Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Първоначално публикуван от Bozhinov Преглед на мнение
    Колега много добре си го направил Джимнито евала това ми е любимия джип,и ми предстои закупуване ,но виждам че тука са хората които могат да ми дадат инфо......искам да разбера от бензина кои двигател е с верига и кои с ремък, предлагат ми 2002г 1.3 бензин.......дали е с верига и какво можете да кажете за него, предварително ви благодаря колеги, и честит празник на всички българи ))

Колега двигателя с който съм аз е G13B, той е с ремък. По-новия M13A е с верига и се монтира от 2001. Провери номера да двигателя на колата която купуваш и ще разбереш. И двата двигателя са почти идентични като параметри, и двата съм ги карал разлика не намирам, може би с веригата разходите са му по-малко.
    Поздрави
    Иво
    Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

От: До: Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Благодаря Ви за светкавичния отговор,ами да искам да е с верига че един разход по малко ,какви са ти впечатленията мноо съм изчел за тях и вс ги хвалят,като разход май са мноо икономични за шосе говорим и каква е най-добрата скорост на двигателя......и ако не е тайна колко ти излезе лифта.........много вапроса май станаха)) Честит празник Българи!!!!

Коментар

От: Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Първоначално публикуван от prado Преглед на мнение
        Фланците са 32 мм. и са универсални, засега нямам проблем с тях. На последната разходка скъсах планките които държат десния преден ам и сега ще ги подсилвам и от двете страни. Ламаринката там е много тънка и си мисля, че не издържа на по-твърдия ам.
        Ще кача снимки как съм подсилил.
        Поздрави
        Иво

един клип след лифта
        http://www.youtube.com/watch?v=tK-Qe...layer_embedded
        http://www.youtube.com/watch?v=opwAn...layer_embedded
        от къде са фланците и шпилките

Коментар

Я сподели как се държи Lock Rite има ли някакви ядове с него?

Коментар

Lock Rite е супер никакви ядове за сега, трябва да му свикне човек на шумовете и това е.
            Максималната скорост по книга е 140 км/ч, според мен около 110 -120 е добре. От Англия насам под 8 не можах да сваля разхода.
            Фланците и лифта са от jimnybits.co.uk там има цени.
            Поздрави
            Иво

Коментар

а Джимито можели да се чипова,смисал да му вдигнем малко силицата и дали ще се отрази на разхода?
              поздрави

Коментар

Джимнито може да се чипоса, но смисъла е... безсмислен
                Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                Mercedes w212 E350 4matic
                Ducati Monster 600
                O888795575

Коментар

Няма смисъл от чипосване. Ако искаш силна и икономична малка джипка, Джимнито не е за теб. Гранд Витара къса с 2000 м3 ще ти е по сърце и едно газово и си готов.

Коментар

защо бе колеги Джимито не е ли икономично?аз поне така знам ,ама съм чувал че при потегляне немало мощност затова питам поздрави

Коментар

колеги,какво стана ,дайте професионалното си мнение.......дайте да видим туй прословуто Джими колко харчи,ставали за дълаг път?кой гуми се чуства най добре,и как стоят проблема с частите ...имали ги 2ра и Ви благодаря предварително

Коментар

колега Прадо виждам , че си от търново ,да те попитам знаеш ли къде има лазерно рязане.трябва ми ,за да си изрежа броня за витарката нещо такова трябва да е http://offroad-bulgaria.com/showthre...t=30437&page=8 145 пост благодаря предварително ( имам чертеж на файл и изваден на скица реален размер направо да се реже)
                        Сузуки Витара 1.6 М.И. - R.I.P. 1995-2016
                        Мъжът е като хладилна чанта, ако го напълниш с бира, може да го носиш на всякъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Bozhinov Преглед на мнение
                          колеги,какво стана ,дайте професионалното си мнение.......дайте да видим туй прословуто Джими колко харчи,ставали за дълаг път?кой гуми се чуства най добре,и как стоят проблема с частите ...имали ги 2ра и Ви благодаря предварително
                          Колега, за дълъг път Джимнито не става, от Англия до тук си беше ужас. Среден разход 8/100 повече от 110 и в колата не се чуваме. Джимнито е за градска кола с къси скорости, и за горски извращеня и усилено ловуване. За друго не става, 2 врати малки седалки, малко пространство, за един куфар трябва да свалям задните седалки. В края на седмицата ще го видя в състезателен режим колко ще устиска. Много от частите са заменяеми със самурайски.
                          Поздрави
                          Иво

За лазера колегата са писали в другата тема, ако не се оправиш в Дебелец пиши там да те насочим другаде.

Коментар

Ами на скоро станах ловец колега, затОВА питам за Джимито, искам да си го ползвам но немога да подЪржам 2 коли и мисля само с него да мина, граЖданската му е малка , данака също.
                            Мислих по голям джип да взема, ама се спрях на Джимито, а и в града ще се мушка на всякаде, нема проблеми малко ще ме узори за дЪлго патуване, ама неможе ... до края и душата в рая хахах.
                            благодаря все пак ,в този сайт наистина хората веднага се отзовават и пишат най сърдечни благодарности и пак ще подържаме връзка ) поздрави.

Коментар

Зависи какво разбирате под дълго пътуване и си зависи от състоянието на Джимнито. На prado е модифициран луноход . Моето си е както е от завода. Не е адаптирано за оффроуд. От София до морето - никакъв проблем.Това лято, разходът му София-Бургас (натоварено като за 14-дневно летуване) беше 5.5 - 6/100 при средна скорост 90-100 км.ч.
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

ееее супер колега това е разход кйто да ти завиди човек и мойто ще е такова заводско но по нататъка може и да го лифтна,но сичко с времето си,а колега даника какво ще рече натоварен като за 14 летуване.......свалил си му задните седалки,или илаш от горе багажниксабирали бая багаж......поздрави и благодя пак !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X