Първоначално публикуван от td120
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Охлаждане на Сузуки Гранд Витара 2,0 128 к.с. J20A мотор
Свий
X
-
-
Еми пипайте,оглеждайте...мултицет с термодвойка е без пари. Ако сензорът/уредът на таблото лъжат, термометърът иде на помощ (ако ползвате инфрачервен,слагайте черна лепенка или хартиено тиксо,ако мерите връз гол алуминий). Маркучи,радиаторен съд горе...глава...блок...корпус на помпата...маркучлета.
Зер на първо четене проблем няма...и зима е все пак...
-
-
Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
Остава и да е тествана правилно ......
Ако искаш ти правя тест пред теб:
- ако има газове - плащаш ми консуматива.
- ако няма - черпя те една бира
Коментар
-
Първоначално публикуван от viking Преглед на мнение
напълно студен е моя
Коментар
-
Системата е на ръба като напълно изправна , а в случая имаш газова уредба ,нали? Аз реших на една витара проблема със друг термостат ,казанче от опел и друга конфигурация на маркучите ,като се получи европейската система със казанче под налягане и въздушна междина. Работи безпроблемно вече 3-та година ,а преди това два пъти се сваля глава и сменят термостати без успех. За мен ,охладения антифриз от газовата се "влива" точно на патрона на термостата и така го охлажда.Калин Владов,09РСПБЗН
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнениеСистемата е на ръба като напълно изправна , а в случая имаш газова уредба ,нали? Аз реших на една витара проблема със друг термостат ,казанче от опел и друга конфигурация на маркучите ,като се получи европейската система със казанче под налягане и въздушна междина. Работи безпроблемно вече 3-та година ,а преди това два пъти се сваля глава и сменят термостати без успех. За мен ,охладения антифриз от газовата се "влива" точно на патрона на термостата и така го охлажда.
Имам познат, който завърши инженер в Германия и работи в БМВ охлаждащи системи на 6 и 8 цил. двигатели и като знам, през какво минава една охлаждаща система преди да бъде пусната в производство съм далеч от мисълта, че може да бъде побългарена и да работи по-добре. С този коментар не искам да засегна никой гаражен майстор и тунинг факир, просто споделям мнение и търся решение за моя проблем.
Коментар
-
Първоначално публикуван от viking Преглед на мнение
Съгласен съм с Вас, но не съм голям фен на преправянките, считам, че японските инженери са го измислили доста добре, като е нормално с възрастта да се появят проблеми, които обаче трябва да се открият и дигностицират, и отстранят правилно и системата ще функционира отново добре.
И в този ред на мисли си е "преправянка" колкото и да не ти харесва.
Та - послушай колегата
Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар