Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Първоначално публикуван от ЦОНКО Преглед на мнение
    Леко лифт?..............
    За по сериозни постижения, със сигурност ми трябва. Лифт и гуми 235/75 поне. За момента не съм разрешил проблема с раздатката или предавателното число на дифовете. Само лифт и гуми няма да стигнат сериозно ще окуцее откъм мощност.
    Засега сме на размисли и страсти.
    Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Първоначално публикуван от prado Преглед на мнение
      За по сериозни постижения, със сигурност ми трябва. Лифт и гуми 235/75 поне. За момента не съм разрешил проблема с раздатката или предавателното число на дифовете. Само лифт и гуми няма да стигнат сериозно ще окуцее откъм мощност.
      Мога за една седмица да ти доставя пиньон и корона с предавателни число 5,125:1 с цена 700 евра.

Коментар

на клипа с какъв размер гуми е.кобри са нали.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
          Мога за една седмица да ти доставя пиньон и корона с предавателни число 5,125:1 с цена 700 евра.
          Знаеш, че ако ми прещрака веднага ще се метна, ама още обмислям концепцията.

Гумите са 195/80/15 и са Инса Спешъл Трак с шарката на Кайман.

Коментар

Първоначално публикуван от prado Преглед на мнение
            или предавателното число на дифовете. Само лифт и гуми няма да стигнат сериозно ще окуцее откъм мощност.
            Мисли добре!
            Моята витара като я взех се кефех как яко набира на старта. Даже предния собственик се хвалеше, че на светофарите късал голфовете. Това с гуми 195/75/15. Както е редно взех си кални-Fedima extreme evolution в размер 235/75/15. Витарата стана доста по-тромава отпреди. Отчасти заради по-големият диаметър, отчасти заради по-голямото тегло на гумите.
            Направих си и фланци, стоманеми, че ми се видяха много 200лв за алуминиевите от Явор. Те ми излязоха 100 лв, с доста "спестяване" от цените, ама си имам връзките. Уточнение-Правените фланци не са на сметка, най-добрият вариант са фабричните. Струваше ми се, че със свой труд ще ми излязат най-много 50 лв, ама не... Все пак китайските стоки са с най-ниските цени, да се замислим преди да започнем да си правим самодейности.
            След отклонението-с фланците витарата стана още по-тромава, и сега няма нищо общо с първоначалната си пъргавост.
            А ако някой каже, че извън пътя не е нужна пъргавост, да се обади-ще му обясня защо е нужна. От краткия си опит в гората разбрах, че и половин ват е от значение когато си на калния баир

Та високи гуми е добре, ама ако се кара по равно, и не се зориш по баирите. Иначе без по-бавни диференциали няма да е добре.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е трябва да се правят и компромиси неможе големи гуми и да искаш да имаш сила в мотора а пък с малки в гората не става .Тогава трябва да се мисли как да се повиши мощността
              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
                Е трябва да се правят и компромиси неможе големи гуми и да искаш да имаш сила в мотора а пък с малки в гората не става .Тогава трябва да се мисли как да се повиши мощността
                А аз и не само аз защо си мислим, че всичко е въпрос на предавателни числа и въртящ момент. Мощност не е излишна, но правилния начин е да разтовариш диференциалите и цялата трансмисия от товара на големия диаметър на гумите като промениш предавателните числа. Защото рано или късно ще строшат нещо по системата ако не го направиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  След отклонението-с фланците витарата стана още по-тромава, и сега няма нищо общо с първоначалната си пъргавост.
                  Има и друг вариант. Някъде четох, че може да се избегне слагането на фланци чрез поставяне на по-дълбоки джанти. Поне така ще се спести малко от допълнителното тегло по колелата. Вярно че идва малко по-скъпо, но нали се стараем колите ни да бъдат що годе добре балансирани: мощност-проходимост. Поправете ме ако греша.
                  Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                  /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
                    Има и друг вариант. Някъде четох, че може да се избегне слагането на фланци чрез поставяне на по-дълбоки джанти. Поне така ще се спести малко от допълнителното тегло по колелата. Вярно че идва малко по-скъпо, но нали се стараем колите ни да бъдат що годе добре балансирани: мощност-проходимост. Поправете ме ако греша.
                    Абсолютно си прав, но доскоро преди да внесем ние доста трудно се намираха а цените им бяха доста солени.

Коментар

Колеги от скоро се интересувам по-задълбочено от offroad, та искам да попитам, тъй-като темата ми се стори много подходяща и интересна, с какво е по-проходима джипка с малък мотор от класа на Vitara с гуми 235/75/15 от такава с 205R15 ако ширината на стъпките мерена от външната страна на гумите и на двете машинки е еднаква /изравнена/ било то чрез фланци или миусово ЕТ?

Коментар

Колеги от скоро се интересувам по-задълбочено от offroad, та искам да попитам, тъй-като темата ми се стори много подходяща и интересна, с какво е по-проходима джипка с малък мотор от класа на Vitara с гуми 235/75/15 от такава с 205R15 ако ширината на стъпките мерена от външната страна на гумите и на двете машинки е еднаква /изравнена/ било то чрез фланци или миусово ЕТ?

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
                          Всичко това е вярно. Ама нали заради пустия недостиг на финанси се мъчим да гласим дявола...
                          Ама той не се дава, и все на нас ни е отзад...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

От: До: Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Здравейте, не съм писал в темата от много отдавна и реших, че е време да я по-освежа. Лифта е +3" гумите са 215R15 Кайман 74 см в диаметър. Калниците имаха нужда от окастряне да съберат гумите. Кара се добре малко по-мудно от преди но не се усеща слабост.
                            Приятно гледане на снимки. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PA301944.jpg
Прегледи:1
Размер:170.5 КБ
ID:5222116Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PA301941.jpg
Размер:170.9 КБ
ID:5222115Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PA301945.jpg
Размер:143.9 КБ
ID:5222114Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PA301946.jpg
Размер:194.0 КБ
ID:5222117Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PA301947.jpg
Размер:173.4 КБ
ID:5222118Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PA301948.jpg
Размер:177.9 КБ
ID:5222119

Коментар

От: До: Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Станало е прекрасно.Браво за положения труд.
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

От: Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Много приятна машинка се е получила! Може би ще ти трябва някъква защита за прага...
                                Обърна ли си внимание колко тежи една гума без джанта като си ги купувал?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X