Обява

Свий
Няма добавени обяви.

случка с КАТ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: случка с КАТ

Първоначално публикуван от Ivan Stoinov Преглед на мнение
    ...правописна грешка...тапаци...
    пък като напишеш обжалването с повече от техните правописни грешки, гледай майтап.

Коментар

Обективно погледнато са прави, но за пръв път чувам да се заяждат за такива глупости. Споделям мнението, че е добре да се кара с всички болтове, но винаги може да кажеш /или да е било така/, че последно като се го гледал си е бил там. Ако искаш обжалвай, но ще трябва да ходиш на дело в Плевен. Не знам дали ходиш често. Винаги може да се изтъкне, че не си забелязал, болта си е бил там. Полицаите са се държали грубо, през времето, когато си бил спрял са минавали коли с различни нарушения, които те не са санкционирали и т.н. Но това са по-скоро адвокатски похвати за "спечелване" на съдията или ако обжалваш пред началника им, да ги накара да нашипат някое друго обяснение. Закона си е закон и аз сега като се замисля ако ме спрат и много, ама много се заядат е възможно почти винаги да открият нещо.Ако искаме да сме защитени от закона трябва и да го спазваме. Все пак си мисля, че има и морална гледна точка и винаги може да се разбереш с полицаите за дреболии. Аз сякаш за малкото ми спирания /без едно май/ съм попадал на разбрани, но човеч никога не знае.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        Стига сте разсъждавали!Има кой да мисли колко и какви болтове да се слагат!...(доста често ги критикувам даже),но в случая са прави
        Тия болтове са преоразмерени поне 10 пъти. Ще се скъсат само при зверска катастрофа, а тогава ще ти е последна мисъл тоя болт. Актът си е акт, искали са да го спират от движение. За това се кОся.
        п.с. заяждали са се за неотлепена лепенка от предишната винетка. И такава тема има.

Коментар

Леле майко! Какви бисери, какво нещо. Дайте сега като нещо не е наред с пътищата или с цените на горивата или... да караме с незавити гайки по гумите. И изказвания от рода "тия са тъпаци, обжалвай" са меко казано заядливо детински.
          Както се разбра акта е направен заради съвсем реален проблем с колата. Пожелавам на тия, които обжалват такива актове да им се натресе някой челно в колата заради протестни действия от рода "е няма да си завия гумата пък"!
          Искам да употребя малко по различни думи за реакцията на накои индивиди по повед съвършенно правилен акт, но ще ме баннат веднага. Затова ще се огранича само със следното- не сте прави!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
            ...през времето, когато си бил спрял са минавали коли с различни нарушения, които те не са санкционирали и т.н. Но това са по-скоро адвокатски похвати...
            Никой нормален адвокат няма да изтърси това в съд.

Пределно ясно е, че ако полицаите спират всички, които правят нарушения, докато има при тях спряна кола, няма да си тръгнат седмици наред и ще предизвикат грандиозно задръстване.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              Тия болтове са преоразмерени поне 10 пъти. Актът си е акт, искали са да го спират от движение. За това се кОся.
              Верно ли са преоразмерени! Я дай малко информация, защото аз мислех, че са си точно по размер!

Коментар

За кое са прави? Че си трошим колите по дупките? Че зареждаме горива с неясен произход? Че са ме спирали с ограничение 40 по път като магистрала (по 2 широки ленти в посока, по средата мантинела, ама имало разклон за някво село)? Че са ми вдигали колата без нарушение (решили да мият улицата)? Че в края на годината няма месечни винетки, но за сметка на това в началото на годината няма годишни, няма никакви... Че цените на задължителната ГО са такива, щото ако били по-ниски някой застраховател можело да фалира? Сядам зад волана с 10 документа, да не ги изброявам. Ако карах ТИР сугурно щяха да са цял класьор... Нито аз, нито те са съвършени, а това за което пише колегата си е заяждане. За причината не знам, досега проблем с полицай не съм имал, да чукам на дърво!
                Браво !!!!! Напълно съм съгласен !!!!!
                Спират ме и викат - Караш със привешена скорост била 120 а аз съм със бус ,спринтер и таман излизам от града. Да съм карал най много със 75-80 !Направих следното - поисках си талона за "малко "качих се във спринтера казах им да си търсят друг балама и си тръгнах ,а те нищо !!!! Ако бяха прави дали щеше да е така ,а ?А ние как да си защитим правата ?Спрели са някой със парички и привишена скорост,взели са каквото им е дал и търсят на кого да лепнат засечката на радара !
                Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                  Верно ли са преоразмерени! Я дай малко информация, защото аз мислех, че са си точно по размер!
                  1. Преоразмерени за силите, подложени на нормална експлоатация на колата.
                  2. Искали да го спират от движение. Аз лично такъв акт не бих обжалвал.

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение
                    Спират ме и викат - Караш със привешена скорост била 120 а аз съм със бус ,спринтер и таман излизам от града. Да съм карал най много със 75-80 !Направих следното - поисках си талона за "малко "качих се във спринтера казах им да си търсят друг балама и си тръгнах ,а те нищо !!!! Ако бяха прави дали щеше да е така ,а ?А ние как да си защитим правата ?Спрели са някой със парички и привишена скорост,взели са каквото им е дал и търсят на кого да лепнат засечката на радара !

Много се изненадах как ми е проработило турбото и реших да проверя трака на гпс-а... Учтиво помолих г-н полицая да си пише акта докато аз разтоваря трака и какво да видя... в посоченото от радара време съм се намирал на едни други ширини и съм се движил с 70 км/ч. Естествено показах желязната логика и ...

последва учтиво връщане на документите и вадене на топката от мрежата на КАТ ...
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=%EA%E0%F2+gps

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Никой нормален адвокат няма да изтърси това в съд.

Пределно ясно е, че ако полицаите спират всички, които правят нарушения, докато има при тях спряна кола, няма да си тръгнат седмици наред и ще предизвикат грандиозно задръстване.
                      В жалбата, в жалбата. А за тва кво се изтърсва там да не отваряме темата, че кво ли не съм слушал... Това се описва в жалбата и в съда не наблягаш на него /то е споменато само и може да се повтори да речем/, но навеждаш съдията на мисълта, че са се занимавали с дреболии, а не с каквото трябва. И той кара кола. Говорил съм със съдия разглеждащ случай, в който на живущ в блока му се включва алармата 10 пъти и съсед подава сигнал за нарушаване на нощния шум. От там виновника играе етюд, че алармата била изправна, носеше документ /ама издаден 2 дни след случката/, че може на всеки да се случи, че в това смутно време не може да е без аларма. Реално алармата наистина била влудила блока и се включвала сама, но... съдията се замислил, че може да се случи на всеки, че не заслужава наказание за това и акта отпадна.

И още повече тия жалби много често се пишат от потърпевшия, който като нормален гражданин изтъква факти, които за него са ненормални /макар и правно нерелевантни/ и върви в своята посока. Дори и адвокат да е не пречи да го изтъкне. Разбира се повтарям, няма правна сила, но навежда към определени размисли.

В заключение да кажа. Съдиите не обичат много полицаите, особено тъпите /а той, като му е гледал 3 дела и го знае вече/. Така че не може на черното да се каже бяло, но винаги и с всички средства можеш да намекваш неща в твоя защите или да се изкараш в по-добра светлина, дори и да няма никаква основа в закона. Познат ми е разправял, че са му писали акт и двамате полицаи нещо са били превъзбудени. В редовете за възражения долу той просто и написал "Имам съмнения, че единия полицай е в нетрезво състояние. Реагира неадекватно, не описва точно ситуацията и се държи грубо". След това въпросния полицай е скъсал акта и го е пратил с доста псувни да си ходи. Не казвам да го пробвате, като може би в повечето случаи би било много грешен ход, но ситуации много и във всяка има поне по 2 варианта за евентуално обжалване или шикалкавене. В един случай е ясно, че ще падне, в друг не много, в трети просто се пробваш, в четвърти е невъзможно. Във всички случаи обаче ако ти се занимава може да се пробва.
                      Последно редактирано от marin199; 16-11-09, 19:07.
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение

Вие въобще четете ли?! НЯМАЛО е гайка и е написан акт за НЯМАНЕ на гайка. Ти говориш за съвсем друго нещо. ЕГАТИ! Нямам думи, ще му падне колелото, ще пребие някого, пишат my акт и в същото време хора, вменяеми уж, с книжки, с образование... го защитават. Че и да обжалвал! Рядко си го мисля, ама добре, че емигрирах.
                        Последно редактирано от Goblin; 16-11-09, 21:15.

Коментар

Тия болтове са преоразмерени поне 10 пъти. Ще се скъсат само при зверска катастрофа, а тогава ще ти е последна мисъл тоя болт. Актът си е акт, искали са да го спират от движение. За това се кОся.
                          п.с. заяждали са се за неотлепена лепенка от предишната винетка. И такава тема има.
                          Ако в случая не се касае за кражба,много е вероятно и останалите болтове да тръгнат ,,по пути Ленина''...Тогава да видим колко пъти са преоразмерени...Пак казвам,случват се и кражби...На мен лично са ми крали болт и знам колко е гадно:
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=58313

Но ако благодариш,че са забелязали липсата и обещаеш по най-бързия начин да се снабдиш с гайка,не вярвам да те санкционират...
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

1. Преоразмерени за силите, подложени на нормална експлоатация на колата.
                            2. Искали да го спират от движение. Аз лично такъв акт не бих обжалвал.
                            Евала, и аз не бих обжалвал. Може да се разхлаби, на всеки може да се случи, но от морална гледна точка никога не бих обжалвал такова нещо. В едни други държави тая кола щеше да е натоварена на паяк още там на пътя. Ама....

Коментар

Първоначално публикуван от metipeti Преглед на мнение
                              Здравейте колеги,
                              Искам само да споделя, какво ми се случи с тия катаджии. Направо съм бесен!!!
                              Пътувам си по околовръстното край Плевен и ме спират. След супер обстойна проверка + проверка за алкохол + всичкия багаж на земята и понеже нямаше за какво да се хванат.... - откъде видяхя, че ми липсва една от гайките на предното ляво колело!? - и като се почна едно писане на актове... - та чак до спиране от движение!!! - ЗА ЕДНА ЛИПСВАЩА ГАЙКА!?
                              Toва защото откъде почна темата... 2 поста нагоре... NIKSD, чети, бе човек...

Коментар

Колегите са го казали много добре. И мен са ме спирали за липсваща гайка. И ме спряха точно защото видяха че липсва гайката. В закона е чл. 100 и някой, преди 110-и. КОлата се спира от движение.

Както във всчко стадо си има мърша, може да си попаднал на нея. АЯ може да си попаднал и на съвечстен катаджия. Аз съм имал такива случаи, тогава си платих акта с кеф.

Нека темата не се превръща в задружно оплюване на КАТ !
                                Георги Гатев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X