъглата (камион на прав път, перфектно за изпреварване)... Върви си Витарника... Тъкмо днес махнах подписа за високите скорости... Ще го връщам...

Коментар

Toва защото откъде почна темата... 2 поста нагоре... NIKSD, чети, бе човек...
        Чета аз, и колкото повече чета, толкова по горчиво ми става кафето /при нас е сутрин/. Заяждали са се и с мене. Пробвай да караш с Американска книжка в България и ела да видиш какво става. На вас ви искали по 20 лева. На мене ще ми искат по $100.00 само защото съм "американец". Тука обаче не говорим за неправилно написан акт. Не говорим и за "номерата са мръсни" в най-голямата киша. Говорим за напълно нормален акт съставен за нещо, което релано застрашава всички около това превозно средство.
        Ние нямаме годишен технически преглед, на 2 години минаваме тест за изгорели газове. Това е. Пипнат ли те обаче с липсваща гайка, тая кола е на паяка. И ако мрънкаш си арестуван. Хем искаме да имаме закони, хем "обжалвай".
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
          Колегите са го казали много добре. И мен са ме спирали за липсваща гайка. И ме спряха точно защото видяха че липсва гайката. В закона е чл. 100 и някой, преди 110-и. КОлата се спира от движение.

Както във всчко стадо си има мърша, може да си попаднал на нея. АЯ може да си попаднал и на съвечстен катаджия. Аз съм имал такива случаи, тогава си платих акта с кеф.

Нека темата не се превръща в задружно оплюване на КАТ !
          Подкрепям. Четем ли стриктно закона си нарушител и това е. Много зависи и от самото отношение. Аз лично при едно културно отношение бих се съгласил и платил глобата с усмивка. Много полицаи се държат съвсем професионално, но пък други... Като знам за какво си затварят очите и как взимат пари от хората и ако целенасочено ще ми сваля багажа, ще се заяжда, ще ме прави на маймуна все едно карам 30 кила хероин ще си въртя нещата до край, ако ще и в съда. Вярно, накрая може и да загубя, но поне ще съм го разходил 2-3 пъти до съда, ще съм му показал как се общува нормално.

Знаете поговорката - "Каквото повикало, такова се обадило".

И другото е, че като са много стриктни в спазването на закона да го научат добре, защото лично съм имал случай да ме спрат и да не ми се представят, което е напълно задължително. Значи той не спазва закона, а очаква от мен да го спазвам.

И като гледам доводите да допълня само. Ако знам, че ми няма гайката и карам така 2 месеца е едно, но съвсем друго е да не знам, че я няма или да знам и ще я сложа нова в близките 3-4 дни, щото не винаги става на момента. Аз лично в момента нямам аптечка, щото я оставих в друга кола и карам седмица вече без аптечка. Смятам до 3-4 дни да сложа нова. Ако в това време ме спрат ще се оправдавам, но няма да се сърдя ако ми пишат акт.
          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Когато колелото е несиметрично завинтено, саморазвиват се и мъртво-клеясали болтове. Ако не го направят, то е поради рядък късмет или защото са от другата страна на колата, където пък при същите обстоятелства се затягат до откъсване.

Коментар

Аз пък имах една Lancia Thema 3,0 литра, на която в един момент установих, че няма 1 болт на задно дясно колело, като впоследствие се оказа, че изобщо няма резба там, на тази "дупка"... А съм вдигал 230 с нея (преди да видя липсата - беше с пластмасови капаци на джантите)... Така си остана, само дето не смеех да експериментирам със скоростите, накрая ми я откраднаха - ако твърдите, че е толкова страшна липсата на 1 болт, дано да са се пребили някъде крадците с нея
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Аз пък имах една Lancia Thema 3,0 литра, на която в един момент установих, че няма 1 болт на задно дясно колело, като впоследствие се оказа, че изобщо няма резба там, на тази "дупка"... А съм вдигал 230 с нея (преди да видя липсата - беше с пластмасови капаци на джантите)... Така си остана, само дето не смеех да експериментирам със скоростите, накрая ми я откраднаха - ако твърдите, че е толкова страшна липсата на 1 болт, дано да са се пребили някъде крадците с нея
                Абе веднъж стомна за водичка,втори път...На третия я знаем приказката...Колко струва един болт(гайка)?Моята беше 38 лв...е струва ли си да се мре за тези пари???Даже и акта не си струва да се оспорва,ако се вземат мерки за набавянето на липсващата...Абре,колко струва ВАШИЯ живот?И този на другите?
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Аз друго искам да попитам- след като всички разбрахме, че за такова нарушение се спира колата от движение, как могат тогава да ти пишат само акт и да не я спрат? Питам, защото нещо не мога да разбера кой преценява дали... или..? Тука например не може да ми напише глоба за над 100 мили, пише ли ми глобата, трябва да ме прибере на топло. Закона е ясен. Каква е тая мъгла- хем се спира по закон, хем може и само с акт. Или зависи от размера на гайката? Я ме светнете.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    Аз друго искам да попитам- след като всички разбрахме, че за такова нарушение се спира колата от движение, как могат тогава да ти пишат само акт и да не я спрат? Питам, защото нещо не мога да разбера кой преценява дали... или..? Тука например не може да ми напише глоба за над 100 мили, пише ли ми глобата, трябва да ме прибере на топло. Закона е ясен. Каква е тая мъгла- хем се спира по закон, хем може и само с акт. Или зависи от размера на гайката? Я ме светнете.
                    Върни се в Родината, всички ще се радваме... говоря сериозно!

Коментар

Аз не само, че не бих обжалвал такъв акт, а ще благодаря на полицаите, че са забелязали липсата на гайката. Да караш така си е голям риск и не знаеш кога може да се развие или скъса още някоя гайка и...
                      Не искам да си представям последствията, ако някой неопитен шофьор лети срещу мен с автомобил, на който са разхабени или липсват гайки. Това за мен си е престъпление, защото застрашава сигурността на всички.

До колкото разбирам, колегата не се е ядосал толкова на акта, колкото на щателната проверка и заяждането от страна на полицаите. За това подкрепям че не са прави и също бих се ядосал.

За съжаление процеса е кръгообразен, за да си спечелят респект полицаите и да започнем да ги уважаваме, както е в нормалните държави, трябва първо да започнат да си вършат работата и да спрат да се заяждат и да си просят...
                      www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                      0898777327

Коментар

Върни се в Родината, всички ще се радваме... говоря сериозно!
                        Ще се върна/за 20 дни/ За повече ... не. Не ми издържат нервите. Не си заслужава да си трови нервите човек при положение, че има и друга алтернатива.
                        Коментарa е кратък, защото все пак съм Българин.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          Ще се върна/за 20 дни/ За повече ... не. Не ми издържат нервите. Не си заслужава да си трови нервите човек при положение, че има и друга алтернатива.
                          Коментарa е кратък, защото все пак съм Българин.
                          Да си дойдем на думата... другото е плява!
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...854#post909854
                          вече писах:

То че славяните носим на зор и оцеляваме е ясно от хиляда години! Ама що да е все така? Руска частушка:

В поле мирно пашет трактор,
                          в далине горит реактор,
                          даже тьiсячи рентген -
                          не сломят Советский член!

Коментар

Да си дойдем на думата... другото е плява!
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...854#post909854
                            вече писах:

То че славяните носим на зор и оцеляваме е ясно от хиляда години! Ама що да е все така? Руска частушка:

В поле мирно пашет трактор,
                            в далине горит реактор,
                            даже тьiсячи рентген -
                            не сломят Советский член!
                            Само не знам що реши, че в България сме преимуществено славяни? Да, имаме славянски черти (най-гадните от българския характер), но за щастие не са предоминантни.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Само не знам що реши, че в България сме преимуществено славяни? Да, имаме славянски черти (най-гадните от българския характер), но за щастие не са предоминантни.
                              Според мен не са най-гадни! Силни са ни гените! Дали сме славяни не му разбирам!

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                                Абе веднъж стомна за водичка,втори път...На третия я знаем приказката...Колко струва един болт(гайка)?Моята беше 38 лв...е струва ли си да се мре за тези пари???Даже и акта не си струва да се оспорва,ако се вземат мерки за набавянето на липсващата...Абре,колко струва ВАШИЯ живот?И този на другите?
                                При мен проблемът беше, че по неизяснени причини изобщо нямаше резба на спирачния диск (или както там се казва), болтовете свободно влизаха и изпадаха оттам - от това място - което автоматично водеше до търсене на два нови диска и ... Bogoljub Gagic не разполагаше в онези години (1 9 9 с необходимите за целта капиталовложения
                                Мисля (лаически, дилатантски и т.н.), че болтовете затова са няколко, именно ако падне един, да останат поне 3 или 4, колкото са там... нали и фаровете са поне два, имаш два спирачни кръга, два-три стопа и т.н. - повечето системи в автомобила са дублирани, като целта е да има поне една оцеляла, докато смениш, ремонтираш. Иначе щяха да ги правят колите с 1 фар, 1 стоп и т.н. В случая става дума за откровено заяждане на КАТ-аджиите и каквото и да ми обяснявате, това е положението. Първият ми автомобил (както и на повечето по-възрастни колеги тук), естествено беше "ВАЗ"... вечно нямаше ту един мигач, ту един габарит... все му се губеха някакви тоци... през 1994 г. се прибрах от морето без спирачки, веднага след като бях минал именно заради тях в бургаски сервиз (оставиха ме на "Петолъчката", с две малки деца). По пътя ме спряха катаджии да ме питат защо карам през деня на фарове и "толкова бавно" и изобщо не разбраха, че съм само на ръчна... Как така ще му спират на човека автомобила от движение - вие давате ли си сметка какви грозни бракми се движат по пътищата и никой не ги закача за нищо, а тук за липсващ болт...
                                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X